Νίκολα Μάρκοβιτς, εγγυημένη λύση για ΠΑΟΚ (pics)

Νίκολα Μάρκοβιτς, εγγυημένη λύση για ΠΑΟΚ (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Νίκολα Μάρκοβιτς, εγγυημένη λύση για ΠΑΟΚ (pics)

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν ρίσκαρε. Ήθελε παίκτη για τη θέση του παόυερ φόργουορντ και πήγε σε μία δοκιμασμένη λύση. Ξέρει ακριβώς τι θα πάρει από τον Νίκολα Μάρκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό στις μεταγραφές με την απόκτηση του Νίκολα Μάρκοβιτς. Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου φόργουορντ για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον “δικέφαλο” να ενισχύεται στη θέση “4”.

Ο Μάρκοβιτς είναι δοκιμασμένη λύση. Ο Σούλης Μαρκόπουλος τον ξέρει καλά και γνωρίζει ακριβώς τι θα πάρει από τον νέο του παίκτη. Βλέπετε, ο Σέρβος αγωνίζεται στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια, συνεπώς ο head coach του “δικεφάλου” είχε την ευκαιρία να πάρει έναν παίκτη, τον οποίο αντιμετώπισε πρόσφατα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η… περιπέτεια του Μάρκοβιτς στη χώρα μας ξεκίνησε τη σεζόν 2013-2014. Βέβαια, είχε αρκετά… χιλιόμετρα πριν τον αποκτήσει ο ΚΑΟΔ. Ξεκίνησε από το μεγάλο σχολείο της Ζελέζνικ, έφτασε μέχρι τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ήταν και διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Σερβίας. Κι όμως. Τη διαφορά την έκανε στη χώρα μας.

Αρχικά στη Δράμα, όταν πήρε μέρος σε 28 συνολικά αναμετρήσεις (26 στην κανονική περίοδο & 2 στα playoffs) και μέτρησε 8.1 πόντους - 7.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πέρυσι ήταν ακόμα καλύτερος. Με τη φανέλα του Πανελευσινιακού είχε 11.3 πόντου ανά αγώνα κι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ παράλληλα κατέβαζε 6.5 “σκουπίδια” κατά μέσο όρο. Η Ελευσίνα υποβιβάστηκε, ωστόσο ο Μάρκοβιτς πραγματοποίησε άκρως θετικές εμφανίσεις κι έφτιαξε ακόμα περισσότερο το όνομα του.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του. Ο Σούλης Μαρκόπουλος βρήκε μία εγγυημένη λύση στη θέση “4”, καθώς γνωρίζει ακριβώς τα όσα θα προσφέρει ο νέος του παίκτης, ενώ από τη μεριά του, ο Σέρβος έχει την ευκαιρία να παίξει σε πιο υψηλό επίπεδο, αφού θα ενισχύσει τον “Δικέφαλο” τόσο εντός συνόρων, όσο και στο Eurocup.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα