Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (poll)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (poll)
Σκούπα ή… Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί εκ νέου τον Παναθηναϊκό (19:30, ΟΤΕ SPORTS 4) και με νίκη επιστρέφει στην κορυφή. Να μείνουν… ζωντανοί θέλουν οι “πράσινοι”.

Ήταν γνωστό πριν το τζάμπολ της τελικής σειράς των playoffs της Basket League πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά από δύο αναμετρήσεις οι “ερυθρόλευκοι” έχουν επιβεβαιώσει στο παρκέ την ανωτερότητα τους, είναι μπροστά με 2-0 στις νίκες κι απόψε στο ΣΕΦ (19:30, OTE SPORT 4) έχουν την ευκαιρία να κάνουν το 3-0 (σ.σ. πρώτη “σκούπα” κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο) και να επιστρέψουν στην κορυφή, για πρώτη φορά από το 2012.

Ποιος, όμως, μπορεί να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό; Τον απόλυτο κυρίαρχο επί ελληνικού εδάφους εδώ και 15 χρόνια, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει… επικές ανατροπές, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο; Οι “πράσινοι” γνωρίζουν πολύ καλά πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν αναμένεται. Το αντίθετο. Ωστόσο, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει.

ΜΠΑΤΙΣΤΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αγωνιστικά, τα ευχάριστα νέα έρχονται από το… στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Εστεμπάν Μπατίστα έχει να εμφανιστεί από τη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου, ωστόσο τις δύο τελευταίες ημέρες ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνηση κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με τους συνεργάτες του ποντάρουν στην επιστροφή του.

Αντίθετα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και μετά την απουσία του στους δύο πρώτους τελικούς, θα είναι εκτός κι από το Game 3 της σειράς. Αυτή είναι κι η μοναδική απουσία για τον Ολυμπιακό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα