Επίσημα στην ΑΕΚ ο Κούπερ! (vids)
Η ΑΕΚ τον ήθελε και τον έκανε επιτέλους δικό της! Ο DJ Κούπερ είναι κι επίσημα το νέο μέλος της ομάδας κι αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Αμερικανός γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού ήδη έχει φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ (2013-14) και του Παναθηναϊκού (2005/playoffs):
«H διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με τον Ντι Τζέι Κούπερ (24 χρ., 1μ.83).
Η διοίκηση έπειτα από συντονισμένες κινήσεις, κατάφερε πριν από λίγο να ολοκληρώσει τις επαφές της με όλους τους εμπλεκόμενους και να καταλήξει σε συνεργασία (διάρκειας ενάμισι έτους) με τον Αμερικανοβόσνιο γκαρντ.
Βιογραφικό
Ο Κούπερ ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Hales Franciscan και συνέχισε μετά από τρία χρόνια στο Seton Academy. Ακολούθως, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Ohio, στο οποίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, έχοντας ως ρεκόρ καριέρας τους 43 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 17 ασίστ.
Είναι 12ος στην ιστορία του NCAA σε ασίστ στη διάρκεια της καριέρας του, μοιράζοντας 934, πέντε μόλις λιγότερες από τον 11ο στη σχετική λίστα, Γκάρι Πέιτον. Ο Αμερικανός γκαρντ παραμένει κορυφαίος στην ιστορία του πανεπιστημίου Ohio, σε ασίστ, κλεψίματα, αγώνες (143), αλλά και παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός (139). Το 2013 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη περιφέρειά του (MAC) για το 2013.
Στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (2013-14) αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με τον οποίο σε 35 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 10.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Επίσης, σε 10 παιχνίδια στο Eurocup είχε 10.2 πόντους, 6.5 ασίστ, 4.7 ριμπάουντ και 2.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Την περίοδο 2014-2015 φόρεσε τη φανέλα της ρωσικής Ενισέι με την οποία είχε 11.4 πόντους, 9.2 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.
Στο τέλος του 2015 πέρασε από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Κράσνι Βόλγκογραντ. Την εφετινή περίοδο σε 8 αγώνες στη ρωσική λίγκα είχε 13.5 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 10.9 ασίστ μέσο όρο ενώ στο Eurocup σε 6 αγώνες είχε 17.2 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 10.2 ασίστ μέσο όρο».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
