Μη αναγνωριστικό ντέρμπι

Μη αναγνωριστικό ντέρμπι

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες κρίνει πως δε χωρά μπασκετικών εκτιμήσεων το ματς Κυπέλλου αφού οι ομάδες είναι ανέτοιμες και θεωρεί πως ο συγκεκριμένος θεσμός δεν έχει την παραμικρή αίγλη.

Τα ντέρμπι στην αρχή της σεζόν πιο πολύ σε μπερδεύουν παρά σε βοηθούν να βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα.Με τις ομάδες ανέτοιμες,είναι άτοπο να κρίνεις είτε τον νικητή είτε τον ηττημένο.

Όποια ομάδα κι αν επικρατήσει στο ΣΕΦ, δε σημαίνει πως θα είναι καλύτερη της άλλης. Για αυτό και αναφέρω στον τίτλο πως δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσεις ποιος είναι καλύτερος.

Αν δε σας πείθω ρίξτε μία ματιά πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε επικρατώντας του Ολυμπιακού και η συνέχεια της σεζόν απέδειξε πως οι Πειραιώτες ήταν δύο κλάσεις καλύτεροι.

Στην Primera Division στην Ισπανία απαγορεύεται να διεξαχθεί ντέρμπι τις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Έχω την εντύπωση πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ίσως και στο μπάσκετ να ήταν μία καλή λύση κάτι ανάλογο.

Βέβαια τι ζητάω κι εγώ τώρα...

Δεν υπάρχει Κύπελλο Ελλάδας διότι η ίδια η ΕΟΚ φροντίζει να απαξιώνει το προϊόν της.

Με ποιον τρόπο;

Με το να διοργανώνει τελικούς με 300 οπαδούς ένθεν κι ένθεν (και δεν είναι μόνο τα μεταξύ τους ντέρμπι, γιατί και πρόπερσι στο Ηράκλειο Άρης και Παναθηναϊκός πάλι με 300 έγινε το ματς).

Με το να μην βρίσκετε στα ματς ο πρόεδρος της Διοργανώτριας Αρχής. Μα πάνω από όλα με το να μην αλλάζει η μορφή του θεσμού. Δε ζω σε άλλον πλανήτη για να ζητάω FINAL 8 σε μία πόλη, αλλά διάολε ας σκεφτούν κάτι διαφορετικό, κάτι πιο ελκυστικό. Βέβαια 80 χρονών άνθρωποι είναι κάπου λογικό να μην έχουν νέες ιδέες.

Πολλοί ενδεχομένως να διαφωνείτε μαζί μου, αλλά σας έχω μία ερώτηση απλή η οποία θα σας φέρει ενδεχομένως στη δική μου πλευρά...

Αν σας έλεγαν πως η ομάδα σας το επόμενο δεκαήμερο θα νικήσει μόνο μία φορά τον αντίπαλο, ποια θα διαλέγατε; Τη νίκη στο Κύπελλο ή στο πρωτάθλημα την 2η αγωνιστική;

Προσωπικά μιλώντας λοιπόν, προτιμώ ο Ολυμπιακός να νικήσει στο ΟΑΚΑ την 2η αγωνιστική παρά στο ΣΕΦ για το Κύπελλο. Όχι πως θα με... χαλούσε ένα ενδεχόμενο 2/2, αλλά διαφορετική κουβέντα αυτή.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες είναι εντελώς ανέτοιμες. Σε 3 μήνες από τώρα θα είναι καλύτερες και σε 6 μήνες ακόμη πιο διαφορετικές. Οποιαδήποτε ανάλυση επιχειρηθεί για το ματς Κυπέλλου την κρίνω κάπως άτοπη διότι δεν υπάρχει «εικόνα» των ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει ένα μόλις φιλικό με όλη τη σύνθεσή του (Αρκαδικός) και έχει κάνει και 8 προπονήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι λίγες περισσότερες μέρες μαζί κάνοντας τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο, έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο στα φιλικά της Μόσχας, ωστόσο ο Τζόρτζεβιτς έκρυψε τα περισσότερα πράγματα από αυτά που θα χρησιμοποιήσει στο ΣΕΦ.

Στο θέμα της ψυχολογίας μάλλον διακυβεύονται περισσότερα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας προέρχονται από 5 σερί νίκες επί του αντιπάλου τους, γεγονός που τους δίνει αυτοπεποίθηση. Στα λόγια υποστηρίζουν κάτι σαν «περσινά ξινά σταφύλια», αλλά σίγουρα βολτάρει στο μυαλό τους. Οι «πράσινοι» έχουν σαφέστατα καλύτερη ομάδα από πέρυσι, έχουν δυναμώσει και θέλουν να διακόψουν αυτό το σερί στην έδρα του αντιπάλου τους.

ΥΓ: Πολύς λόγος για την κόντρα Γιανγκ με Ραντούλιτσα. Το άθλημα είναι ομαδικό, αλλά αν θέλετε να το προσωποποιήσουμε τότε όσο ο Γιανγκ θα δυσκολευτεί με τον Σέρβο, άλλο τόσο ο Ραντούλιτσα θα δυσκολευτεί με τον Αμερικανό.

ΥΓ 2: Αν σώνει και ντε, πρέπει να ξεχωρίσω έναν παίκτη κάθε ομάδας ο οποίος ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά, θα προκρίνω τους Λοτζέσκι και Φελντέιν.

ΥΓ 3: Υπενθυμίζω την προ ημερών άποψή μου για την πίεση που θα φέρει το αποτέλεσμα στον ηττημένο.

ΥΓ 4: Ο χειρότερος προπονητής ξέρει πολύ περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο και φίλαθλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.