Τέπιτς: «Η σεζόν είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε υπομονή»

Τέπιτς: «Η σεζόν είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε υπομονή»

Gazzetta team
Τέπιτς: «Η σεζόν είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε υπομονή»

bet365

Ο Μιλένκο Τέπιτς μίλησε για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ, τα φιλικά στη Σμύρνη και το ματς Κυπελλου με το Ρέθυμνο.

Ο Μιλένκο Τέπιτς μίλησε για το μέχρι τώρα διάστημα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν ενώ μίλησε με και για τα φιλικά στο τουρνουά της Καρσίγιακα.

Αρχικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στη βαριά ήττα τους από την Τραμπζονσπόρ, «Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, δε νομίζω όμως πως χρειάζεται να κάνουμε μεγάλο θέμα το ότι χάσαμε στο πρώτο ματς στο τουρνουά της Σμύρνης, γιατί αποδείξαμε τις δύο επόμενες ημέρες της διοργάνωσης ότι μπορούμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας φέτος: να κινούμαστε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να κερδίζουμε ομάδες που βρίσκονται σε αυτό».

Εν συνεχεία, πάντως, δεν θα μπορούσε να μην παραδεχθεί πως η εμφάνισή τους απέναντι στην Τραμπζονσπόρ δεν ήταν η αναμενόμενη: «Ήταν, αλήθεια, κακή. Δεν πρέπει να παίζουμε έτσι, στη διάρκεια της χρονιάς σίγουρα θα έχουμε και τέτοιες άσχημες ημέρες, θα προσπαθήσουμε να τις μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Αντιδράσαμε αρκετά καλά απέναντι στην Άνκαρα και την Καρσίγιακα, έχουμε πιστεύω να κρατήσουμε πολλά θετικά στοιχεία της ομάδας, αλλά και πολλά πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, με βάσει την παρουσία μας στο τουρνουά στη Σμύρνη. Δεν πρέπει, επίσης, να αφήνουμε να περάσει ότι έχουμε στο δυναμικό μας έναν καινούργιο παίκτη (Ντάρκο Μπάλαμπαν), μας έλειψε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να έχουμε αυτοπεποίθηση και με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν».

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στο κλειστό της Πυλαίας, για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στο Ρέθυμνο: «Ελπίζω ότι θα φθάσουμε κοντά στο επίπεδο που θέλουμε την Τετάρτη (07/10) και θα κερδίσουμε το Ρέθυμνο. Δεν θα είναι εύκολο. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, μπορούμε να παίξουμε καλά και να προκριθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. θέλουμε να αρχίσουμε τη χρονιά με μια σημαντική νίκη και στην πορεία να δούμε πώς θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της σεζόν. Μετά το Κύπελλο Ελλάδας υπάρχουν οι αγώνες για το πρωτάθλημα με ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτούς. Είναι δύσκολο να υπάρχει προσδοκία να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο, κάποια στιγμή θα χάσουμε κιόλας. Πρέπει να προσεγγίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Στο ενδιάμεσο από τα δύσκολα πρώτα ματς στην Ελλάδα, έχουμε και τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πολλές μετακινήσεις. Η σεζόν είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε υπομονή, να δουλεύουμε στο παιχνίδι μας, να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι αυτή η πρακτική μας θα αποδώσει».

Εστιάζοντας στην απόκτηση του Ντάρκο Μπάλαμπαν, ο 28άχρονος γκαρντ εξήγησε: «Τον ξέρω, όχι τόσο καλά, όσο άλλους Σέρβους παίκτες, δεν παίξαμε μαζί τόσο πολύ, δεν ήμασταν στα ίδια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ότι είναι καλός παίκτης, όσο περισσότερο βρίσκεται με την ομάδα, τόσο θα δείχνει τις ικανότητές του. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έκανε καλή κίνηση με την απόκτησή του και θα το αποδείξει ο ίδιος προσεχώς. Θα τον βοηθήσουμε όλοι να προσαρμοστεί στην ομάδα, ειδικά εμείς οι συμπατριώτες του. Είναι σημαντικό να μπορείς να μιλάς σε καινούργιο περιβάλλον στη μητρική γλώσσα σου». Σε προσωπικό επίπεδο, για τη χρησιμοποίησή του είτε ως πόιντ γκαρντ είτε ως σούτινγκ γκαρντ είτε ως σμολ φόργουορντ, ο Μιλένκο Τέπιτς εξήγησε: «Προσπαθώ να προσαρμόσω τις ικανότητες και τα πλεονεκτήματά μου στα δεδομένα της ομάδας. Δεν είναι θέμα που θέλω εγώ να παίζω, αλλά κάθε στιγμή τι χρειάζεται από εμένα η ομάδα. Ο στόχος είναι αυτός, εάν πρέπει να παίξω στο «1» ή στο «2» ή στο «3» θα το κάνω. Μπορώ να αγωνιστώ και στις τρεις θέσεις, εφόσον αυτό χρειάζεται να κάνω για να βοηθώ τον ΠΑΟΚ να κερδίζει παιχνίδια. Έχω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, πάνω στα οποία δουλεύω».

Κατέληξε, επισημαίνοντας για την έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: «Η ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ φιλική, από την πρώτη στιγμή που ήρθα νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Η προσέγγιση από τους ανθρώπους της ομάδας, τους προπονητές, τα παιδιά στα γραφεία, στα αποδυτήρια, όλα είναι εξαιρετικά! Τα πάντα σε κάνουν να προσαρμόζεσαι πολύ γρήγορα στα δεδομένα του συλλόγου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα