Γκιστ: «Σαν μία ολόκληρη ζωή! Και δε ζούσα...»

Γκιστ: «Σαν μία ολόκληρη ζωή! Και δε ζούσα...»

Γιάννης Ράμμας
Γκιστ: «Σαν μία ολόκληρη ζωή! Και δε ζούσα...»

bet365

Ο Τζέιμς Γκιστ άνοιξε την καρδιά του στο gazzetta.gr για όλα όσα πέρασε με την τιμωρία του κι όλα όσα πρέπει να κάνει για τον Παναθηναϊκό, για τον ίδιο και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Χρήση απαγορευμένης ουσίας (ινδική κάνναβη), 8άμηνη τιμωρία, μείωσή της κατά 2 μήνες μετά από έφεσή του, επιστροφή. Και στο ενδιάμεσο; Ενίσχυση της σχέσης του με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον στήριξε όλο αυτό το διάστημα κι εξακολουθεί να φορά τη φανέλα του.

Πεντέμισι μήνες μετά την τελευταία συμμετοχή του στα πράσινα (στις 28/4, ενώ το πρώτο δείγμα έγινε γνωστό στις 30/4 για χρήση στις 5/4), ο Τζέιμς Γκιστ είναι έτοιμος να πατήσει πάλι παρκέ και κυρίως έτοιμος ν' ανταποδώσει τη στήριξη.

Ο 29χρονος Αμερικανός PF μίλησε στο gazzetta.gr για την περιπέτειά του κι αυτή που αρχίζει με τον Παναθηναϊκό απόψε (8/10, 21:00/novasports 2) απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος:

-Απαγορεύεται να ρωτάμε κάποιον πώς αισθάνεται σε στιγμές χαράς ή λύπης, αλλά πώς αισθάνεσαι που επέστρεψες;
Είναι τέλεια, απίθανα! Το να 'σαι πάλι στο παρκέ και να μπορείς να παίξεις μπάσκετ είναι σπουδαίο συναίσθημα! Πέρασε πολύς καιρός, πολύς καιρός...

-Η τιμωρία σου ήταν για έξι μήνες. Χρονικά. Ψυχολογικά;
Ήταν σαν μία ολόκληρη ζωή για εμένα! Και δε ζούσα... Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος, πολύ δύσκολη. Για εμένα, για όλους. Αισθάνομαι πως απογοήτευσα πολύ κόσμο. Αλλά ανήκει στο παρελθόν. Έσφαλα. Έμαθα πολλά για εμένα, τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα.

-Τι ακολουθεί μετά από μία τέτοια κατάσταση; Η εξιλέωση;
Όλοι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν για το τι πρέπει να κάνω. Εγώ ξέρω τι θα κάνω. Ξέρω τι παίκτης είμαι. Είμαι μαχητής! Μάχομαι κάθε φορά για τη νίκη. Νομίζω πως απλώς πρέπει να δείξω σε όλους πως δεν έχω αλλάξει, πως παραμένω ο μαχητής των προηγούμενων χρόνων.

Ο Τζέιιμς Γκιστ επέστρεψε στην αποστολή του Παναθηναϊκού ενόψει του σημερινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Sportingbet σου προσφέρει 5% μπόνους για κάθε κερδισμένο στοίχημα στον αγώνα.

-Είχαμε μάθει πως κάποια στιγμή τον καιρό της τιμωρίας σου λύγισες κι έκλαψες, αφού αντιλήφθηκες πως θα έπρεπε να 'σουν μαζί με την ομάδα. Έχοντας τρεις διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις (Ολυμπιακός, Άρης & Λοκομοτίβ Κουμπάν) κι αμέσως μετά, έχεις φανταστεί καθόλου τη στιγμή που θα εμφανιστείς και θα ξαναγίνεις σύνθημα στην εξέδρα και πώς θ' αντιδράσεις;
Μου αρκεί και μόνο που θα παίζω μπάσκετ. Αγαπώ τον κόσμο, αγαπώ την ενέργεια που προσδίδει, αγαπώ να βρίσκομαι εδώ, αλλά το να μπορώ να παίξω μπάσκετ είναι τα πάντα για εμένα. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου! Ό,τι κάνω περιστρέφεται γύρω απ' το μπάσκετ. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα! Ήμουν κενός! Ήμουν κενός, με καταλαβαίνεις; Στερήθηκα τα πάντα! Και τώρα μπορώ να κάνω μία νέα αρχή. Θα 'ναι ωραίο συναίσθημα να παίξω πάλι.

-Με μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ, αισθάνεσαι πως ίσως αυτή να 'ναι Η χρονιά;
Κάθε χρονιά το αισθάνομαι! Όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους. Είτε πρόκειται για το Πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο Ελλάδος, είτε για την Ευρωλίγκα. Κάθε χρονιά έχουμε τη νοοτροπία του τι σημαίνει να φοράμε αυτή η φανέλα! Πρέπει να προσπαθούμε να νικάμε. Έχουμε διαφορετική ομάδα φέτος. Έχουμε μεγάλη ομάδα. Περισσότερη εμπειρία. Έχουμε έξυπνη ομάδα, το IQ είναι πραγματικά υψηλό. Έχουμε μαχητές φέτος. Έχουμε χαρακτήρα. Και γι' αυτό νομίζω πως θα 'ναι καλή χρονιά για εμάς. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά νομίζω πως έχουμε την πιθανότητα να κάνουμε καλή χρονιά φέτος.

-Το γεγονός πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς, σας κάνει να θέλετε να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο και για εκείνον;
Ξέχνα τον Διαμαντίδη! Δεν υπάρχει Διαμαντίδης! Θα 'μαστε ΟΚ (γέλια)! Ο άνθρωπος είναι θρύλος! Είναι προνόμιο να παίζεις μαζί του. Θέλεις να κάνεις τα πάντα για κάποιον που έχει κάνει τα πάντα για την ομάδα. Και φέτος η δυναμική μας, το πώς έχουμε χτιστεί, μπορεί να εξελιχθεί καλά για εμάς. Θα 'ναι σπουδαίο να ξεπροβοδίσουμε έτσι τον Διαμαντίδη.

-Η έναρξη σας θέλει στο ΣΕΦ. Πώς την είδες από μακριά την ομάδα;
Η άμυνα είναι πάντα το κλειδί. Πάντα! Είναι θέμα νοοτροπίας. Να 'μαστε σκληροτράχηλοι. Να βγάζει ο καθένας ό,τι έχει στο παρκέ. Κι αν το κάνουμε όλοι μαζί, θα τα πάμε πολύ καλά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα