Welcome to the NBA Shaq! (vids)

Welcome to the NBA Shaq! (vids)

bet365

Ως μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην ιστορία του ΝΒΑ θα πρέπει να σημειωθεί η 6η Νοεμβρίου, καθώς σαν σήμερα έκανε το ντεμπούτο του ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ έκανε ντεμπούτο ως rookie με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια. Ένας πραγματικός οδοστρωτήρας, ο οποίος άλλαξε τα μέχρι τότε πρότυπα του κλασικού σέντερ.

Ο απολογισμός της καριέρας του ήταν τέσσερα πρωταθλήματα, τρία με τους φοβερούς Λέικερς (2000, 2001, 2002) και ένα με τους Μαϊάμι Χιτ (2006). Τελείωσε το μπάσκετ με 28.596 πόντους (6η θέση στην ιστορία του πρωταθλήματος) και 13.099 ριμπάουντ (14η θέση).

Πλέον δεν τον απολαμβάνουμε στα παρκέ του ΝΒΑ, ωστόσο παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά highlights, τόσο από το πρώτο του παιχνίδι, με τη φανέλα των Μάτζικ, αλλά και γενικότερα από τα 19 χρόνια παρουσίας του στα παρκέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα