Στον Ολυμπιακό αναζητούν ένα scoring point guard

Στον Ολυμπιακό αναζητούν ένα scoring point guard

Στον Ολυμπιακό αναζητούν ένα scoring point guard
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες εξηγεί τα χαρακτηριστικά του περιφερειακού που ψάχνει ο Σφαιρόπουλος, κάτι για το οποίο παίζει ρόλο και η παρουσία του Σπανούλη στο Eurobasket.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό της ερχόμενης σεζόν και μέχρι τώρα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν εξαρχής ο Νο1 στόχος του Γιάννη Σφαιρόπουλου και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήδη φόρεσε τα ερυθρόλευκα για να καλύψει θέση «πλαϊνού» στην περιφέρεια και μένουν ακόμη 2 θέσεις ξένου κι ένας (μπορεί και περισσότεροι) Έλληνας που θα αποκτηθούν αφού ήδη υπάρχουν Χ'αντερ και Λοτζέσκι.

Ο ξένος για τη θέση «4» θα κλείσει τελευταίος. Από την μία δεν είναι προτεραιότητα και από την άλλη περιμένουν να δουν αν το γκαρντ θα είναι Αμερικανός. Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις θα περιοριστούν σε παίκτη με κοινοτικό διαβατήριο.

Πάμε και στον παίκτη που ψάχνουν για την περιφέρεια.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει ένα scoring point guard που λένε και στο Αμέρικα. Θέλει κάποιον που να κατεβάζει τη μπάλα, αλλά να έχει την ικανότητα να σκοράρει με συνέπεια. Τέτοιος είναι ο Λάνγκφορντ τον οποίο τσεκάρουν στον Πειραιά αν μείνει ελεύθερος από την Ούνικς. Δεν πιστεύω πως θα τον αφήσουν εύκολα, όσο κι αν ο ίδιος πιέζει.

Τέτοιος είναι ο Ντιλέινι (δεν έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση).

Τέτοιος ΔΕΝ είναι ο Ντιο. Άλλο Στρασμπούργ (που έβαζε 11 πόντους στο αστείο γαλλικό πρωτάθλημα) και άλλο Ολυμπιακός.

Να επιστρέψω όμως στο scoring point guard. Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να παίξει στην Εθνική ομάδα. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας είναι άρρωστος με το μπάσκετ και δε θα λείψει από το Eurobasket, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να γυρίσει κουρασμένος. Αν προτιμάτε, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η απόδοσή του στο αρχικό διάστημα της σεζόν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Πειραιώτες θέλουν να βρουν ξένο που να μπορεί αν βάλει τη μπα΄λα μέσα στο καλάθι.

Πάμε και στους Έλληνες...

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δε θέλει ο Περπέρογλου να παίξει στον Ολυμπιακό και για αυτό το λόγο δύσκολα θα τον αφήσει ελεύθερο η Αναντολού ακόμη κι αν δεν τον έχει ανάγκη. Εδώ πλήρωσαν 2.500.000 στον Ζόραν Πλάνινιτς για 2 χρόνια ώστε να κάνει προπόνηση με τους μικρούς... Αν ο «Πέρπε» ήταν να πάει σε άλλη ομάδα θα τον είχε ήδη ελευθερώσει.

Μάντζαρης, ξένος, Σπανούλης, Στρόμπερι... χρειάζεται και 5ο γκαρντ η ομάδα. Θα είναι Έλληνας. Όχι ο Ζήσης. Σκέφτονται τον Ξανθόπουλο στην ομάδα, ίσως παίξει και ο Αθηναίου. Πάντως με όλο το σεβασμό στον Ξανθόπουλο καλύτερα να μείνει ο Κατσίβελης. Μεγαλύτερη ποιότητα και ήδη μέλος της οικογένειας εδώ και μία πενταετία.

Κλείνοντας θεωρώ πως θα αποκτηθεί κάποιος Έλληνας νεαρός σε ηλικία παίκτης.

ΥΓ: Από αυτή την Εθνική Εφήβων πλην του Χαραλαμπόπουλου και ίσως του Ντόρσεϊ δεν πιστεύω πως μπορεί κανείς να σταθεί στο υψηλό επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

ΥΓ 2: Αν δε σέβεσαι τον εαυτό σου, δε γίνεται να σεβαστείς κάποιον άλλον. Ούτε τη γνώμη του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.