Λαύριο - ΑΕΚ 65-70

Στέλλα Παπαδοπούλου
Λαύριο - ΑΕΚ 65-70

bet365

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια απ' το Λαύριο (65-70) για το 2/2 στην φετινή Α1, αλλά προβλημάτισε ξανά με την εμφάνισή της.

Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ιστορίας του στην Α1, το Λαύριο υποδέχτηκε την ΑΕΚ κι άφησε θετικές εντυπώσεις!

Mετά την ήττα στην παράταση που γνώρισε από την Κράσνι Οκτιάμπρ η Ένωση στην πρεμιέρα της στο EuroCup όλοι περίμεναν πως θα... ξεσπάσει απέναντι στους νεοφώτιστους, κάτι που δεν έγινε ποτέ!

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη έδειξε περισσότερο πάθος... δεν το φόβισε η αντίπαλος - που είχαν συναντηθεί 4 φορές στην Α2 κατηγορία - και διεκδίκησε μέχρι τέλους την έκπληξη.

Tελικά, οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν κρίσιμα ριμπάουντ στο τέλος κι ο Χέρστον ευστόχησε σε δύο κρίσιμα καλάθια που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν χωρίς κανένα άγχος, αφού δεν είχαν κάτι να χάσουν απέναντι στο φαβορί της αναμέτρησης και παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ που είχε πρόβλημα στην επίθεση της, επέτρεψε στο Λαύριο να πετύχει 11 πόντους από δικά της λάθη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι. Η Ένωση κάθε φορά που έπαιρνε μικρή διαφορά δεν είχε διάρκεια κι επέτρεπε στο Λαύριο να πλησιάζει.

Τελικά, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε ντέρμπι όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Ο Μιχάλης Περράκης ευστόχησε σε τρίποντο κι ισοφάρισε (63-63 στο 38'), μετά όμως ακολούθησε το φάουλ του Μπάρλου στον Μαυροκεφαλίδη κι οι Μιλόσειβτς και Χέρστον έκαναν το +5 (63-68 στο 38'32''). Ο Γιανγκ όμως που ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των γηπεδούχων έριξε τη διαφορά στο -3, αλλά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο. Ο Χέρστον αστόχησε σε τρίποντο, ο Περράκης μάζεψε το ριμπάουντ κι ο Μπάρλος έκανε το τρίτο του λάθος με τον Χέρστον να «καθαρλιζει» τη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν είχε δει ακόμα το καλό πρόσωπο του Μαλίκ Χέρστον, που απόψε έκανε τη διαφορά. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στα κρίσιμα σημεία κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα κι 1 λάθος σε 26:11.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζαμάλ Νίξον ήταν ο αδύναμος κρίκος των γηπεδούχων. Ο Αμερικανός άσος είχε 1/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα και 1/2 βολές. Επίσης, το Λαύριο περιμένει περισσότερα από τον Νίκο Μπάρλο που έκανε 3 λάθη και είχε 0/1 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4/4 βολές (2ριμπ., 2ασ. σε 27:51).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με 1 λεπτό ν' απομένει ο Μιχάλης Περράκης μάζεψε το ριμπάουντ, μετά το άστοχο σουτ του Μαλίκ Χέρστον, αλλά ο Νίκος Μπάρλος έκανε βήματα. Στη συνέχεια ο Χέρστον μάζεψε την μπάλα έπειτα από το άστοχο σουτ του Κάρτερ κι έκανε το +5 (65-70 στο 39'35''). Ο Γιανγκ δεν κατάφερε να μειώσει στην επόμενη επίθεση του Λαυρίου, ο Κρουμπάλι πήρε το ριμπάουντ, με το Χέρστον να κλέβει την μπάλα από τον Γιαννακόπουλο και την Ένωση να κάνει το 2/2 στην Α1.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Το Λαύριο κρατάει την ανταγωνιστικότητα που έδειξε κι η ΑΕΚ τη νίκη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι υποδέχτηκαν έναν δυνατό αντίπαλο, ωστόσο το κλειστό που έχει χωρητικότητα 1.100 δεν γέμισε. Η ατμόσφαιρα όμως ήταν αρκετά φιλόξενη κι όμορφη. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεχάσει την εμφάνιση της και να συγκεντρωθεί στη συνέχεια. Επίσης, η Ένωση θα πρέπει να... πετάξει τις 14/24 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 34-36, 49-58, 65-70
Λαύριο (Σερέλης): Μπεμπης, Γιανγκ 22 (3), Κρουμπάλι 15, Τσίρος, Σακελλαρίου 2, Νικολακόπουλος 2, Νίξον 3, Περράκης 6 (2), Γιαννακόπουλος 8 (2), Μπάρλος 7 (1), Έβανς
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 1, Παπαντωνίου 4, Σάκοτα 7 (1), Χέρστον 13, Μιλόσεβιτς 10 (1), Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Κάρτερ 12 (2), Καλαμπόκης 1 (1), Γουόρεν 9 (2)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα