«Τώρα το χρυσό»

«Τώρα το χρυσό»

Gazzetta team
«Τώρα το χρυσό»

bet365

Η εθνική εφήβων έκανε ξανά το θαύμα της και βρίσκεται στον τελικό, όπου είναι έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, όπως τονίζουν οι νεαροί διεθνείς.

Δημήτρης Φλιώνης: «Κάναμε το προτελευταίο βήμα. Μένει άλλο ένα για το τελευταίο σκαλί. Είχαμε ξαναπαίξει με την Λιθουανία. Είχαμε χάσει στα σημεία. Μας δυσκόλεψε αρκετά για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο τέλος όμως καταφέραμε να είμαστε εμείς εκείνοι που χαμογέλασαν. Είμαστε εμείς εκείνοι που θα παίξουμε στον τελικό και αυτό είναι κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Περιμένουμε πως ο αγώνας με την Τουρκία θα είναι τελείως διαφορετικός και από άποψη τακτικής. Θέλουμε πολύ τη νίκη όπως θα την θέλει και ο αντίπαλος. Όμως, στο τέλος ελπίζουμε να είμαστε εμείς οι νικητές».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Δεν κάναμε τα πάντα σωστά. Αυτό που μας ένοιαζε όμως ήταν η νίκη και την πήραμε. Κάναμε κάποια λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε για να πάρουμε το χρυσό στον τελικό απέναντι στην Τουρκία».

Βασιλης Μουράτος: «Γουστάρω να παίζω με αυτή την ομάδα. Είμαστε οικογένεια, δεν είμαστε συμπαίκτες, αλλά αδέρφια. Δεν έχει σημασία για μένα πόσους πόντους θα βάλω, πόσα ριμπάουντ θα πάρω, αλλά να νικάμε, γιατί το αξίζουμε. Τώρα θέλουμε το χρυσό. Το ματς με την Τουρκία δεν θα είναι εύκολο, είναι παγίδα η νίκη μας στο προηγούμενο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Νίκος Δίπλαρος: «Η ενέργεια που βγάλαμε στην άμυνα σε όλο το ματς μάς έδωσαν τη νίκη. Σίγουρα μπήκαν και κάποια μεγάλα σουτ. Το αξίζαμε. Υπάρχει ψυχική και σωματική κούραση, αλλά σε έναν τελικό δεν μετράνε αυτά. Θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Οι γονείς μου έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Είμαστε επτά αδέρφια κι αν δεν ήταν εκείνοι δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ τώρα και θα έπαιζα μπάσκετ. Είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Και οι δύο γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί, συνεπώς δουλεύουν το πρωί προσπαθούμε να βοηθάμε όλοι. Δεν θα άλλαζα, όμως, τίποτα από όλο αυτό. Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να ζήσω σε μια οικογένεια με λιγότερα αδέλφια. Είναι ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Βέβαια θα πρέπει να ομολογήσω πως αυτές τις μέρες με την εθνική έχω βρει λίγο την ησυχία μου».

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Ξέρουμε ότι θα είμαστε δεύτεροι ή πρώτοι, όμως, εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Στο παιχνίδι με την Λιθουανία δείξαμε χαρακτήρα, δώσαμε την καρδιά μας, την ψυχή μας και καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Τώρα είμαστε ένα βήμα μακριά να σηκώσουμε την Κούπα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα κάνουμε ευτυχισμένους όλους τους Έλληνες. Η Τουρκία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στον ημιτελικό γύρισε από το -15. Θεωρώ πως αν ακολουθήσουμε το πλάνο όπως στο παιχνίδι της β' φάσης θα πάρουμε το παιχνίδι, κυρίως μέσα από την άμυνα και με υπομονή στην επίθεση».

Παντελής Σκορδάς: «Το ότι είχαμε χάσει από την Λιθουανία ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε. Ξέρουμε ότι έχουμε ήδη κατακτήσει ένα μετάλλιο αλλά οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες. Το Ευρωπαϊκό γίνεται μέσα στην χώρα μας και θέλουμε πάση θυσία να το κατακτήσουμε. Το ότι κερδίσαμε την Τουρκία στην Β' φάση αποτελεί ένα εξτρά κίνητρο για να το ξανακάνουμε και να δώσουμε χαρά σε όλο τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Γιάννης Μιχαλούτσος: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε να μας δει. Ήταν σα να είχαμε έκτο παίκτη σε όλα τα παιχνίδια. Πάμε να το σηκώσουμε. Δεν τους φοβόμαστε τους Τούρκους. Είναι προβλέψιμη ομάδα. Είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για εμάς».

Βασίλης Χρηστίδης: «Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι. Καταφέραμε να το κερδίσουμε και τώρα είμαστε στον τελικό. Και μόνο που είμαστε στον τελικό είναι τιμή. Θα μπούμε αύριο στο παιχνίδι να κάνουμε το καλύτερο και μακάρι να σηκώσουμε μέσα στον Βόλο την κούπα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό με την Τουρκία σε σχέση με εκείνο της Β' φάσης. Θα τα δούμε όλα από την αρχή και θα μπούμε στο παρκέ να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα