Ίδιος νόμος, άλλα σταθμά!

Ίδιος νόμος, άλλα σταθμά!

Ίδιος νόμος, άλλα σταθμά!

bet365

O Χρύσανθος Τσαλτίδης καταπιάνεται με τις ομοσπονδίες και τους...γκρι, ενώ ρωτάει τον κ. Κοντoνή αν εφαρμόζονται άλλοι νόμοι για κάθε ομάδα.
Την στιγμή που βιώνουμε μεγάλες στιγμές με τις διάφορες...ζωγραφιές στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού φυσικά ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη.
Φυσικά το...πειραματόζωο είναι ο ΑΡΗΣ. Όπως έχει γίνει δεκάδες στιγμές μέχρι σήμερα, ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που θα εξοντωθεί στην κυριολεξία προκειμένου να...παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι!
Βεβαίως παίζει το... υπουργικό προμόσιον ότι άλλαξε ο νόμος και είναι πολύ αυστηρός και θα εφαρμοστεί σε όλους με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.
Ποιος αλήθεια νόμος άλλαξε; Ο νόμος με τον οποίο δίκασε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ; Ο νόμος με τον οποίο θα δικάσει το ΑΣΕΑΔ σε δεύτερο βαθμό; ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.
Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί είναι πλέον η δυνατότητα του Υπουργού να καλεί σε απολογία και να επιβάλλει τιμωρίες στις ομάδες. Με βάση το κατηγορητήριο στον ΑΡΗ προβλέπεται πρόστιμο και οι δικές μου πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 50.000 ευρώ.
Κατά τα άλλα ο ΑΡΗΣ καταδικάστηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με 4 αγωνιστικές και 39000 ευρώ πρόστιμο. Το πρόστιμο με βάση τις ρήτρες του ΟΠΑΠ, διπλασιάζεται. Άρα 4 αγωνιστικές και 78.000 ευρώ. Αν προσθέσουμε και περίπου 100.000-120.000 από τα τρία ματς με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ (αν βάλουμε ότι θα κόβονταν από 3500 εισιτήρια), πάμε στα 200.000 σχεδόν και το πενηνταράκι από πάνω 250!
Το συνολικό μπάτζετ του ΑΡΗ είναι 320.000 ευρώ. Ο ΑΡΗΣ εξοντώνεται λοιπόν βάση του ίδιου νόμου ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΚΑΕ ΑΕΚ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ το παιχνίδι στα Τρίκαλα, ενώ υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια με φωτοβολίδες και ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.
Ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε ως υπότροπος και διπλασιάστηκαν οι ποινές τους (και όσον αφορά το πρόστιμο στην ουσία τετραπλασιάστηκε λόγω της σχετικής ρήτρας από ΟΠΑΠ), λόγω των όσων έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου και πάλι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, είχε καταδικάσει τον ΑΡΗ.
Ομως ο ΑΡΗΣ είχε πανηγυρικά αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό από το ΑΣΕΑΔ. Τώρα όμως την καμπάνα την τρώει διπλή στο κεφάλι. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει...επικοινωνιακό. Ξέρω πάρα πολύ καλά το γιατί συμβαίνει στον ΑΡΗ αυτό και όχι σε κάποια άλλη ομάδα. Αντιλαμβάνομαι γιατί έπρεπε να περάσει η ΑΕΚ και όχι ο ΑΡΗΣ. Καταλαβαίνω ότι πολλοί χαλάστηκαν, όπως είπε και ο Βεζένκοφ.
Ένα ερώτημα μόνο θέλω να θέσω στον κ. Κοντονή σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων σε σχέση με την ΕΠΟ και την ελληνική διαιτησία. Με την ΕΟΚ θα ασχοληθείτε καθόλου; Να μάθουμε πώς εκλέγονται 167 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι. Να πληροφορηθούμε πώς επιλέγονται οι διαιτητές; Να μας εξηγήσει κάποιος αν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑΝ στο ματς στην Αθήνα το ΑΕΚ-ΑΡΗΣ ή στο τρίτο ματς στο Παλέ είναι ανίκανοι ή κάτι άλλο; Η αδικία ξεκάθαρα γεννά βία, όπως έγραψε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να κάτσει και να την φάει! Δεν υπολόγισαν την ψυχή αυτής της ομάδας, δεν υπολόγισαν ότι ο μπασκετικός κόσμος του ΑΡΗ ξέρει πότε ένας διαιτητής σφυρίζει 50-50 και πότε 10-90. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να πετάς αντικείμενα ή ότι πρέπει να κάνεις επεισόδια. Κάθε άλλο. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ. ΌΧΙ 2200 ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ 220.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 4 ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ...ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ.
Θα επανέλθω στα ματς των play off ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΑΝΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Εκτός αν – το ξαναγράφω- ο κοριός πιάνει μόνο...ποδόσφαιρο!
ΥΓ1 Ήθελα να αναφερθώ στα ποδοσφαιρικά, αλλά θα το κάνω μετά τα ραντεβού του Κάλας στην Αθήνα. Απλά θα παραθέσω αυτά που και η ΕΠΟ πλέον παραδέχεται ξεκάθαρα. (http://www.gazzetta.gr/football/article/750201/aktida-elpidas-gia-ari) Μήπως θυμάστε αν κάποιος τα έλεγε από τον Δεκέμβριο, όταν οι... Αρειανοί γενίτσαροι προσπαθούσαν να το αποδομήσουν;
ΥΓ2 Με 11-7 η απαλλαγή των διοικήσεων του ΑΣ! 18 μέλη ψήφισαν. Βέβαια δεν ξέρει ο κόσμος ότι καμία σημασία δεν έχει απέναντι στο νόμο αν υπάρξει καταγγελία. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει γιατι τα παραστατικά που λείπουν είναι πάρα πολλά...
ΥΓ3 Πιστεύω ότι η ΚΑΕ ΑΡΗΣ αντιλήφθηκε περίτρανα ότι η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΛΑΘΟΥΣ λαμβάνεται ως ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ. Δεν θα κρίνω την ανακοίνωση που βγήκε, θεωρώ όμως ότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.
YΓ4 Δεν ξέρω αν αποτελεί αυτή η απόφαση μήνυμα και προς τον κ. Λάσκαρη. Σε κάθε περίπτωση αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για αυτόν, θα πρέπει ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ. Χρωστάει και μία συνέντευξη Τύπου. Δεν υπάρχει καταλληλότερο χρονικό διάστημα για να την πραγματοποιήσει...
ΥΓ5 ΘΑ μάθουμε γιατί ο κύριος Μενσά ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΤΟΠΕ; Γιατί δεν υπήρξε νωρίτερα ενημέρωση; Υπουργέ μου, μήπως πρέπει να ασχοληθείς λίγο με την πορτοκαλί θέα και όχι μόνο με την...μπάλα. Αν το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της ΑΕΚ στα τρία ματς ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΞΑΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ; Αλλά ούτε έτσι δεν κέρδισαν τον ΑΡΗ. Ο καλύτερος παίκτης πιάστηκε ντοπέ και οι διαιτητές...ντεφορμέ, αλλά ο ΑΡΗΣ τους "πέταξε" έξω. Μάλλον για αυτό του αξίζει η βαριά τιμωρία!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!