Σάκοτα: «Προσπαθήσαμε πολύ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σάκοτα: «Προσπαθήσαμε πολύ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε πως έχασαν από έναν καλύτερο αντίπαλο και πως ακόμα κι αν έπαιζαν καλύτερα δύσκολα θα τα κατάφερναν.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε: «Πιστεύω πως προσπαθήσαμε πολύ, δεν έχω... μεγάλα παράπονα από τους παίκτες μου. Θέλαμε να κερδίσουμε. Πλησιάσαμε, αλλά πολλές φορές φαίνεται η ατομική διαφορά. Αφήνουμε το παιχνίδι πίσω μας, γιατί έρχονται πιο σημαντικά ματς. Χάσαμε από έναν καλύτερο αντίπαλο.

Όταν δέχεσαι εύκολο καλάθι, κάτι δεν πήγε καλά στην άμυνα. Δεν έχουμε την ταχύτητα της Γαλατάσαραϊ. Παίζουμε χωρίς playmaker. Ο ρυθμός της Γαλατά είναι πάντα ο ίδιος. Τους είδα και με τη Νταρουσάφακα. Είναι καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Πιστεύαμε ότι με καλή φόρμα θα τους κερδίζαμε. Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά στη συνέχεια αγχωθήκαμε. Κι όταν μπαίνει το άγχος στο παιχνίδι δεν είναι καλό.

Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά ακόμη κι έτσι δύσκολα θα κερδίζαμε. Παίξαμε με μια ομάδα που ελέγχει τον ρυθμό και είχε λύσεις. Με δυο νίκες θα πάρουμε την πρόκριση χωρίς να σκεφτούμε κάτι άλλο. Η νίκη της Νεπτούνας δεν ήταν φυσιολογική. Δεν μας βοηθάμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα, αλλά είναι στα χέρια μας τα πάντα. Οι Λιθουανοί είναι κι αυτοί καλύτεροι φέτος. Παίζουμε απέναντι σε καλές ομάδες. Έχετε καταλάβει πόσο μεγάλες νίκες έχουμε κάνει εμείς; Δεν μπορούμε να τους νικάμε όλους».

Για τις αλλαγές που έρχονται στην Ευρωλιγκα: «Σχέδιο μας είναι να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με αυτή την ιδέα για τη κλειστή λίγκα. Δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο. Θα συζητήσουμε στο μέλλον γι' αυτό το θέμα. Υπάρχουν δεκάδες ομάδες που επενδύουν όπως εμείς και θα είναι κακή αυτή η εξέλιξη. Ίσως να μην υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα ή και ευρωπαϊκά ακόμη στο μέλλον. Είναι λυπηρό να βλέπεις το μπάσκετ να διαλύεται».