Στρασμπούρ - Μπάγερν Μονάχου 69-82

Στρασμπούρ - Μπάγερν Μονάχου 69-82
Πάρτι επί γαλλικού εδάφους έστησε η Μπάγερν που επικράτησε με 82-69 της Στρασμπούρ για την 8η αγωνιστική.

Η γερμανική ομάδα ήταν εκπληκτική από την αρχή μέχρι το τέλος και παρά το γεγονός πως χαλάρωσε στην 4η περίοδο πήρε μια ευρεία και εύκολη νίκη.

Πλέον, ο Α΄όμιλος έχει πάρει φωτιά, καθώς μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, 3 ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 4-4 (Χίμκι, Μπάγερν και Ερυθρός Αστέρας) και 2 με 3-5 (Ρεάλ και Στρασμπούρ)

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν είναι ξεκάθαρα μια ομάδα ρυθμού και απόψε βρήκε ρυθμό από πάρα πολύ νωρίς. Προηγήθηκε με 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (15-21), 19 στο ημίχρονο (39-48) και 26 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (50-76). Στη συνέχεια χαλάρωσε, η Στρασμπούρ μείωσε, αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και η γερμανική ομάδα πανηγύρισε μια πολύ άνετη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Ντεόν Τόμπσον με 14 πόντους (6/9 διπ, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς έκανε ο Ροντρίγκ Μπεμπουά, που σε 22 λεπτά είχε 5 άστοχα δίποντα και 6 άστοχα τρίποντα χωρίς να σκοράρει με αποτέλεσμα το -8 στο index της Ευρωλίγκα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το κλειδί της νίκης στο αποψινό παιχνίδι ήταν το ξέσπασμα της Μπάγερν από τα μέσα της πρώτης περιόδου και μετά. Οι Γερμανοί πάτησαν στο πόδι για τα καλά στο γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Στρασμπούρ κρατά το υψηλό ποσοστό (86%) στις βολές, που ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο της απόψε. Η Μπάγερν από τη πλευρά της κρατά τα εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ 2 πόντων (59%) και τις 26 ασίστ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Στρασμπούρ ξεχνά τα πάντα και κυρίως το τραγικό 15% (3/20) στα τρίποντα, ενώ η Μπάγερν τα 15 λάθη που σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα μπορούσαν να της είχαν στοιχίσει.