«Κάτι θα ήξερε ο Τζόρτζεβιτς και ήταν ήρεμος!»

«Κάτι θα ήξερε ο Τζόρτζεβιτς και ήταν ήρεμος!»

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς που κόντρα στον Ολυμπιακό, έδειξε ότι και φέτος θα είναι από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού, σχολιάζει στο gazzetta.gr το σερί των καλών του εμφανίσεων στα ντέρμπι και τη νίκη που πανηγυρίστηκε λιγότερο από ποτέ!

Μπορεί για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να έμεινε εκτός των τελικών επιλογών του ομοσπονδιακού τεχνικού για την Εθνική ομάδα, μπορεί ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού να έφερε στην ομάδα ένα “τριάρι” (Πάβλοβιτς) με 10ετή θητεία στο ΝΒΑ, μεγάλη εμπειρία και σπουδαίες περγαμηνές, ο ίδιος όμως, δείχνει ότι όχι απλά δεν πτοείται αλλά ότι αντιμετωπίζει με θετική προδιάθεση κάθε αρνητική εξέλιξη και εκλαμβάνει ως έξτρα κίνητρο, κάθε εμπόδιο που υψώνεται μπροστά του!

Ο λόγος για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, που μπορεί να μην ξεκίνησε στην πεντάδα του “τριφυλλιού” στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, με την απόδοσή του, όμως, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι θα είναι από τα σημαντικά “εργαλεία” του εφετινού Παναθηναϊκού, που μπήκε στην αφετηρία της νέας χρόνιας με υψηλές βλέψεις σε όλες τις διοργανώσεις. Μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Τζέϊμς Φέλντεϊν, ο 25χρονος διεθνής φόργουορντ (12π., 4ρ., 1ασ. & 1κλ. με 5/7 σουτ) ήταν οι παίκτες-κλειδιά της δίκαιης επικράτησης των “πρασίνων” μέσα στον Πειραιά, πετυχαίνοντας τους 7 από τους 12 πόντους του κατά τη διάρκεια του σερί 15-0 που “έτρεξε” η ομάδα του στην 4η περίοδο και με το οποίο εξασφάλισε τη νίκη.

Από τα πλέϊ-οφ της περιόδου 2013-14, μάλιστα, ο Βλαδίμηρος έχει αρχίσει μία παράδοση που τον θέλει να είναι σχεδόν μόνιμα στους διακριθέντες του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον “αιώνιο αντίπαλο”. Σε δέκα αναμετρήσεις, βρίσκεται πολύ κοντά σε διψήφιο μέσο όρο πόντων (9,3π.), με καλύτερες εμφανίσεις του, τις δύο τελευταίες στο Φάληρο, στον 3ο τελικό του περυσινού πρωταθλήματος (17π., 3ρ. & 4ασ.) και στην εφετινή πρεμιέρα της σεζόν για τα προημιτελικά του Κυπέλλου...

Δεκαπέντε μήνες είχατε να κερδίσετε μέσα στο Φάληρο, αλλά τα καταφέρατε στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, γεγονός που σας πιστώνει διπλό κέρδος...

«Είναι η αρχή μίας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς... Είμαστε μία νέα ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες και εντελώς καινούριο τεχνικό επιτελείο και για μας, ήταν πολύ σημαντικό να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σεζόν, ειδικότερα επειδή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο μας αντίπαλο! Μπήκαμε στο γήπεδο συγκεντρωμένα, παίξαμε σκληρά στην άμυνα και με πλήρη προσήλωση στο πλάνο μας, ελέγχαμε το ρυθμό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο κατάλληλο χρονικό σημείο, κάναμε το ξέσπασμα που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη.»

Συμφωνείς ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς και ότι δεν θύμισε σε τίποτε την ομάδα που πέρυσι σας κέρδισε πέντε συνεχόμενες φορές;

«Δεν ξέρω αν έδειξε τα στοιχεία που είχε πέρυσι ή όχι, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και ότι πάντα είναι δύσκολο να παίζεις απέναντί της! Εμείς όμως κοιτάμε την δική μας δουλειά και τον δικό μας στόχο, που δεν άλλος από το να βελτιωνόμαστε συνεχώς και μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις, να αφομοιώνουμε την φιλοσοφία του coach και σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζουμε και κάτι καινούριο...»

Δόθηκε σε πολλούς η αίσθηση ότι ήταν η νίκη που πανηγυρίσατε λιγότερο μέσα στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”... Συμφωνείς και αν ναι, εκτιμάς ότι αυτή η πιο χαλαρή αντίδραση σημαίνει ότι φέτος διακατέχεστε από μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύετε ότι έχετε τις δυνατότητες να φτάσετε πολύ πιο ψηλά;

«Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Κάθε νίκη επί του Ολυμπιακού και μάλιστα εκτός έδρας είναι ξεχωριστή! Ίσως να μην ξεσπάσαμε πολύ επειδή είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και εξασφαλίσαμε μία διαφορά ασφαλείας στα τελευταία λεπτά, ενώ μην ξεχνάτε ότι δεν είναι και τόσο συνετό να πανηγυρίζουμε από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς! Θέλαμε να κερδίσουμε, το δηλώναμε αλλά από τη στιγμή που τα καταφέραμε, δεν σημαίνει ότι πετύχαμε κάτι πολύ σπουδαίο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θριαμβολογούμε! Κάτω το κεφάλι, δουλειά και λίγα λόγια...»

Ένα ακόμη ντέρμπι “αιωνίων” με Βλάντο Γιάνκοβιτς στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Έτσι όπως το πας, τείνεις να δημιουργήσεις μία πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό...

«Προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα μου, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο αντίπαλος! Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την οποία παίζουμε τις περισσότερες φορές μέσα στη χρονιά κι έχουμε τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα, οπότε ίσως ενδόμυχα να μου βγαίνει καλύτερη απόδοση στα μεταξύ μας παιχνίδια, επειδή ξέρω πόσο σημαντικά είναι... Μακάρι να συνεχίσω έτσι και να δημιουργήσω... παράδοση όπως λες!»

Όλο αυτό το ξεπροβόδισμα στο ξενοδοχείο από τους φίλους του Παναθηναϊκού, πριν φύγετε για το ΣΕΦ, έδωσε μεγάλη ώθηση;

«Ούτε να το συζητάς! Από ψυχολογικής άποψης ήταν συγκλονιστική η στήριξη του κόσμου, ειδικότερα για ένα ματς που θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών... Μας έδωσε μεγάλη έμπνευση και κίνητρο να προσπαθήσουμε περισσότερο...»

Πως είδες τον τρόπο με τον οποίο έζησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να έχει τόσο ήρεμη και νορμάλ συμπεριφορά σε ένα ματς με τέτοια αντιπαλότητα, γιατί είναι ένας άνθρωπος που βιώνει πολύ έντονα κάθε στιγμή της προπόνησης σαν να είναι ακόμη παίκτης! Καμία σχέση με το πως ήταν απόψε...»

Πως το εξηγείς αυτό;

«Μάλλον κάτι ήξερε και ήταν έτσι... Ίσως γιατί ήταν πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που δουλέψαμε έως τώρα, έβλεπε θετικά δείγματα μέσα στο γήπεδο και πίστευε από την αρχή ότι θα κερδίσουμε...»

Άρης-Παναθηναϊκός, τι βλέπεις;

«Ό,τι θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί ο Άρης έχει καλή ομάδα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και μας περιμένει με γεμάτο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση, γιατί θέλουμε να μπούμε με το δεξί και στο πρωτάθλημα...»

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα