Τα… λαβράκια του Μέξα! (vid)

Τα… λαβράκια του Μέξα! (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Τα… λαβράκια του Μέξα! (vid)

bet365

Ο Απόλλων Πατρών πήρε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ κι ο Κώστας Μέξας… τρίβει τα χέρια του για τους Κέβιν Ντίλαρντ και Ντέβον Σάντλερ.

Όταν γίνεται μία αλλαγή προπονητή, έχουν συνηθίσει να βλέπουμε κι αλλαγές ορισμένων ξένων παικτών του ρόστερ. Βλέπετε, τα συγκεκριμένα συμβόλαια είναι πιο εύκολο να τα σπάσεις από αυτά των Ελλήνων, ενώ έτσι κι αλλιώς στην αγορά κυκλοφορούν κυρίως ξένοι κι όχι Έλληνες.

Το είδαμε και στον Απόλλωνα. Ο Κώστας Μέξας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Πάτρας και μετά από μερικές εβδομάδες πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει τους Ντάνκαν και Πέρι. Ο head coach του Απόλλωνα κι οι συνεργάτες του βγήκαν στην αφορά κι εν τέλει επέλεξαν τους Κέβιν Ντίλαρντ και Ντέβον Σάντλερ.

Αμφότεροι μπήκαν στο παρκέ χωρίς πολλές προπονήσεις. Ο Κώστας Μέξας δεν είχε άλλη επιλογή από το να τους ρίξει στη… μάχη κόντρα στην Κηφισιά κι εν τέλει δικαιώθηκε. Ο Ντίλαρντ έκανε απίστευτο ντεμπούτο, καθώς φόρτωσε το καλάθι της ομάδας των βορείν προαστίων με 28 πόντους, ενώ ακόμα είχε 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Όσο για το Σάντλερ. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν ήταν τόσο έτοιμος όσο ο Ντίλαρντ, ωστόσο έβαλε 7 πόντους και μάζεψε 2 “σκουπίδια” βοηθώντας την ομάδα της Πάτρας να φτάσει στο σπουδαίο… διπλό.

Αυτά έγιναν στην πρώτη εμφάνιση των δύο Αμερικανων. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το δεύτερο ματς που ο Απόλλωνας είχε στη σύνθεση του τους Ντίλαρντ και Σάντλερ και σε αυτούς οφείλει τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε. Ο πρώτος μέτρησε 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες, ενώ ο δεύτερος ανέβασε την απόδοση του και τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 6 “σκουπίδια”.

Μάλιστα, ο Σάντλερ ήταν εκείνος που έβαλε το φόλοου και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ είχε και πολύ καλά ποσοστά, αφού σούταρε με 8/10 δίποντα και 1/2 τρίποντα.

Το δείγμα για την ώρα δεν είναι μεγάλο. Είναι, όμως, εξαιρετικό! Ο Κώστας Μέξας μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από τις εμφανίσεις των νέων ξένων της ομάδας του κι ο Απόλλωνας φαίνεται έτοιμος για σπουδαία πράγματα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα