Άρης - ΑΕΚ 64-61 (pics)

Άρης - ΑΕΚ 64-61 (pics)

bet365

Ο Τζαμέλ Χάγκινς (17π., 10ριμπ.)... γκρέμισε την μπασκέτα και δεν άφησε όρθια ούτε και την ΑΕΚ (64-61)! Στους «4» του Κυπέλλου ο Άρης.

Στο «Νick Galis Hall» οι φίλοι του Άρη είχαν στήσει από νωρίς γιορτή κι η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές επίσημες υποχρεώσεις της!

Πέρσι, ο Άρης είχε αποκλείσει την ΑΕΚ την 3η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου, ενώ πήρε την προημιτελική σειρά των playoffs της Α1 στο τρίτο παιχνίδι που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Οι επίσημες υποχρεώσεις των δύο ομάδων, άρχισαν από εκεί που σταμάτησαν για την Ένωση την περασμένη σεζόν κι ο Άρης ήταν ξανά νικητής.

Σ' ένα ματς που τα είχε όλα ο Τζάμελ Χάγκινς που... κατεδάφισε την μπασκέτα στις αρχές της τρίτης περιόδου και προκάλεσε τη σχεδόν 50λεπτη διακοπή της αναμέτρησης, ήταν καθοριστικός κι οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα που δεν είχε στη διάθεσή του τους Ντούσαν Σάκοτα, Κατσίβελη, Κάρτερ και φυσικά τον Ντανιέλ Όρτον που απομακρύνθηκε από την ομάδα είχε νέα πρόσωπα στο ρόστερ του τους Καλαμπόκη και Ανοσίκε.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τον Γουάιτ να φορτώνεται από νωρίς με πολλά φάουλ και τους γηπεδούχους να είναι αρκετά άστοχοι η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ.

Με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν ο Πελεκάνος ισοφάρισε πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (36-36).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και... σταμάτησε αμέσως μετά από ένα δυνατό κάρφωμα του Χάγκινς που γκρέμισε την μπασκέτα.

Μετά τη διακοπή ο Σίμτσακ έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όπως κι ο Χάγκινς κι η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο (51-45 στο 28').

Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει και τρέχοντας σερί 0-10 πέρασε ξανά μπροστά (51-55 στο 33').

Ο Πελεκάνος... απάντησε στο τρίποντο του Παπαντωνίου (54-55 στο 34') κι όλα κρίθηκαν στο τέλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζαμέλ Χάγκινς τα έκανε όλα! Ο Αμερικανός φόργουορντ που ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα τελευταία λεπτά... γκρέμισε μία μπασκέτα, πέτυχε 17 πόντους (7/15δίπ.), μάζεψε 10 ριμπάουντ, είχε 6 κοψίματα και 1 λάθος σε 33:01!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Ένωση των πολλών απουσιών είχε στη διάθεσή της τον ανέτοιμο, OD Ανοσίκε, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και τον Κρις Γουόρεν σε κακή βραδιά (4π., 2/7δίπ., 0/4τρίπ., 1ριμπ., 1λ. σε 29:51).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης «καθάρισε» τη νίκη ένα λεπτό πριν από τη λήξη! Ο ΜακΝιλ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (59-58 στο 39') κι ο Χάγκινς... σταμάτησε τον Καλαμπόκη στην επόμενη επίθεση της ΑΕΚ, ενώ μάζεψε το ριμπάουντ για να σημειώσει το 61-58 με όμορφο lay up.

Μετά το time out της Ένωσης ο Γουόρεν αστόχησε σε τρίποντο κι έστειλε στη γραμμή των βολών τον Γουότερς (63-58).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Άρης κρατάει την εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζαμέλ Χάγκινς που δείχνει πως αποδείχτηκε καλή προσθήκη στη ρακέτα του.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ αφήνει πίσω την ήττα και συγκεντρώνεται στο επόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα