Παπαθεοδώρου: «Ατομική άμυνα και ριμπάουντ»

Γιάννης Ράμμας
Παπαθεοδώρου: «Ατομική άμυνα και ριμπάουντ»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε τι πρέπει να κάνει σωστά η Ελλάδα απέναντι στην Ισπανία (3/7, 20:30/ΕΡΤ2) στην προημιτελική φάση του U19 Mundobasket.

Ο 40χρονος προπονητής της Εθνικής Εφήβων μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για...

...την προσεχή αναμέτρηση στο «Δύο Αοράκια»: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που προέρχεται από μία καλή σχολή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει δυνατότητες, παίκτες πολύ καλούς, ειδικά στην περιφέρειά της, παίζει το γνωστό ισπανικό στυλ παιχνιδιού με γρήγορες επιθέσεις και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα, σκληροί και πειθαρχημένοι για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι, αλλά στηρίζεται στα ίδια στοιχεία: Ταχύτητα, ενέργεια, επιθετικότητα, δημιουργία κι εκτέλεση απ' τα γκαρντ. Η ατομική άμυνά μας στην περιφέρεια θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί εκεί ίσως έχουμε ένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη διάθεση. Μία εμφάνιση αντίστοιχη με αυτή της Τρίτης (Τυνησία-Ελλάδα 48-100) θα μας δώσει το πλεονέκτημα να κερδίσουμε».

...το κοινό του Ηρακλείου: «Είναι γεγονός ότι η παρουσία του κόσμου βοηθά τα παιδιά στην προσπάθεια που κάνουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρχει αντίστοιχη υποστήριξη με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να πάμε στον τελικό».

...μέχρι πού μπορεί να φτάσει η «γαλανόλευκη»: «Αν προκριθούμε, πάμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που είναι ήδη κάτι πολύ μεγάλο. Το πιο μεγάλο θα το δούμε μετά».

 

Τελευταία Νέα