Χαμηλά την μπάλα (μπάσκετ)!

Χαμηλά την μπάλα (μπάσκετ)!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χαμηλά την μπάλα (μπάσκετ)!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον ΑΡΗ της νέας αγωνιστικής περιόδου και στο μπάσκετ

Σε προηγούμενο σημείωμά μου, τόνισα την ανάγκη να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο χαμηλά η μπάλα στο ποδόσφαιρο. Με το ρόστερ και την δυναμική του συλλόγου ο ΑΡΗ δεν πρέπει ούτε παιχνίδι να χάσει, αλλά είδαμε και πέρσι το τι συνέβη, βλέπουμε και φέτος με τον ΟΦΗ ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ορισμένοι νομίζουν.

Πάμε όμως στο μπάσκετ. Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης για μία ακόμα φορά έλαβε τις τιμές που του αρμόζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο χθες. Ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων και τράβηξε τον ΑΡΗ στον θρόνο του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, δεν προλάβαινε και χθες να βγαίνει φωτογραφίες και να χαιρετάει χιλιάδες στην κυριολεξία που βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν το χέρι τους στον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Η οργάνωση στο τουρνουά ήταν άψογη, πολλά και διαφορετικά event, εντυπωσιακή παρουσίαση, φοβερή ανακαίνιση του γηπέδου και...αποδυτήρια ΝΒΑ όλα με χρήματα του ΑΡΗ σε ένα κρατικό γήπεδο που διατηρείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ.

Όποιος είδε τους νέους χορηγούς του ΑΡΗ στην φανέλα, στο σορτσάκι και το γήπεδο και αναζητήσει πληροφορίες για τις συγκεκριμένες εταιρίες- συνεργάτες του Νίκου Λάσκαρη μπορεί να αντιληφθεί σε τι μονοπάτια βαδίζει πλέον ο σύλλογος. Ο ΑΡΗΣ με την οικογένεια Λάσκαρη στο πλευρό του, πλέον έχει ανεβαίνει σταδιακά επίπεδο και το οικονομικό όχι μόνο δεν θα τον απασχολεί, αλλά θα διαφοροποιήσει προς το καλύτερο τις προσδοκίες όλων μας.

Δεν περιμέναμε φυσικά τους χορηγούς για να καταλάβουμε, όταν ο άνθρωπος μέσα σε 3 μήνες έχει τοποθετήσει από την τσέπη του περίπου 1,5 εκ ευρώ για χρέη άλλων διοικήσεων, έχει φτιάξει ομάδα, έχει φτιάξει το γήπεδο, έχει προπληρώσει χρέη προς το Δημόσιο και έχει πάρει όλα τα υπόλοιπα ως τακτική διοίκηση στο όνομά του.

Το θέμα όμως (πάντα) είναι και το αγωνιστικό. Καταρχήν να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ομάδα περιμένει φέτος ο Αρειανός και τι περιμένει ότι θα πετύχει φέτος η ομάδα του; Νιώθω ότι υπάρχει μία αίσθηση και μία προσδοκία από την ομάδα πολύ μεγαλύτερες από αυτά που μπορεί να πετύχει.

Ο ΑΡΗΣ έχει σαφέστατα ζητήματα κάτω από το καλάθι και ανά διαστήματα θέματα στο τριάρι. Για να κερδίσει όμως ποιον; Τον Ολυμπιακό; Τον Παναθηναικό ή την Καρσίγιακα με δεκαπλάσιο μπάτζετ; Ξεκάθαρα δεν μπορεί σε μία σειρά...πλέι-οφ. Προσέξετε όχι σε ένα παιχνίδι στο Παλέ με τον κόσμο σαν τα τσαμπιά και την γνωστή ατμόσφαιρα.

Αν μπορεί με ΑΕΚ ή στο Eurocup θα το δούμε λίαν συντόμως. Μήπως όμως φέτος αυτό πρέπει να συμβεί; Να μείνει η ομάδα στα επίπεδα του μπάτζετ των 700.000 ευρώ και πλέον μετά από την μεταβατική χρονιά να πάμε στα επίπεδα Ευρωλίγκας. Γιατί ο Μπερτομέου το είπε ξεκάθαρα. Αν δεν έχεις ένα μπάτζετ 6-7 εκ ευρώ Ευρωλίγκα δεν παίζεις.

Αυτό που πρέπει άπαντες να αντιληφθούν είναι ότι δεν γίνεται από τα περσινά 300000 και την απαγόρευση μεταγραφών να πας στα 5 και 6 εκ ευρω. Η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά (για Ευρωλίγκα) φέτος και σίγουρα πολύ ψηλότερα από πέρσι και ψηλά (για Ελλάδα).

Όσο άδικο και αν είναι αυτό η χρονιά μπορεί να κριθεί σε μεγαλο βαθμό από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στις 7 Οκτώβρη ο ΑΡΗΣ θα έχει περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου και θα πλησιάζει όσο ποτέ στο να διεκδικήσει ένα τίτλο. Και εκεί πλέον δεν θα έχει καμία σχέση η κατάσταση με το... Ηράκλειο.

Ως τότε η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά τηρουμένων των αναλογιών. Και δεν αποκλείεται εφόσον η ομάδα βρεθεί σε ένα τελικό να γίνει και η κίνηση που θα στείλει την μπάλα στο κατάλληλο σημείο για (ανάποδο) κάρφωμα. Το θέμα μετά από χρόνια στον ΑΡΗ δεν είναι οικονομικό. Με σωστή λειτουργία ο Αρειανός θα ζήσει εκ νέου μεγάλες στιγμές...

ΥΓ1 Υπάρχουν και συγκεκριμένα πράγματα που δεν άρεσαν σε αρκετό κόσμο. Έχουν επισημανθεί προς την πλευρά του Νίκου Λάσκαρη και όλοι ευελπιστούν ότι με την ΑΕΚ απλά θα...απουσιάζουν.

ΥΓ2 Θυμηθείτε ότι Μακνίλ και Ουάιτ θα είναι πολύ καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός. Ειδικά ο πρώτος...

ΥΓ2 Απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Αυτό του είπε ο Καρυπίδης, αυτό και θα γίνει από εδώ και στο εξής. Αυτός θα έχει την ευθύνη των επιλογών και την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Για μία φορά ας βάλουμε τον ΑΡΗ πάνω από πρόσωπα. Και προσέξτε εγώ τον Κόκε θα τον κρατούσα για πολλούς και διάφορους λόγους. Εγώ όμως δεν είμαι αφεντικό στα αποδυτήρια και δεν έχω υπόψιν μου 123 παραμέτρους (στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι χαζομάρες περί χοντρού γιατί είναι αλήθεια ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ αυτές τις μέρες ο Ισπανός και η ποιότητά του για Γ εθνική είναι τεράστια). Αυτός που θα αποφασίσει είναι ο Αναστόπουλος και οφείλουν άπαντες να το σεβαστούν γιατί αυτό τον σεβασμό ο “Αλενατόρε” τον έχει κερδίσει εμπράκτως. Τα πράγματα είναι απλά. Την Κυριακή ο ΑΡΗΣ δίνει το πρώτο από τα ματς που πρέπει να κερδίσει φέτος. Απλά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!