Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 60-77 (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 60-77 (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου (60-77) για το τουρνουά στο Ζαντάρ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έπαιξαν καλά και ειδικά στην άμυνα που αποτελεί και βασική τους προτεραιότητα.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση και ηττήθηκε δίκαια από τη Μπάγερν με 60-77.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και λογικές, αλλά μόνο για το επιθετικό κομμάτι του αγώνα. Κούραση και απουσία πέντε βασικών παικτών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ, Χάντερ, Μιλουτίνοφ) έπαιξαν ρόλο όπως και η προφύλαξη του Ματ Λοτζέσκι (αγωνίστηκε μόλις 7:55). Βέβαια από την άλλη επιχείρησαν 33 τρίποντα και 21 δίποντα, ωστόσο και αυτό είναι θέμα απουσίας δημιουργών.

Η άμυνα όμως σαφέστατα προβλημάτισε αφού αποτελεί το πρώτο «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου και δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση από τους παίκτες του.

Το πρώτο δεκάλεπτο καλύτερα να το ξεχάσουν και οι δύο προπονητές. Ολυμπιακός και Μπάγερν συναγωνίζονταν στις βιαστικές επιλογές, στα λάθη και την αστοχία με αποτέλεσμα στη λήξη της περιόδου το σκορ να είναι 12-8. Στη συνέχεια ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς δεν είχε αντίπαλο (κυρίως ο Αγραβάνης συνάντησε τεράστια προβλήματα) και με 14 δικούς του πόντους η Μπάγερν πήρε διαφορά 6 πόντων (22-30, 18').

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου θα περίμενε κανείς από τους Πρωταθλητές Ελλάδας να μπουν πεισμωμένοι, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +15 (26-41, 22'). Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη αφού οι Γερμανοί φρόντισαν να αυξήσουν τη διαφορά και με καλάθι του Κέι Σι Ρίβερς να κάνει το 37-60 (30').

Στην τελευταία περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να το ολοκληρώνουν με 18 λάθη και 9/33 τρίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 24-33, 37-60, 60-77

 

Τελευταία Νέα