Η άμυνα του Ολυμπιακού… τρομάζει!

Η άμυνα του Ολυμπιακού… τρομάζει!

Η άμυνα του Ολυμπιακού… τρομάζει!
Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε ξανά στον Άρη να περάσει το όριο των 60 πόντων. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι ασταμάτητοι το τελευταίο διάστημα έχοντας ως βασική τους αρχή την καλή τους άμυνα!

Το ρητό πως η επίθεση προσφέρει θέαμα, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους είναι γνωστό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το έχει ασπαστεί σε τεράστιο βαθμό κι από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον “ερυθρόλευκο” πάγκο, ο Ολυμπιακός έχει ως βασική του αρχή την καλή άμυνα. Βγαίνουν αυτοματισμοί στην επίθεση, γενικά η ομάδα του Πειραιά εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο το σημαντικότερο όλων είναι πως δεν επιτρέπει εύκολους πόντους στους αντιπάλους της.

“Μετά την πρώτη περίοδο όμως, ήταν υποδειγματική. Αυτό ήταν το κλειδί του ματς”, είχε δηλώσει ο Έλληνας coach μετά τη νίκη επί του Άρη με 58-69 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

"Δείξαμε τρομακτική διάθεση στο τέλος, στα τελευταία λεπτά, παίξαμε καλή άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί για να φτάσουμε στη νίκη”, ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού μετά την ΕΠΙΚΗ πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Δεν λέμε πως ο Ολυμπιακός προχωράει μόνο με την άμυνα. Αλίμονο. Οι “Ερυθρόλευκοι” δουλεύουν σε πολύ καλό βαθμό και στην επίθεση, ενώ κανένας δεν βάζει στην άκρη το ένστικτο παικτών όπως ο Βασίλης Σπανούλης ή ο Γιώργος Πρίντεζης που έβαλαν σουτ, τα οποία θα τα θυμόμαστε για πάντα! Ακόμα και τότε, όμως, η άμυνα ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά.

Για παράδειγμα, η ομάδα του Πειραιά έσπασε την έδρα της Μπαρτσελόνα δεχόμενη μόλις 63 πόντους, ενώ στο Game 4 της σειράς με τη Μπαρτσελόνα, η τελευταία έβαλε μόλις 68, για να φτάσουμε στη συνέχεια στο μεγάλο σουτ του Πρίντεζη. Το ίδιο και στον ημιτελικό του Final 4 της Μαδρίτης. Ο Kill Bill γύρισε το ματς -όπως μόνο αυτός ξέρει- αλλά η μία άμυνα έβγαινε μετά την άλλη!

ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ PLAYOFFS
Έμοιαζε δεδομένο πως στην καλή του άμυνα θα ποντάρει ο Ολυμπιακός και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Άλλωστε μιλάμε για το πιο κρίσιμο σημείο. Εδώ που θα κριθεί ο τίτλος του Πρωταθλητή, δηλαδή ο μεγάλος στόχος των Πειραιωτών. Το βλέπουμε, λοιπόν, και στην πράξη: Ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί ακόμα πάνω από 60 πόντους! Θέλετε σκορ; Πάμε να τα θυμηθούμε… Α’ Φάση: Ολυμπιακός - Κόροιβος 91-52 (1-0), Κόροιβος - Ολυμπιακός 59-91 (0-2). Β’ Φάση: Ολυμπιακός - Άρης 98-53 (1-0), Ολυμπιακός - Άρης 92-57 (2-0).

Η άμυνα δίνει τίτλους και στον Ολυμπιακό το ξέρουν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα