Δύο χρόνια αποκλεισμός σε Μενσά - Μπονσού!

Δύο χρόνια αποκλεισμός σε Μενσά - Μπονσού!

Δύο χρόνια αποκλεισμός σε Μενσά - Μπονσού!

Βαρύτατος έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον Ποπς Μενσά - Μπονσού της ΑΕΚ που τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα! 

Ο 32χρονος φόργουορντ/σέντερ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από παιχνίδι με τα Τρίκαλα στις 18 Απριλίου. 

Ο ίδιος, ισχυρίζεται πως το φάρμακο που είχε πάρει ήταν καθ' όλα νόμιμο και το παίρνει για την προσωπική του ζωή και μόνο, όμως αυτό δεν έπεισε τον αθλητικό δικαστή που του επέβαλε τιμωρία διετή αποκλεισμού. 

Αναλυτικά η τιμωρία του Αθλητικού Δικαστή

"Επιβάλλεται σε βάρος του Mensah Bonsu Nana Yaw Dwene, καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της  απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας αμφεταμίνη,  ήτοι για παράβαση άρθρων 128Α, 128Β, 128Γ, 128Δ, 128Ε, 128Ζ και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρο 10.2 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA  όπως ισχύει:

1. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για δυο (2) έτη, από την ημερομηνία λήψης του δείγματος (18-4-2015).

2. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος  (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.

3. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

4. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.

5. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια".

Best of internet