ΑΕΚ - Κράσνι Οκτιάμπρ 94-96 παρ. (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ - Κράσνι Οκτιάμπρ 94-96 παρ. (vid)
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (42π.) προσπαθούσε μόνος του, οι φίλοι της ΑΕΚ δεν βοήθησαν κι η επιστροφή της Ένωσης στην Ευρώπη συνδυάστηκε με ήττα από την Οκτιάμπρ (94-96) του απίστευτου Τόνι Μίτσελ (39π.).

Η πολυπόθητη επιστροφή της «Βασίλισσα» πραγματοποιήθηκε, ωστόσο δεν συνδυάστηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα που βρίσκεται σε δύσκολο όμιλο στο EuroCup ηττήθηκε στην παράταση από την Οκτιάμπρ κι άνοιξε με το... αριστερό τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Έπειτα από ένα ματς που είχε ένταση ανάμεσα στις κερκίδες και την αντίπαλη ομάδα κι απίστευτες επιδόσεις από τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Τόνι Μίτσελ η Ένωση λύγισε στην παράταση. Ο Νώντας Παπαντωνίου έστειλε στη γραμμή των βολών τον Ματεϊούνας, ο Μιλόσεβιτς δεν πρόλαβε τον χρόνο στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων και το παιχνίδι βρήκε νικητές τους Ρώσους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παίρνοντας ρυθμό από την άμυνά της κι έχοντας οδηγό στην επίθεσή της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση (11-4 στο 6'). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Μίτσελ ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα κι η Οκτιάμπρ που έτρεξε σερί 0-10 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (14-18).

Ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε ξανά λύσεις στην Ένωση στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά η ελληνική ομάδα δεν έβρισκε ρυθμό στην επίθεσή της και διαδοχικά λάθη επέτρεψαν στους Ρώσους να τρέξουν επιμέρους σκορ 3-9 (37-43 στο 20').

Με τους Γουόρεν, Κάρτερ και Χέρστον να είναι σε άσχημη βραδιά, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειχνε πως είναι μόνος του κι οι αντίπαλοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο.

Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε τη... μονομαχία με τον Τόνι Μίτσελ στο τέταρτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος. Ο Μίτσελ... απάντησε στο καλάθι του Μαυροκεφαλίδη (83-86 στο 39'52''), αλλά ο Ζιάτσεφ έστειλε τον Γιάννη Καλαμπόκη στη γραμμή των βολών και του επέτρεψε να φέρει στα ίσα την αναμέτρηση. Στην τελευταία επίθεση των Ρώσων ο Τόνι Μίτσελ που είχε ήδη 35 πόντους αστόχησε σε τρίποντο κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η... μάχη συνεχίστηκε, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο κι όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι διαιτητές έδωσαν... ανύπαρκτο φάουλ στον Νώντα Παπαντωνίου κι ο Ματεϊούνας με 2/2 βολές έκανε το 94-96 στα -6,6" . Τελικά ο Μιλόσεβιτς με φόλοου δεν ισοφάρισε σε 96-96 στην εκπνοή, αφού δεν πρόλαβε το χρόνο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόνι Μίτσελ για την Οκτιάμπρ κι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για την ΑΕΚ... έπαιζαν μόνοι τους. Ο άσος των Ρώσων δεν βγήκε σχεδόν καθόλου από το παιχνίδι και σε 44:01 είχε 39 πόντους με 11/16 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 8/10 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ από την πλευρά του είχε 42 πόντους με 12/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 12/15 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη σε 36:28.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι Γουόρεν (2/7δίπ., 1/3τρίπ., 4/5βολ.), Χέρστον (1/4δίπ., 1/2τρίπ., 1/2βολ.) και Κάρτερ (1/5δίπ., 0/4τρίπ., 4/4β.) δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά για την Ένωση.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Ματεϊούνας πήρε το φάουλ από τον Παπαντωνίου και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του από τη γραμμή των βολών. Ο Μιλόσεβιτς προσπάθησε να στείλει το ματς σε νέα παράταση, ωστόσο δεν πρόλαβε τον χρόνο.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ κρατάει την απίστευτη εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που... κάλυψε την άσχημη βραδιά των συμπαικτών του, ενώ η Οκτιάμπρ την απόδοση του Μίτσελ και τη νίκη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ θέλει να βελτιωθεί στα σημεία που έδειξε αδυναμία και ν' αποφύγει στο μέλλον άσχημες συμπεριφορές των φιλάθλων της, ενώ η ρωσική ομάδα θα πρέπει να μάθει να μην... απαντάει-προκαλεί την κερκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 37-43, 60-68, 86-86, 94-96