Ένας Λιβανέζος στον Ολυμπιακό (pics)

Ένας Λιβανέζος στον Ολυμπιακό (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ένας Λιβανέζος στον Ολυμπιακό (pics)
Ο Λιβανέζος γυμναστής της Αλ Ριάντι, Πιέρ Φίλφλι παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στο Μέτσοβο όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Στα βουνά της Ηπείρου βρίσκεται μαζί με τους «ερυθρόλευκους» και ο Πιέρ Φίλφλι.

Ο Λιβανέζος γυμναστής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του Λευτέρη Σούμποτιτς στην Αλ Ριάντι και όπως εξήγησε στο Olympiacosbc.gr... «Ο Πίξι μου είπε ότι πρέπει να βρεθώ στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για να δω από κοντά πως δουλεύει το κορυφαίο προπονητικό πρόγραμμα της Ευρώπης. Κανόνισε τα πάντα για μένα και τον ευχαριστώ πολύ. Λίγες μέρες πριν είχε κανονίσει να βρεθώ και στην προετοιμασία της Εθνικής Σλοβενίας με τον κόουτς Ζντοβτς. Είναι πραγματικά μοναδικές αυτές οι εμπειρίες», σχολίασε ο Λιβανέζος ο οποίος βρίσκεται σ’ όλες τις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων», καταγράφει εικόνες, κρατά σημειώσεις και συμμετέχει ως μέλος του τιμ.

Ο 35άχρονος γυμναστής εξηγεί αναλυτικότερα τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη χώρα μας: «Όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο κι άρχισα να δουλεύω με ομάδες μπάσκετ, αμέσως έβαλα ως στόχο να μπορώ τα καλοκαίρια να συλλέγω εικόνες από τον τρόπο που δουλεύουν μεγάλες ομάδες. Είναι όνειρο για κάθε προπονητή, για κάθε γυμναστή να έχει τη δυνατότητα να βλέπει από κοντά τον τρόπο δουλειάς των κορυφαίων. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει στόχο την κορυφή σε την Ευρωλίγκα, στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο κύπελλο. Αυτό σημαίνει πάρα πολλές υποχρεώσεις, πολλές προπονήσεις και πολλά ταξίδια. Είναι σπουδαίο να καταλάβω πως το τεχνικό τιμ διαχειρίζεται όλες αυτές τις υποχρεώσεις και την κούραση που απορρέει απ’ αυτές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι επίσης σπουδαία εμπειρία για μένα να δω πως είναι να δουλεύεις με τόσο σπουδαίους και απαιτητικούς παίκτες».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις του από τις τρεις πρώτες μέρες μαζί με τους Πρωταθλητές; «Ζω το όνειρο μου. Αυτό μπορώ να πω ως τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι εδώ. Νιώθω σαν την οικογένεια μου κι αυτό σημαίνει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού. Σε αυτές τις τρεις μέρες μαθαίνω πολλά, γυρίζω στο δωμάτιο και γράφω για να μην ξεχάσω αυτά που μαθαίνω. Κάνω συγκρίσεις με το πώς δουλεύω εγώ για να δω αν είναι σωστό ή λάθος και τι πρέπει να αλλάξω. Που πρέπει να προσαρμοστώ. Είναι μοναδικές εμπειρίες».

Σ’ αυτές τις λίγες «ερυθρόλευκες» προπονήσεις ο Λιβανέζος γυμναστής έχει καταλάβει ήδη πολλά: «Μ’ αυτά που βλέπω εδώ καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή τόσα χρόνια. Υπάρχει μια φιλοσοφία στην ομάδα και την ακολουθούν όλοι πιστά. Ο γυμναστής είναι στην ομάδα 7 χρόνια και θεωρείται ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Το τεχνικό σταφ έχει φοβερό δέσιμο και ρόλους. Όλοι δουλεύουν με φοβερή αφοσίωση και σοβαρότητα, υπάρχουν κανόνες και από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ κυριαρχεί ο επαγγελματισμός. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους όχι μόνο γιατί με άφησαν να δω το πώς δουλεύουν αλλά γιατί με έκαναν μέρος αυτού».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα