Κούζμιτς, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού! (pics & vids)

Γιάννης Ράμμας
Κούζμιτς, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού! (pics & vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Όγκνιεν Κούζμιτς, δίνοντας κι άλλο ύψος (2,13μ.) στο παιχνίδι του. Μέλος των Πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γουόριορς, μέχρι τον Ιανουάριο ο 25χρονος Σέρβος σέντερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε χρόνο μετά τις αρνητικές εξελίξεις στις τελευταίες υποθέσεις με τους υποψήφιους ψηλούς κι εν τέλει επέλεξε τη λύση του του κλασικού σέντερ, ευελπιστώντας να κυριαρχήσει στις ρακέτες, αφού στο δυναμικό του υπάρχει κι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα των 2,13μ., αλλά κι ο Γιώργος Παπαγιάννης των 217 εκατοστών.

Οι Γουόριορς είχαν επιλέξει να τον κάνουν ελεύθερο υπό περιορισμούς (restricted free agent) στα τέλη Ιουνίου, αλλά επέλεξε να μην υπογράψει την qualifying offer τους αξίας $1.150.000 και να περιμένει. Εν τέλει οι Πρωταθλητές του 2015 την απέσυραν πριν από ελάχιστες ημέρες για την ελευθερία του (ως προς την αγορά του ΝΒΑ), αλλά ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε αναζήτηση ψηλού, δεν καθυστέρησε άλλο την αναζήτηση και τον έφερε για εγκατάσταση στην... από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, λύνοντας το πρόβλημα και των δύο.

Οι Τζόρτζεβιτς, Μίνιτς & Ραντούλιτσα τον καλωσόρισαν πρώτοι όλων, αφού είναι όλοι μαζί στην προετοιμασία της Σερβίας στην Κράνισκα Γκόρα (Σλοβενία).

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη διετούς συμφωνίας με τον Όγκνιεν Κούζμιτς.

O Κούζμιτς γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1990 στην πόλη Ντομπόι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είναι, όμως, Σέρβος και μέλος της Εθνικής Ομάδας της χώρας του. Έχει ύψος 2.13μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Borac Banja Luka και πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη Findo Doboj. Έπειτα από μια σεζόν αποχώρησε για λογαριασμό της φινλανδικής Korihait. Το 2010 επέστρεψε στη Βοσνία και αγωνίστηκε στην Čelik Zenica.

Το 2011 υπέγραψε στην Unicaja Málaga και τη σεζόν 2011–12 έπαιξε στη θυγατρική της Clínicas Rincón Benahavís στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Επίσης, έδωσε και δύο ματς με την Unicaja Málaga. Το 2012 "μετακόμισε" ως δανεικός στην Joventut Badalona.

Στις 27 Σεπτέμβρη του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Golden State Warriors. Κατά την πρώτη του σεζόν στις ΗΠΑ είχε συνεργασία με τους Santa Cruz Warriors, ομάδα του NBDL με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά (2014/15)! Παράλληλα, ήταν μέλος και των Golden State Warriors, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα