Πρώτη... γεύση από το TOP 16! (pic)

Φάνης Παναγιώτου
Πρώτη... γεύση από το TOP 16! (pic)
Η πρώτη φάση της Euroleague φτάνει στο τέλος της και το gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και κάνει μία πρώτη προσέγγιση στο TOP 16.

Από τότε που άλλαξε η μορφή της διοργάνωσης, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει με την άποψη ότι η πρώτη φάση έχει... ελάχιστο ενδιαφέρον και πως τα πάντα κρίνονται εν πολλοίς στο TOP 16.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, ωστόσο φέτος βλέπουμε κάτι που δεν είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλες ομάδες που δύσκολα θα μπορούσες να φανταστείς ότι είναι εκτός, βρίσκονται κοντά στον αποκλεισμό, με κορυφαίων όλων τη Μακάμπι Τελ Αβίβ! Το λέμε αυτό γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως... κουτσά στραβά θα τα καταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό -εκτός από τις ομάδες που θα περάσουν- είναι και το πως θα διαμορφωθούν οι Όμιλοι του TOP 16, καθώς εκεί θα κριθούν τα ζευγαρώματα μέχρι τον Τελικό του Final 4. Πάμε να δούμε τα δεδομένα και να κάνουν μία -όσο πιο πολύ γίνεται- ρεαλιστιική προσέγγιση.

GROUP E

A1 Φενέρμπαχτσε ή…
Αν η Φενέρμπαχτσε πάρει -έστω- μία νίκη στις δύο επόμενες αγωνιστικές, τότε θα είναι πρώτη. Διαφορετικά, υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με την Κίμκι και μία των Μπάγερν και Ερυθρού Αστέρα!

Β2 Λαμποράλ ή Εφές ή Τσεντεβίτα ή Ολυμπιακός
Αν η Λαμποράλ Κούτσα κάνει μία νίκη, τότε θα είναι σίγουρα δεύτερη. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να βγει ο Ολυμπιακός δεύτερος κι αυτή είναι να κάνουν το 2/2 οι Βάσκοι και το 0/2 οι “ερυθρόλευκοι”. Επίσης υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Λαμποράλ, Εφές, Τσεντεβίτα.

C3 Παναθηναϊκός ή Ζαλγκίρις
Στην τρίτη θέση του τρίτου Ομίλου θα τερματίσει είτε ο Παναθηναϊκός είτε η Ζαλγκίρις Κάουνας. Πιθανότατα οι “πράσινοι” εφόσον επικρατήσουν εντός έδρας της Ζιέλονα Γκόρα κι η λιθουανική ομάδα δεν κάνει κάποιο… θαύμα στη Βαρκελώνη.

C1 Μπαρτσελόνα ή Λοκομοτίβ
Ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης στη Ρωσία θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Αν η Λοκομοτίβ χάσει την επόμενη εβδομάδα από την Καρσίγιακα, τότε θα θέλει και τη διαφορά. Είχε χάσει με 4 πόντους στη Βαρκελώνη.

D2 Ουνικάχα ή ΤΣΣΚΑ ή Μπάμπεργκ
Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας των παραπάνω ομάδων δεύτερη θα τερματίσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Διαφορετικά το φαβορί είναι Ουνικάχα Μάλαγα, με τη Μπάμπεργκ να έχει ελπίδες αλλά να πρέπει να περάσει από το Ισραήλ.

Α3 Ρεάλ, Μπάγερν, Κίμκι, Στρασμπούρ, Ερυθρός Αστέρας
Πραγματικός χαμός στον συγκεκριμένο Όμιλο! Δείτε τη βαθμολογία και υπολογίστε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να έχουν 5 ομάδες από ρεκόρ 4-5!!! Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη!

Β4 Λαμποράλ ή Εφές ή Τσεντεβίτα ή Μιλάνο
Κι εδώ υπάρχει μπέρδεμα. Αν καταφέρει να… κλέψει την 4η θέση το Μιλάνο τότε θα πάρει στο Group E, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με Λαμποράλ, Εφές, Τσεντεβίτα, όπου -για να γίνει αυτό- θα έχουν όλοι από 2-2. Όσο για την ισοβαθμία Εφές-Τσεντεβίτα; Έχει καλύτερη διαφορά η Εφές και το λέμε αυτό γιατί τα μεταξύ τους ματς έληξαν ακριβώς με το ίδιο σκορ (75-81) συνεπώς δεν παίζουν ρόλο.

Όμιλος με ρεαλιστικές πιθανότητες…
Φενέρμπαχτσε
Λαμποράλ Κούτσα
Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα ή Λοκομοτίβ
Ουνικάχα
Ρεάλ, Μπάγερν ή Ερυθρός
Τσεντεβίτα ή Μιλάνο

GROUP F

Β1 Ολυμπιακός ή Λαμποράλ
Η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται μία νίκη για να τερματίσει πρώτη. Διαφορετικά -κι εφόσον κάνουν το 2/2 οι Βάσκοι- η πρωτιά θα κριθεί στους… πόντους, αφού τα μεταξύ τους ματς ολοκληρώθηκαν με την ίδια διαφορά.

C2 Μπαρτσελόνα ή Λοκομοτίβ Κούμπαν
Ο ηττημένος της μεταξύ τους αναμέτρησης θα είναι δεύτερος. Αν η Ρώσοι χάσουν στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, τότε θα πρέπει να καλύψουν και τη διαφορά των 4 πόντων που είχαν ηττηθεί στη Βαρκελώνη.

D3 Μπάμπεργκ ή Ουνικάχα Μάλαγα
Υπάρχει το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας (Μπάμπεργκ, Μάλαγα, Νταρουσάφακα). Εκεί, τρίτη θα τερματίσει η Ουνικάχα Μάλαγα, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει η Μπάμπεργκ να περάσει από το Ισραήλ. και να χάσει η ομάδα της Ανδαλουσίας από τη Σάσαρι.

A4 Ρεάλ, Κίμκι, Μπάγερν, Ερυθρός, Στρασμπούρ
Εδώ τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Κάθε πρόβλεψε εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

D1 ΤΣΣΚΑ ή Ουνικάχα
Η πρώτη θέση είναι υπόθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ουνικάχα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε επικρατήσει στη Ρωσία και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

A2 Κίμκι ή…
Στον Όμιλο… φωτιά είναι δύσκολο να βγουν οι προβλέψεις. Η Κίμκι έχει προβάδισμα, ωστόσο χάνει στην ισοβαθμία με τη Μπάγερν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί,

Β3 Λαμποράλ, Εφές, Τσεντεβίτα
Η Τσεντεβίτα δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να είναι τρίτη, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας. Αν, πάντως, η Λαμποράλ Κούτσα τερματίσει δεύτερη, όπως λέει η λογική, τότε η Εφές θα είναι τρίτη.

C4 Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκός, Ζιέλονα Γκόρα
Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει της Ζιέλονα Γκόρα και χάσει από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, τότε θα θέλει ήττα των Λιθουανών στη Βαρκελώνη για να είναι τρίτος. Διαφορετικά η τρίτη θέση θα πάει στη Ζαλγκίρις που θα έχει 6-4. Αν, όμως, κι οι δύο τερματίσουν στο 5-5, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι τρίτος κι η Ζαλγκίρις τέταρτη.

Όμιλος με ρεαλιστικές πιθανότητες…
Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα ή Λοκομοτίβ Κούμπαν
Μπάμπεργκ
Ρεάλ, Μπάγερν, Ερυθρός, Στρασμπούρ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Κίμκι
Εφές
Ζαλγκίρις Κάουνας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.