Ενίσχυση, εμπιστοσύνη... στόχοι!

Ενίσχυση, εμπιστοσύνη... στόχοι!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Ενίσχυση, εμπιστοσύνη... στόχοι!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης μπλέκει στο blog του στο gazzetta.gr μπάλα, μπάσκετ και μεταγραφές-αλλαγές.

Το Σαββατοκύριακο αγωνιστικά για τον ΑΡΗ είχε δύο εύκολες νίκες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Νίκες αναμενόμενες με ομάδες που είναι υποδεέστερες και παρά το γεγονός ότι στο μπάσκετ το σκορ ήταν στο συν 18 και στο ποδόσφαιρο 3-0 δεν υπήρξε και καμία φοβερή και τρομερή εμφάνιση.

Στο ποδόσφαιρο με το ένα (δύσκολο) ή τον άλλο (εύκολο) τρόπο ο ΑΡΗΣ πάντα κερδίζει. Έχει ήδη χτίσει μία διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο, έχει ξεφύγει από τις παραδοσιακές δυνάμεις (Καβάλα, Δόξα) κατά πολύ και αυτό που μένει να δούμε είναι ζητήματα του αν θα τερματίσει αήττητος και με πόσους βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Πλέον το ζητούμενο είναι πόσο καλή μπάλα παίζει και ποιες μεταγραφές θα κάνει η ομάδα τον Γενάρη, ώστε να αρχίσει να προετοιμάζεται για την δεύτερη εθνική σε όλα τα επίπεδα. Η λογική σε κάθε περίπτωση του κ. Καρυπίδη δεν είναι να έχει μία ομάδα που απλώς θα βγει, αλλά ήδη φέτος έκανε ομάδα για την πιο πάνω κατηγορία και λογικά του χρόνου θα μείνουν όσοι... νιώθουν από φέτος και θα προστεθούν παίκτες Λίγκας για να ανέβει τρένο και πάλι η ομάδα.

Με όσα αναφέρω δεν σημαίνει ότι κανένας πρέπει να χαλαρώσει και να σκεφτεί ότι όλα τελειώσαν. Όταν σε 10 ματς έχεις 9 νίκες και 1 ισοπαλία στην έδρα του δεύτερου ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αρκεί να συνεχίσεις όπως ξεκίνησες και μάλιστα με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σου από την στιγμή που αυτά τα πρώτα παιχνίδια στην ουσία ήταν ματς...προετοιμασίας. Σοβαρός ο ΑΡΗΣ θα συνεχίσει να κάνει...πλάκα όσο και αν δεν είναι για πλάκα όλα αυτά που βιώνει ο κόσμος του στην Γ εθνική.

Πάμε στο μπάσκετ. Οι τοποθετήσεις μου περί εμπιστοσύνης σε Πρίφτη και το πρότζεκτ Λάσκαρη είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να επισημαίνω τις όποιες διαφωνίες. Η στήριξη στην οικογένεια Λάσκαρη από όλη την αρειανή οικογένεια είναι δεδομένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημαίνονται συγκεκριμένες περιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει γίνει λάθος.

Και εξηγούμαι... θεωρώ ότι διοίκηση και ειδικά ο προπονητής ξέρουν πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνουν μέσα σε μία ομάδα. Προφανώς όταν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και δεν αλλάζεις ένα παίκτη που μετά από 15 ματς δεν έχει προσφέρει τίποτα κάτι περιμένεις. Το θέμα είναι τι; Και φυσικά πότε; Όταν όμως βγάζεις επίσημα ανακοίνωση-ενημέρωση ότι το ΔΣ και ο προπονητής δεν θα προχωρήσουν σε καμία αλλαγή γιατί εμπιστεύονται το υπάρχουν υλικό- θεωρώ προσωπικά ότι κάνεις λάθος-.

Εμπιστεύεσαι ένα... υλικό που αποδεδειγμένα δεν μπορεί; Εμπιστεύεσαι όλους τους παίκτες από το υλικό αυτό; Τον καθένα χωριστά ή όλη την ομάδα; Και γιατί η αλλαγή ενός παίκτη συνεπάγεται έλλειψη εμπιστοσύνης στο υλικό; Ένας παίκτης δεν μπορεί να βοηθήσει για Χ ή Ψ λόγους και αλλάζεις αυτόν τον παίκτη. Δηλαδή αν πχ αλλάξεις τον Τσούπκοβιτς δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στον Γουάιτ ή τον Μακ Νιλ; Ή μήπως θα επηρεαστούν; Εγώ λέω ότι πράγματι μπορούν να επηρεαστούν, αλλά αρνητικά.

Όταν ο παίκτης βλέπει πώς ότι και να γίνει δεν αλλάζει γιατί να προσπαθήσει παραπάνω; Γιατί να παλέψει για κάτι καλύτερο; Γιατί να τα δώσει όλα για να μην είναι ο επόμενος; Δηλαδή ο ΠΑΟΚ που πήγε και άλλαξε το κάτι σαν σέντερ με τον Σόφο ή η ΑΕΚ που πήρε Μαυροειδή, Κούπερ και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλο δεν είναι καλύτερη τώρα;

Για μένα τα περί εμπιστοσύνης στο ρόστερ μέσα σε 2 ματς μπορούν να επαναφέρουν την μουρμούρα και την γκρίνια και να αναγκαστεί η διοίκηση να τα αναιρέσει και να εκτεθεί. Η αλλαγή ενός παίκτη με έναν καλύτερο παίκτη και η παραδοχή ότι ένα κομμάτι από το πλαζ του καλοκαιριού δεν κολλάει δεν θα αλλοιώσει την καλή εικόνα και άποψη που υπάρχει για όσους βρίσκονται στον σύλλογο από το καλοκαίρι.

Αντιθέτως το να αναγκαστούν να πάνε σε μία αλλαγή λόγω πιθανών κακών αποτελεσμάτων θα είναι διπλό πλήγμα γιατί πλέον αλλαγές θα έχουν γίνει, αλλά πιθανόν αν έχεις απολέσει ένα ή δυο στόχους ως τότε.

Προσωπικά την όποια αλλαγή ενίσχυσης θα την έκανα πριν το κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος που με ένα καλύτερο παίκτη μπορείς – αν και αουτσάιντερ- να προσθέσεις πιθανότητες στις ήδη λίγες υπάρχουσες. Η επιλογή του ΑΡΗ ειναι να συνεχίσει ως έχει. Μακάρι να δικαιωθεί αυτη η επιλογή και τα προβλήματα κυρίως στις θέσεις 1 και 3 να πάψουν να υπάρχουν μέσα από το δέσιμο της ομάδας, η ομάδα να μην κάνει τόσα πολλά λάθη οργανωτικά, ο βασικός πλέι μέικερ να παίζει άμυνα, να μην χάνει διαφορές 10 και 15 πόντων από έλλειψη συγκέντρωσης, να αρχίσει να παίρνει βοήθειες από τον πάγκο και πέρα από την ψυχή του Σίμτσακ και την προσπάθεια του Χάγκινς να βρει λύσεις κάτω από το καλάθι ακομα και όταν ο (κάθε) Γουαιτ μένει εκτός με φάουλ.

Γιατί σήμερα όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να λυθούν ή έστω να περιοριστούν με 1 ή 2 αλλαγές. Όταν δεν προχωράς στις αλλαγές είτε θεωρείς ότι αυτοί που ήδη έχεις σταδιακά θα στα προσφέρουν είτε έχεις αποφασίσει-διακρίνει ότι είτε με αυτούς είτε με άλλους στο τέλος τςη χρονιάς η θέση σου στην βαθμολογία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν θα διαφοροποιηθεί αποφασιστικά.

Πραγματικά ελπίζω μετά την Μπουντούσνοστ, μετά την ΑΕΚ και κυρίως μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναικό η εμπιστοσύνη που δείχνουν Πρίφτης και διοίκηση σε παικτες από το υπάρχον ρόστερ να τύχει...ανταπόδοσης και άπαντες να γράφουμε για την δικαίωση της πίστης μας σε ένα πολύ καλό προπονητή και όχι την...πικρή δικαίωση ενός blog που άλλωστε ως στόχο έχει τον ίδιο ακριβώς με τον επίσημο ΑΡΗ. Όλα άλλωστε είναι θλεμα...προσδοκιών και στόχων και σήμερα και η προσδοκία και ο στόχος είναι κοινός. Να επανέλθει ο Αυτοκράτορας στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό πρέπει να γίνει βάση πλάνου, βάση σχεδίου. Ως τώρα τα δείγματα είναι θετικά, αλλά σίγουρα με ανοιχτα αυτιά και μάτια μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα... Δεν παίζει μόνος του ο ΑΡΗΣ και ειδικά στο μπάσκετ δεν αρεί να κοιτάς μόνο την δική σου ομάδα, τα δικά σου συστήματα και τον δικό σου τρόπο παιχνιδιού. Πολλές φορές οι αλλαγές πρέπει να (μην) γίνονται γιατί αλλάζει και ο απέναντι. Και ξεκάθαρα για τον ΑΡΗ ο απέναντι δεν είναι η ομάδα που αντιμετώπισε στο κύπελλο. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα.. κρίνει!

ΥΓ1 Θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ. Ο “λιβανισμένος” από όλους τους ρεπόρτερ ΠΑΟΚ ως κορυφαίος Ελληνας ρέφει, κ. Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε μαρς πέναλτι στο 93. Αλήθεια γιατί στο Ωραιόκαστρο τον φωνάζουν διαιτητή...μάλαμα;

ΥΓ2 Αν σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο γίνονταν ίτι στην λεωφόρο προφανώς τα ρεπορτάζ δεν θα έψαχναν που αλλού έπεσαν φωτοβολίδες και δεν διακόπηκε το ματς. Προφανώς πέρα από την λεπτομέρεια ότι έχει αλλάξει ο νόμος, από ότι φαίνεται μόνο στο Καραισκάκη πέφτουν φωτοβολίδες. Εγώ γιατί θυμάμαι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με οτν Σαχά;

ΥΓ3 Είναι πραγματικά όμως εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό και το ότι πρέπει όλοι να συνταχθούμε κόντρα στον Ολυμπιακό, για να μπει αύριο στην θέση του ο... Παναθηναϊκός. Ή μήπως δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως δεν ήταν η ΑΕΚ επί Ντούσκο και μέχρι να έρθει ο Κόκκαλης; Για να πω και για Θεσσαλονίκη. Γιατί πρέπει να ξεφωνίζω την ΑΕΠ Ηρακλής που ψήφισε ΟΣΦΠ και σώνει και καλά να πρέπει να ψηφίσω τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ;

Εγώ λέω ότι ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Δεν γουστάρω ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε την ΑΕΚ, ούτε φυσικά τον μονίμως ευνοούμενο- με φάσεις όπως η χθεσινή- συμπολίτη. Απλά τότε δεν υπήρχε κοριός της ΕΥΠ. Μήπως θέλετε να κάνουμε την ίδια κουβέντα για μπάσκετ; Για ΕΟΚ; Για Βασιλακόπουλο και ποιες ομάδες ευνοούνται συστηματικά;
Ξεκάθαρα το νόημα των ρεπορτάζ ήταν ότι ο ΠΑΟ αδικείται γιατί εφαρμόζονται οι νόμοι και τιμωρείται, ενώ ο ΟΣΦΠ όχι. Και αυτή η ακριβώς η νοοτροπία δείχνει ότι ο ένας χαλίφης, θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη και...τούμπαλιν. Το καταλαβαίνω. Είναι πολλά τα λεφτά του champions league, αλλά ας σταματήσει επιτέλους το παραμύθι της εξυγίανσης και της καθαρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο στόχος ορισμένων είναι ξεκάθαρα το χρήμα του champions league και η διοίκηση της ΕΠΟ το 2016. Θα επανέλθω...

ΥΓ3 Καλά ότι μετά το σαλάμι....Ουγγαρίας θα σας έπιανε...κόψιμο δεν το περίμενε κανείς. Μήπως μπορεί να μου αναφέρει κάποιος τον επίσημο λόγο αναβολής του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ;

ΥΓ4 Αν έλεγα ότι οι παίκτες σας είναι μπαλαρίνες θα έπεφτε μπινελίκι. Τώρα που το είπε ο Τούντορ τους ξεφωνίζετε; Το θέμα δεν είναι αν είναι αλήθεια ότι Αθανασιάδης-Μπερμπάτοφ δεν μπορούν να παίξουν μαζί ούτε με την Κ20, αλλά αν θα το γράψω εγώ ή κάποιος άλλος... αποδεκτός. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αλλάζει η αλήθεια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!