Εγώ θα ντυθώ Κοντσίτα

Εγώ θα ντυθώ Κοντσίτα

bet365

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει την τραβεστί ευθιξία της Ομοσπονδίας μπάσκετ και αραδιάζει μια σειρά από άγνωστες λέξεις.

To πρώτο φεστιβάλ "Gay Pride" στην ιστορία της Κρήτης θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, έστω χωρίς ενεργή συμμετοχή του δήμου.

Και συμπίπτει, όπως θα παρατήρησαν οι ακραιφνείς μπασκετικοί, με την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, το οποίο αρχίζει αύριο σε δύο από τα ουκ ολίγα κλειστά της πόλης.

Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία, για να υπενθυμίσει η Ομοσπονδία μπάσκετ τα πατροπαράδοτα δημοκρατικά της αντανακλαστικά και την εναρμόνισή της με τα ρεύματα της εποχής.

Ας πάρει ο Βασιλακόπουλος τους αυλικούς του και ας περάσουν μία βόλτα από το φεστιβάλ. Θα είναι η καλύτερη απάντηση, σε όσους λένε ότι έχει ξεμείνει στη δεκαετία του '80.

Μην αρπάζεστε, αστεία το λέω. Ο ισχυρός ανήρ της ΕΟΚ ανήκε πάντοτε στη δογματική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, την οποία ουδείς θα μπερδέψει ποτέ με προοδευτική παράταξη. Την τσοχατζοπουλική, μη σας πω.

Και πολλοί από τους συγχρόνους του, ή τους προγενέστερους, είχαν ρίζες στο Κομμουνιστικό Κόμμα, που σε κοινωνικά θέματα είναι πιο συντηρητικό κι από την παραδοσιακή δεξιά.

Απόδειξη το επονείδιστο "παρών" που ψήφισε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια...

Όσο για τους αυλοκόλακες του Βασιλακόπουλου, αυτοί πιστεύουν σε έναν θεό, πατέρα, παντοκράτορα, τον ίδιο τον Βασιλακόπουλο. Εάν τους πει να ντυθούν με γυναικεία ρούχα και να διεκδικήσουν τον τίτλο της Ελληνίδας Κοντσίτα Βουρστ, θα το κάνουν χορεύοντας με ενθουσιασμό.

Προς το παρόν, φορούν φτερά παπαγάλου και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα του Ευρωμπάσκετ γυναικών.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΟΚ, για το περιβόητο θέμα της ισοβαθμίας, θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο στρεψοδικίας.

Φταίει ο προπονητής, φταίνε οι παίκτριες, φταίει ο κομισάριος των αγώνων, φταίνε όλοι εκτός από την Ομοσπονδία, που άφησε την ομάδα έρμαιο των κυμάτων από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Σε κείμενο γραμμένο σε άλλο σάιτ (όχι απαραίτητα από παπαγάλο...), διάβασα ότι τη ζημιά την έκανε ένας υπάλληλος της Ομοσπονδίας, ο πολύπειρος Τάκης Μπακογεώργος, ο οποίος έδωσε -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- λανθασμένη γνωμοδότηση.

Εάν αυτό αληθεύει, η ΕΟΚ οφείλει μία (προσοχή, ακολουθούν άγνωστες λέξεις) τίμια και αντρίκεια συγγνώμη από τις αθλήτριες και τον προπονητή.

Αλλά η ΕΟΚ δεν είναι ο Μπακογεώργος, ο οποίος στο κάτω κάτω έχει αφιερώσει ατελείωτες εργατοώρες στις εθνικές ομάδες και στο (γυναικείο και ανδρικό) μπάσκετ. Η ΕΟΚ είναι η διοίκησή της.

Αυτή που καμαρώνει σαν παγώνι οσάκις από κάποιο θαύμα μια Εθνική ομάδα φέρνει μετάλλιο.

Το μόνο που βρήκε να πει η πολύπλαγκτος διοίκηση για το κάζο των κοριτσιών ήταν: "Κάτω τα χέρια και τον προπονητή". Αλλά ουδείς διανοήθηκε να ζητήσει εξηγήσεις από τον Δικαιουλάκο. Στρεψοδικία και μάλιστα ερασιτεχνικού επιπέδου.

Ψέλλισε και κάτι άλλο η Ομοσπονδία: "Πρόκειται για κακόβουλη προσπάθεια να αμαυρωθεί η πορεία της ομάδας". Με το συμπάθιο, αλλά η πορεία της ομάδας ανήκει αποκλειστικά στους 20 ανθρώπους που ταξίδεψαν στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία.

Περισσότερο βοηθήσαμε την Εθνική Γυναικών εγώ κι ο Καλκαβούρας, που φιλοξενήσαμε εδώ στη Gazzetta εκτενή σχόλια και συνεντεύξεις, παρά οι φυσικοί της προϊστάμενοι...

Εάν βεβαίως υποψιάζονταν ότι υπήρχαν πιθανότητες διάκρισης και λεζάντας, θα έσπευδαν να σταθούν στο πλευρό της και να καλλωπιστούν για τυχόν απονομή. Όπως κατέβηκαν στην Κρήτη, για το ταρατατζούμ.

Δύο καλοκαίρια σερί, όμως, πρόεδρέ μου, σπάει ο διάολος το ποδάρι του και χτυπάει ο καλύτερος παίκτης μας το δικό του! Πέρυσι ήταν ο Παπαπέτρου που τραυματίστηκε δύο μέρες πριν τους αγώνες, φέτος ο Χαραλαμπόπουλος.

Ποιος σατανικός δαίμονας σαμποτάρει το σχέδιο του μαγίστρου Γεωργίου για επίδειξη εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπροβολής μπροστά στις κάμερες; Ε; Ποιος;

Αν υποψιαστώ ότι θα αναγκαστεί και φέτος ο Βασιλακόπουλος να παραδώσει το κύπελλο σε τίποτε Τούρκους, όπως πέρυσι, θα βάλω τα φτερά μου και θα ντυθώ Κοντσίτα.

ΥΓ: Σε ένα μήνα, περίπου, αρχίζει στον Βόλο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17. Στις 1 Αυγούστου, αρχίζει στην Πορταριά του Πηλίου η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Πώς είναι δυνατόν να έπεσε η Ομοσπονδία μπάσκετ στο ίδιο κρεβάτι με τον Μπέο; Ε; Πως;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.