Ο Μπράντον Γιανγκ οδηγεί το Λαύριο!

Ο Μπράντον Γιανγκ οδηγεί το Λαύριο!

Φάνης Παναγιώτου
Ο Μπράντον Γιανγκ οδηγεί το Λαύριο!

bet365

Το Λαύριο πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί του Ρεθύμνου, ο Μπράντον Γιανγκ ήταν εκ νέου εκ των κορυφαίων της ομάδας του και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ, που είναι ο ηγέτης των νεοφώτιστων.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε άπαντες στο Λαύριο ετοίμαζαν την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα της Α2. Ωστόσο, όταν έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον ΚΑΟΔ, υπήρξε κινητοποίηση ενόψει Basket League. Στον ελληνικό κορμό δεν άλλαξαν πολλά, μ' εξαίρεση την απόκτηση του πολύπειρου Νίκου Μπάρλου.

Από εκεί και πέρα, όμως, έπρεπε να βρεθούν οι σωστοί ξένοι για να δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται το Λαύριο. Το προπονητικό τιμ έκανε τις επιλογές του κι οι νεοφώτιστοι ενισχύθηκαν. Μετά από 6 αγωνιστικές, ο παίκτης... κλειδί είναι ο Μπράντον Γιανγκ. Ο Αμερικανός ηγείται του Λαυρίου κι ήταν καθοριστικός -γι' ακόμα μία φορά- στο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο.

Η ομάδα από την Κρήτη πήρε σημαντικό προβάδισμα σ' ένα κρίσιμο σημείο του ματς, ωστόσο ο Γιανγκ κράτησε όρθιο το Λαύριο κι έβαλε δύο πολύ σημαντικές βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Συνολικά, ο 24χρονος γκαρντ (σ.σ. είναι γεννημένος στις 16/11/1991, δηλαδή σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του) μέτρησε 21 πόντους με 3/4 τρίποντα και 4 ασίστ σε 36:40.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιανγκ ηγείται της ομάδας του Λαυρίου. Έβαλε 11 πόντους στην πρεμιέρα με την Καβάλα, φόρτωσε με 22 το καλάθι της Α1, ενώ στη νίκη επί της Κηφισιάς τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τόσους έβαλε και στον Άρη, με τον ματς κόντρα στον Ολυμπιακό (5 πόντοι) να αποτελεί κακή παρένθεση και για τον ίδιο και για το Λαύριο.

Ο Γιανγκ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14.83 πόντους, ενώ σουτάρει με 50% στα τρίποντα μετά από 6 αγωνιστικές (9/18).

Εξάλλου γι' αυτό αποκτήθηκε. Για να σκοράρει. Αυτό έκανε και στο κολέγιο. Έπαιξε 4 σεζόν με τους DePaul Blue Demons και τελείωσε την καριέρα του στο NCAA με 17.69 πόντους κατά μέσο όρο σε 126 συμμετοχές (122 ως βασικός). Απέσπασε και καλές κριτικές. "Είναι ένας combo guard, που είναι καλός αθλητής και γρήγορος στο ανοιχτό γήπεδο. Δυνατός, μπορεί να φτάσει μέχρι το αντίπαλο καλάθι κι εκρηκτικός. Καλός χειριστής κι η πλειοψηφία των επιθέσεων της ομάδας του (σ.σ. στο NCAA) περνάει από τα χέρια: Πικ εν ρολ, απομόνωση ή καταστάσεις αιφνιδιασμού. Επίσης είναι καλός πασέρ και κρατάει χαμηλά τον μέσο όρο των λαθών του. Έχει την ικανότητα να κάνει το drive και να βρει την έξτρα πάσα στον ελεύθερο παίκτη. Υστερεί βέβαια στο τρίποντο με ποσοστό κοντά στο 27% κι αυτό είναι το σημείο που πρέπει να δουλέψει για να φτάσει στο ΝΒΑ. Επίσης θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να παίξει άμυνα", ανέφεραν για τον Γιανγκ.

Η πόρτα του ΝΒΑ δεν άνοιξε. Είναι αρκετά να βελτιώσει κι εν τέλει δεν βρήκε χώρο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Πέρυσι -στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά- έπαιξε στο NBDL. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για λογαριασμό των Texas Legends και με τη θυγατρική ομάδα των Σπερς μέτρησε 6.1 πόντους και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Δεν έκανε τη διαφορά και κατάλαβε πως στην Ευρώπη θα έχει καλύτερη τύχη. Τα βρήκε σε όλα με το Λαύριο και για την ώρα κι οι δύο πλευρές είναι κερδισμένες από τη συγκεκριμένη κίνηση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα