To πρώτο λάθος που διορθώνει ο Παναθηναϊκός

To πρώτο λάθος που διορθώνει ο Παναθηναϊκός

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
To πρώτο λάθος που διορθώνει ο Παναθηναϊκός

bet365

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Τζόρτζεβιτς που ξεκινάει τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό «μπαλώνοντας» τη μεγαλύτερη «τρύπα» που είχαν οι «πράσινοι» τη χρονιά που τελείωσε.

Ενα δικό του παιδί, έναν κλασικό παίκτη - πολεμιστή, επιλέγει ο Σάσα Τζόρτζειτς για να ανοίξει ο χορός των μεταγραφών στον Παναθηναϊκό. Το ποδαρικό θα γίνει κατά τα φαινόμενα με τον Σάσα Πάβλοβιτς που βρίσκεται μια ανάσα από τους «πράσινους», «μπαλώνοντας» επιτέλους μια «τρύπα» στο ρόστερ που φώναζε κραυγαλέα όλη την περσινή σεζόν.

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη του Παναθηναϊκού την περσινή περίοδο, με ευθύνη του Ιβάνοβιτς είναι αλήθεια, ήταν η μη απόκτηση ενός φόργουορντ που θα αποτελούσε δίδυμο με τον Γιάνκοβιτς. Ο Βλάντο βρέθηκε μέσα σε ένα χρόνο από το απόλυτο μηδέν του χρόνου συμμετοχής στο να είναι ένας από τους τρεις παίκτες των «πράσινων» με το μεγαλύτερο μέσο όρο και μοιραία υπήρχαν στιγμές που η απουσία ενός ακόμη σμολ φόργουορντ έμοιαζε με χαρακίρι...

Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως σ' αυτή τη φάση αποφασίζει να διορθώσει ένα από τα μεγάλα λάθη της περσινής σεζόν. Αποκτά έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «2» - «3», έναν γκαρντ - φόργουορντ που δεν είναι απαραίτητο ότι θα περάσει μπροστά από τον Γιάνκοβιτς, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στον Τζόρτζεβιτς να μοιράσει τον χρόνο και να έχει πολύ μεγαλύτερη ισορροπία στη συγκεκριμένη θέση.

Το ζητούμενο άλλωστε δεν ήταν να βρεθεί κάποιος σταρ που θα «φάει» τη θέση του πολύ βελτιωμένου Γιάνκοβιτς, αλλά ένας παίκτης που θα δώσει τις ανάσες που χρειάζονται και παράλληλα θα απαλλάξει τον Διαμαντίδη από τα καθήκοντα στο «3». Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει τρεις επιλογές στη θέση αυτή: Τον Γιάνκοβιτς που θα είναι ακόμη πιο ώριμος, τον Πάβλοβιτς που προσδίδει εμπειρία και δεν χαλάει τις ισορροπίες και τον Χαραλαμπόπουλο που φέτος θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Πάβλοβιτς είναι κάτι ενδιάμεσο του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ. Κατά τους Αμερικανούς ένας κλασικός σουτέρ που στηνόταν στο «φτερό» για να εκτελέσει. Μοιάζει με σούτινγκ γκαρντ σε σώμα σμολ φόργουορντ και η σιγουριά που τον χαρακτηρίζει στο σουτ είναι το βασικό του πλεονέκτημα.

Δεν διστάζει να πάρει την προσπάθεια με τον αντίπαλο κολλημένο πάνω του, επιχειρεί πολλές φορές να τον παιδέψει για να κερδίσει χώρο και μ' ένα βηματάκι πίσω να πάρει την προσπάθεια. Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλλευτεί τον Πάβλοβιτς με την παρουσία του Διαμαντίδη, έχοντας πλέον έναν αξιόπιστο σουτέρ στημένο στα 6,75μ. Ο Μαυροβούνιος ξέρει να ντριπλάρει, τρέχει το γήπεδο και του αρέσουν οι φάσεις «ένας εντίον ενός» που συνήθως καταλήγουν με σουτ από τα πέντε μέτρα και πίσω...

Με τον Πάβλοβιτς στο παρκέ ο Τζόρτζεβιτς μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα σχήματα. Ακριβώς επειδή δεν είναι κλασικός φόργουορντ, θα τον δούμε αρκετές φορές μαζί με τον Γιάνκοβιτς στην ίδια πεντάδα, ενδεχομένως και με τον Διαμαντίδη σε ένα σχήμα με τρεις περιφερειακούς άνω των δύο μέτρων!

Συμπερασματικά, ο Πάβλοβιτς «δένει» τον Παναθηναϊκό στο «3» και γενικότερα στην περιφέρεια ενώ παράλληλα προσθέτει μια ακόμη λύση για την στιγμή που η μπάλα θα «καίει». Πόσες φορές άλλωστε πέρυσι λέγαμε για τους παίκτες με προσωπικότητα που έλειπαν από το παρκέ, όταν απουσίαζαν οι Φώτσης και Διαμαντίδης;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.