«Τελευταία ελπίδα ο Ιβάν Σαββίδης»

«Τελευταία ελπίδα ο Ιβάν Σαββίδης»

bet365

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι η τελευταία ελπίδα του ΠΑΟΚ». Για να το λένε και να το γράφουν (και) οι Ισπανοί, έτσι μπορεί να είναι…

Ο Κώστας Βασιλειάδης, έχει «μια αποστολή στη Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με τον τίτλο. Στην Ανδαλουσία ο Έλληνας σούτινγκ γκαρντ συνεχίζει να έχει πολύ καλό όνομα. Αποτέλεσε τη βασική αιτία και αφορμή για να φιλοξενήσει η «Málaga Hoy», πάνω από 600 λέξεις σε μια προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής ομάδας.

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει τα… μαύρα χάλια του, αλλά στην Ευρώπη παραμένει ένα μεγάλο όνομα. Γι’ αυτό και το απογοητευτικό ξεκίνημα (0-3 στο πρωτάθλημα με ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη και 1-2 στο Eurocup, με μεγάλη ήττα από την Μπεσίκτας στο «Παλατάκι») έκανε τους Ισπανούς να… ψαχθούν λίγο παραπάνω.

Στις 17 Ιουνίου η Ουνικάχα ενημέρωσε τον Βασιλειάδη, ότι δεν συνεχίσει στην ομάδα, αφού είχε την σχετική ρήτρα μη ανανέωσης του συμβολαίου. Ο Ελληνας σούτινγκ γκαρντ δεν το σκέφτηκε. Απέρριψε προτάσεις, από ομάδες Ευρωλίγκας, «από τον Ολυμπιακό και από τη Μπάγερν Μονάχου», λένε οι Ισπανοί, διότι πίστευε ότι στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του, είχε μια αποστολή: Να αποτρέψει την… εξαφάνιση του ΠΑΟΚ!

Είναι κομματάκι δύσκολο, για τους Ισπανούς, να κατανοήσουν αυτή την απόφαση του Βασιλειάδη και την επιστροφή στην Ελλάδα της κρίσης, πόσο μάλλον σε μια ομάδα η οποία αιμορραγεί. «Ο Κώστας είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παίκτες που αποδεδειγμένα δίνει μεγαλύτερη σημασία στο συναίσθημα», η εξήγηση που δίνουν για την απόφαση του Βασιλειάδη να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο Παναθηναϊκός του Γιαννακόπουλου, ούτε ο Ολυμπιακός των αδερφών Αγγελόπουλων, ούτε η ΑΕΚ του νέου στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Μάκη Αγγελόπουλου, ούτε καν ο Άρης του τραπεζίτη Νίκου Λάσκαρη, που υποσχέθηκε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε λίγα χρόνια θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Ο ΠΑΟΚ, περιέργως, είναι η μόνη ομάδα της Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν αντιμετώπισε την Ουνικάχα. Ο Άρης έπαιξε δύο σερί σεζόν (2006/07 και 2007/08) και ο Ηρακλής λίγο πιο παλιά, στο ξεκίνημα της περιόδου 1995/96. Η ευχή των Ισπανών είναι ο «Δικέφαλος» να ξαναγίνει η ομάδα του παρελθόντος, όταν σ’ αυτή αγωνιζόταν ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο Γουόλτερ Μπέρι. Μια ομάδα που έχει πρόεδρο τον Μπάνε Πρέλεβιτς, τον ίδιο προπονητή επί επτά συναπτά έτη, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Σταυρόπουλο σε ρόλο τζένεραλ μάνατζερ.

Ολη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένει από τον Ιβάν Σαββίδη να πεισθεί και να επενδύσει στην ομάδα μπάσκετ. «Είναι η μοναδική ελπίδα για τον ΠΑΟΚ», υποστηρίζουν και όπως είναι φυσιολογικό στέκονται στα δεκάδες εκατομμύρια, που ξόδεψε για την ποδοσφαιρική ομάδα, προκειμένου να φέρει αστέρια του ευρωπαϊκού φουτμπόλ, όπως ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη Θεσσαλονίκη.

«Έχει δώσει αποδείξεις σπάνιας φερεγγυότητας, με τις μέχρι τώρα πληρωμές και την τακτοποίηση των παλαιών χρεών», σημειώνεται για τον ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, που έχει βοηθήσει και το τμήμα μπάσκετ, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μεγαλώσει την επένδυση του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα