Αγραβάνης και Παπαπέτρου στο gazzetta.gr

Αγραβάνης και Παπαπέτρου στο gazzetta.gr
Ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλούν στο gazzetta.gr για την εμπειρία του φάϊναλ-φορ και την επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα και σχολιάζουν τα εγκώμια που ακούνε δεξιά κι αριστερά για τις προοπτικές ανέλιξής τους.

Μπορεί στον τελικό με τη Ρεάλ, να αγωνίστηκαν ελάχιστα (1'05” ο πρώτος και 1'52” ο δεύτερος), οι εμπειρίες και οι αγωνιστικές παραστάσεις που απέκτησαν από το πρώτο φάϊναλ-φορ της καριέρας τους, ήταν μοναδικές και πολύτιμες για τη συνέχεια της καριέρας τους. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αγραβάνη, που έδωσε μάχες με τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και τα πήγε περίφημα (2π. & 4ρ.) στα σχεδόν 8 λεπτά συμμετοχής και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη (9π. 2ρ., 1ασ., 2κλ. σε 21'), καθώς έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον Κιριλένκο (5π., 5ρ. σε 19') και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, κράτησε τον Ολυμπιακό “ζωντανό” στο πρώτο μέρος του αγώνα με την ρωσική ομάδα.

Το gazzetta.gr τους συνάντησε στα αποδυτήρια του Σταδίου “Ειρήνης και Φιλίας”, μετά το νικηφόρο αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για την προημιτελική φάση των πλέϊ-οφ και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, όλα όσα πρωτόγνωρα έζησαν για πέντε ημέρες στην ισπανική πρωτεύουσα. Τι λένε για την εφετινή χρονιά, τι έμαθαν από το φάϊναλ-φορ και πως εισπράττουν όλα αυτά τα εγκωμιαστικά σχόλια, σύμφωνα με τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη κληρονομιά για το μέλλον των “ερυθρολεύκων” αλλά και της Εθνικής ομάδας.

Δημήτρης Αγραβάνης

«Δεν ήταν και τόσο δύσκολη η προσαρμογή στις εγχώριες υποχρεώσεις! Τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για μας, αν είχαμε κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο και μέσα σε δύο-τρεις μέρες, έπρεπε να αλλάξουμε το... τσιπ στο κεφάλι μας και να συγκεντρωθούμε σε κάποια παιχνίδια, που δεν είναι δύσκολα και αυτό καμιά φορά μπορεί να σε αποπροσανατολίσει! Τώρα που βγήκαμε δεύτεροι στην Ευρώπη, έχουμε πεισμώσει περισσότερο και γι' αυτό κάθε παιχνίδι των πλέϊ-οφ, μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε το πείσμα μας και την ενέργειά μας στο παρκέ, να παίξουμε καλά και να πάρουμε το πρωτάθλημα, κλείνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.», μας είπε αρχικά ο 20χρονος πάουερ-φόργουορντ (2,08), που ήταν εκ των κορυφαίων (14π., 6ρ., 1ασ. & 1κλ.με 5/7 σουτ) της ομάδας του στην εύκολη νίκη (91-52) απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας

«Πιο σημαντικό το πρωτάθλημα από την Ευρωλίγκα!»

«Ξέρουμε καλά ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, θα χαρεί περισσότερο αν πάρουμε το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, απ' ότι θα χαιρόταν αν γυρίζαμε από τη Μαδρίτη ως πρωταθλητές Ευρώπης! Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που συζητάμε μεταξύ μας, μετά την ήττα μας στον τελικό από τη Ρεάλ! Είναι κρίμα να κλείσουμε αυτή την χρονιά χωρίς να κατακτήσουμε κάποιο τίτλο και γι' αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ελλάδας!», πρόσθεσε ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου και του Πανιωνίου και τονίζει ότι όσο περισσότερο εμπιστοσύνη εισπράττει από τον προπονητή του, τόσο καλύτερος παίκτης θα γίνεται: «Όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής παίρνω και σε όσο πιο σημαντικά παιχνίδια παίζω, τόσο περισσότερο νιώθω ότι ωριμάζει το παιχνίδι μου και η αγωνιστική μου συμπεριφορά! Αυτό το φάϊναλ-φορ, πέρα από τεράστια εμπειρία για μένα, ήταν μία γιορτή του μπάσκετ την οποία δεν έχω ξαναζήσει ποτέ και μακάρι να ξαναζήσω πολλές φορές στο μέλλον! Προσωπικά δεν αισθάνομαι κανένα βάρος και καμία ευθύνη επειδή στο πρόσωπο μας, πολλοί βλέπουν το μέλλον του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Ίσα-ίσα που τέτοιες απόψεις και μας δίνουν εξαιρετικό κίνητρο για να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση και να κοιτάμε το παρών και όχι το μέλλον!»

Ιωάννης Παπαπέτρου

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι εύκολο να διεκδικείς τον ευρωπαϊκό τίτλο απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα και μέσα σε λίγες μέρες, να καλείσαι να παίξεις παιχνίδια που είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέϊ-οφ! Από 'κει και πέρα, όμως, το τεχνικό επιτελείο έκανε καταπληκτική δουλειά για να μας προετοιμάσει ψυχολογικά, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε περιθώριο αντίδρασης στον Κόροιβο. Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαμε την ιδανική προσέγγιση κι αυτό φαίνεται και από το τελικό σκορ.», υποστήριξε αρχικά ο 21χρονος φόργουορντ, που αντιμετώπισε για 3η φορά τον μεγαλύτερο αδερφό του Γιώργο και είχε πολύ καλή απόδοση (9π., 1ρ., 1ασ. με 4/7 σουτ).

«Να γίνει η πικρία... περηφάνια!

«Δεν θα κρύψω ότι αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο από τη Μαδρίτη, είναι μία... πικρία! Αν καταφέρουμε και κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως, αυτό το συναίσθημα θα αντικατασταθεί με μία μεγάλη περηφάνια! Η ομάδα μας έφτασε στον τελικό της Ευρώπης αφήνοντας εκτός δύο τεράστιους συλλόγους, όπως η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ με υπέρβαση στον ημιτελικό, παρ' όλα αυτά κόντρα στη Ρεάλ, δεν καταφέραμε και αυτό πρωτίστως, γιατί δεν παίξαμε καλά! Πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε γιατί αυτό θα κάνει καλύτερους στο μέλλον και θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε διαφορετικά κρίσιμες καταστάσεις, που θα μας χαρίσουν πολλά τρόπαια στο μέλλον...», υπερθεμάτισε ο δυναμικός και φόργουορντ, που παίρνει ώθηση ακούγοντας κολακευτικά σχόλια για την προοπτική της καριέρας του: «Είναι πολύ τιμητικά λόγια και όλες αυτές οι κουβέντες σε κάνουν να συγκεντρωθείς περισσότερο στη σκληρή δουλειά, έτσι ώστε να φανείς αντάξιος των προσδοκιών και να βρεθείς εκεί που ονειρεύεσαι εσύ πάνω απ' όλα αλλά και ο κόσμος που σε πιστεύει!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα