Euroleague: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός στις 21:30

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός στις 21:30
Την επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο Ολυμπιακός, που θ' αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα (21:30/Novasports 2) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Euroleague.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με το δεξί στην Euroleague. Επικράτησαν σχετικά εύκολα της Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο, ωστόσο ακολούθησε νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό και πλέον στόχος του Ολυμπιακού είναι να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ανήκουν στο παρελθόν, όπως τόνισε κι ο ίδιος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με την ομάδα του Πειραιά να ψάχνει το 2-0 στη Βιτόρια. Βέβαια, το έργο του Ολυμπιακού δεν αναμένεται εύκολο, αφού οι Βάσκοι είναι πολλοί δυνατοί στην έδρα τους κι έρχονται από ήττα στο Μιλάνο.

Αγωνιστικά, στο... στρατόπεδο των φιλοξενούμενων χαμογελούν για τον Οθέλο Χάντερ, ενώ από την άλλη, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντέιβις Μπέρτανς και του Τορνίε Σενγκέλια.

Η Sportingbet σου επιστρέφει το ποντάρισμά σου σε περίπτωση που ο Γιώργος Πρίντεζης σημειώσει περισσότερους από 15 πόντους κόντρα στη Λαμποράλ.

«Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι, ειδικά στην έδρα μας, σαν μια πρόκληση και βλέπω στους παίκτες μου ότι θέλουν να κερδίσουν αυτό το ματς. Όλοι θέλουν πολύ να παίξουν σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, με το κοινό στο πλευρό μας. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο», δήλωσε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε: «Αυτό το παιχνίδι είναι πρόκληση για εμάς, η Λαμποράλ Κούτσα προέρχεται από ήττα στην πρεμιέρα της στην Euroleague και θέλουν την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό τους».

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2006 έως το 2011. Κατέκτησε δύο Κύπελλα, πήρε μέρος σε δύο Final 4, ενώ το διάστημα αυτό ήταν συμπαίκτης -μεταξύ άλλων- με τους Σπανούλη & Πρίντεζη.
*Σπανούλης & Μπουρούσης έχουν επιτυχίες με τις Εθνικές ομάδες. Το 2005 κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2005, ενώ μερικά χρόνια πριν (σ.σ. το 2002 στη Λιθουανία) ανέβηκαν στην κορυφή του Ευρωπαϊκού των Νέων.

*Ο Ντάρκο Πλάνινιτς ήταν συμπαίκτης με τον DJ Στρόμπερι τη σεζόν 2013-14 στην Τσιμπόνα. Σήμερα θα είναι αντίπαλοι.
*Ο Φαμπιέν Κοζέρ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία 7 ματς που έπαιξε στη Euroleague.
*Ο Μάικ Τζέιμς μετράει 10 σερί εύστοχες βολές στη διοργάνωση.

*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα 9 εύστοχα τρίποντα, προκειμένου να γίνει ο 10ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που θα έχει βάλει 300 τρίποντα!
*Πέρυσι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε κάνει σπουδαίο ματς κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 76-64 κι ο Σπανούλης είχε μετρήσει 27 πόντους & 6 ασίστ.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει 6 σερί ματς στη διοργάνωση με διψήφιο αριθμό πόντων.
*Πριν από δύο σεζόν, ο Μάντζαρης μέτρησε 5 πόντους, 8 "σκουπίδια", 9 ασίστ (σ.σ. ρεκόρ καριέρας) και 2 κλεψίματα στη νίκη του Ολυμπιακού επί των Βάσκων με 89-59.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.