Επτά ξεχωριστές νίκες της... κατοστάρας (vid)

Επτά ξεχωριστές νίκες της... κατοστάρας (vid)

Επτά ξεχωριστές νίκες της... κατοστάρας (vid)
Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 100 συνεχόμενες νίκες στο ΣΕΦ σε κανονική περίοδο και το gazzetta.gr ξεχώρισε τη σημαντικότερη κάθε σεζόν.

Ήταν 17 Φεβρουαρίου 2008, η Αθήνα είχε εγκλωβιστεί από το χιόνι, το ντέρμπι στο ΣΕΦ κινδύνευε με αναβολή, αλλά έγινε κανονικά.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε τότε του Ολυμπιακού με 64-82 στο φημισμένο «Winston’s game». Ο Κένεντι Γουίνστον είχε σκοράρει 26 πόντους με 7/8 τρίποντα.

Έκτοτε έχουν περάσει χρόνια και ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ξανά στην έδρα του σε αγώνα κανονικής περιόδου για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν η 100η συνεχόμενη και το gazzetta.gr θυμάται την κομβικότερη νίκη κάθε σεζόν που ακολούθησε του «Winston’s game».

2008-09: Το έκρινε ο Βασιλόπουλος

20η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες έχουν 18-1 και οι «πράσινοι» 17-2. Επειδή όμως έχουν επικρατήσει στο ΟΑΚΑ, το ματς στο ΣΕΦ θα έκρινε την πρωτιά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 77-75 με καλάθι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου 3’’ πριν τη λήξη. Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ για τον Παναθηναϊκό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους.

2009-2010: Τον έσωσε ο Πιστο-Λίνας

Η πιο δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο ήταν με αντίπαλο τον Άρη. Στο 39’ το σκορ ήταν 79-77 και τελικά οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 82-77.

Ο Λίνας Κλέιζα είχε 20 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Τζος Τσίλντρες είχε προσθέσει αλλους 19. Για τους Θεσσαλονικείς είχαν ξεχωρίσει οι Μιχάλης Κακιούζης (19π.) και Άαρον Μάιλς (14π.).

2010-11: Στην παράταση δια χειρός Χαλπερίν

Προελευταία αγωνιστική κανονική περιόδου με ντέρμπι «αιωνίων» και τον Ολυμπιακό να έχει περάσει με νίκη από το ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ήθελε «διπλό» με +5, αλλά το τελικό 87-83 έδωσε στον Ολυμπιακό την πρωτιά στην κανονική περίοδο και μάλιστα αήττητος (26-0). Το ματς κρίθηκε στην παράταση (76-76) με καλάθι και φάουλ του Διαμαντίδη ο οποίος κυνηγώντας τη διαφορά αστόχησε στη βολή εσκεμμένα.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 25 πόντους ενώ ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (21π., 7ρ., 7ασ.).

2011-12: Η γραμμή που πάτησε ο Μπατίστ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ισοβαθμούσαν πριν από το μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ και ο λόγος ήταν η νίκη των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ και η… γκέλα τους στην Καβάλα. Ο νικητής στο ΣΕΦ θα είχε το πλεονέκτημα έδρας και ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με νίκη 78-77.

Με το σκορ στο 78-75 ο Μάικ Μπατίστ ευστόχησε από τη γωνία με τον Τόμι Σχινά να δίνει το σουτ για τρεις, ωστόσο η απόφαση άλλαξε αφού ο Αμερικανός πατούσε τη γραμμή κι έτσι το καλάθι του χρεώθηκε για δίποντο.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό καλύτερος παίκτης ήταν ο Μάικ Μπατίστ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

2012-13: Δύο σερί ήττες θα ήταν πολλές

Με τον Παναθηναϊκό να έχει γνωρίσει ήδη δύο ήττες στο πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, μία... το ματς στο ΣΕΦ για την 15η αγωνιστική ήταν και πάλι αυτό που θα καθόριζε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Οι Πειραιώτες προέρχονταν από ήττα στην Πυλαία και το κλίμα ήταν βαρύ, ωστόσο με τη νίκη τους επί των «πράσινων» (72-67) το ανέτρεψαν.

Ο Έισι Λο είχε 12 πόντους με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να τελειώνουν με 11.Για τον Παναθηναϊκό κορυφαίος εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 17 πόντους και 6 ασίστ.

2013-14: Με double double του Πρίντεζη

Πρώτη αγωνιστική της σεζόν, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 55-45, αλλά το δυσκολότερο παιχνίδι σε εκείνη την κανονική περίοδο ήταν όταν υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς προέβαλλαν κάτι περισσότερο από αντίσταση και ήταν στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το 35’, ωστόσο οι Πειραιώτες πανηγύρισαν με 78-70.

Το double double του Γιώργου Πρίντεζη (21π., 11ρ.) ήταν η βασική αιτία της νίκης με τον ΠΑΟΚ να έχει σε μεγάλη μέρα τον Ντι Τζέι Κούπερ (18π., 7ρ., 7ασ.).

2014-15: Η 20άρα του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από την Κηφισιά. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ θα τον κρατούσε… ζωντανό στο κυνήγι της πρωτιάς. Η ήττα ουσιαστικά θα τελείωνε τις σκέψεις για πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ό,τι ήθελε στο ΣΕΦ και με 20 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 81-75. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τελείωσε εκείνο το παιχνίδι με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα