Αλλαγή σελίδας... συνετά!

Αλλαγή σελίδας... συνετά!

Αλλαγή σελίδας... συνετά!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το νέο επενδυτή στο μπάσκετ και ποστάρει ποδοσφαιρικά υστερόγραφα.

Για το τι έρχονταν στο μπάσκετ το είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα σημειώματά μας. Ο Νικόλαος Λάσκαρης είναι ο άνθρωπος που από σήμερα εκπροσωπεί το 41% των μετοχών της ΚΑΕ και πολύ σύντομα θα έχει στα χέρια του, το 90% του Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο ΑΡΗΣ άλλαξε σελίδα και είναι σε θέση σύμφωνα με όσους γνωρίζουν το οικονομικό μέγεθος του νέου επενδυτή και κυρίως των ανθρώπων που εκπροσωπεί να επανέλθει σταδιακά σε κατάσταση διεκδίκησης της κορυφής.

Δεν θα πρέπει όμως ούτε να θριαμβολογήσει κανείς, αλλά ούτε φυσικά και να απαξιώσει την όλη προσπάθεια. Ήδη οι γνωστοί... “αρειανοί” των πληκτρολογίων έχουν πιάσει δουλειά. Άφραγκοι και ανώνυμοι ήδη...πυροβολούν τον άνθρωπο που σε μία μέρα έστειλε 400.000 ευρώ για να πληρωθούν υποχρεώσεις του συλλόγου.
Το μόνο που θα σημειώσω είναι ότι θα πρέπει και να τον ακούσουμε πρώτα (και αυτό θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις αρχές της επόμενες εβδομάδας), αλλά και να αξιολογήσουμε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στον ΑΡΗ ένας άνθρωπος βάζει σε μία μέρα ένα τέτοιο ποσό.

Είναι μία αρχή. Είναι μία πρώτη ένδειξη και είναι θετική. Ως εκεί όμως. Για όλα τα...περαιτέρω θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων. Αυτό που προσωπικά θα ήθελα είναι να δω αρχικά... σύνεση. Δεν θέλω γρήγορα και βιαστικά-βεβιασμένα βήματα. Δεν θέλω υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και πάνω από όλα δεν θέλω να παρεκκλίνει ο σύλλογος από τον δρόμο εξυγίανσης στον οποίο τον έχει βάλει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Αρβανίτη.

Εδώ και δέκα μέρες που έγινε γνωστό το θέμα του επενδυτή άκουσα, διάβασα και μου...εκμυστηρεύτηκαν ουκ ολίγοι εξυπνάκηδες ότι το deal δεν θα γίνει μια γιατί δεν θέλει ο ένας, μια γιατί δεν θέλει ο άλλος. Η εξέλιξη θεωρώ ότι αποτελεί μία δικαίωση για τον Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά και τον Σπύρο Χριστοφορίδη. Στέκομαι σε αυτούς τους δυο χωρίς να παραβλέπω επίσης σημαντικούς ανθρώπους στην πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τα δυο τελευταία χρόνια στην ΚΑΕ όπως οι κ.κ. Ρούσσος, Γαλιλαίας, Γρόλλιος, Νικολός και φυσικά τον Γιώργο Σφυρή από την πλευρά του επενδυτή.
Απλά το κάνω γιατί αμφότεροι κρίθηκαν με τρόπο είτε άδικο (δεν αναφέρομαι σε κριτική για πράξεις τους στην καθημερινότητα του συλλόγου όπου και αυτοί προφανώς έχουν κάνει τα λάθη τους), είτε ύπουλο, ανέντιμο και... στημένο προς εξυπηρέτηση “πρώην” συμφερόντων σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και... ΑΣ.

Η επισφράγιση της συμφωνίας έδειξε ότι τουλάχιστον τα “θέλω¨ τους είναι ένα καλύτερο αύριο για τον σύλλογο. Αρχικά με σύνεση και διαφύλαξη της εξυγίανσης και στην συνέχεια του επόμενου βήματος προς τα πάνω, προς την κορυφή. Οι πράξεις του νέου επενδυτή θα καθορίσουν αν ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί να ονειρεύεται ένα...αύριο με τίτλους και διακρίσεις. Οι πράξεις.
Θα ευχηθώ κάθε επιτυχία στον κ. Λάσκαρη και ελπίζω να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Οι πράξεις τους θα καθορίσουν τις αναφορές μας, αν και το γεγονός ότι...μοιάζουμε αποτελεί ένα πρώτο εχέγγυο (χαχαχαχα).

ΥΓ1 Η απουσία του Νέιμικ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική κόντρα στον Ολυμπιακό που παρά τις απουσίες είχε πολλαπλά περισσότερες επιλογές. Το θετικό είναι ότι η 4η θέση εξαρτάται ακόμα από τον ΑΡΗ και τα δικά του χέρια. Πριν από κάποια χρόνια με νίκη μέσα στο Ρέθυμνο είχε σώσει τον συμπολίτη από την πτώση στην Α2. Τώρα η τετράδα μπορεί να κριθεί και από την διαφορά...ήττας.

ΥΓ2 Πολλά ακούγονται και λέγονται για το Αγιονέρι. Θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά. Ήδη πάντως οι κεραίες πολλών επειδή είναι ανοιχτές θέλουν να διαφυλαχθεί την Κυριακή η ακεραιότητα του αγώνα. Αν οποιοσδήποτε σκέφεται οτιδήποτε καλύτερα να το ξεχάσει. Αν ήμασταν στην Ισπανία θα έλεγα στον ΑΡΗ να δώσει πριμ στον Εθνικό. Επειδή είμαστε στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε ότι αν είσαι αδιάφορος βαθμολογικά είναι πιο εύκολο να χάσεις παρά να κερδίσεις. Αν όμως χάσεις και παίζεις σε ένα “κιτρινόμαυρο” χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να τα δώσεις όλα για τη νίκη. Και αυτό ελπίζω ότι θα κάνουν όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στο συμπαθέστατο Αγιονέρι.

ΥΓ3 Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ Τάσος Οικονόμου σε δηλώσεις του στον συνάδελφο Δ. Κανελλάκη είπε: “Ο κ. Γαλανός άφησε μεγάλο άνοιγμα και βρισκόμαστε στην διαδικασία ανταλλαγής εξωδίκων”. Καταρχήν πρέπει να προσδιορίσει το τι εννοεί με το μεγάλο άνοιγμα γιατί απέφυγε να δώσει νούμερα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος γιατί ήδη άρχισαν οι... υπεκφυγές περί αποπροσανατολισμού. Γιατί όπως ακριβώς κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πιθανό διοικητικό οικονομικό άνοιγμα για να καλύψει μία αγωνιστική αποτυχία, μπορεί από την άλλη και κάποιος άλλος να χρησιμοποιήσει την αγωνιστική αποτυχία για να καλύψει ένα πιθανό διοικητικό οικονομικό άνοιγμα.

Οι ευθύνες είναι διαφορετικές και τα έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Ο Καλαιτζίδης καλώς ή κακώς θα χρεωθεί την αγωνιστική αποτυχία ή επιτυχία, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο με το αν υπάρχει μεγάλο άνοιγμα οικονομικό πριν αναλάβει. Και τα περί ανοίγματος δεν τα λένε... οι δημοσιογράφοι που εύκολα στοχοποιούνται με ασυναρτησίες παρελθοντολογίας.
Τα λέει επίσημα στο ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΑΣ κάνοντας λόγο για μεγάλο άνοιγμα και όχι για πολλά λεφτά που μπήκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως άκουγε ο κόσμος του ΑΡΗ να του λένε. Ας μας αποδείξουν με στοιχεία ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Αν και δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς... πλέον.

ΥΓ4 Για το ματς με την Καβάλα, αυτό το οποίο θέλω από τους παίκτες του ΑΡΗ είναι να δουν και να θυμηθούν, το βίντεο από το τι ακολούθησε στην όμορφη πόλης της Μακεδονίας το τέλος του αγώνα του πρώτου γύρου και επίσης να προμηθευτούν το βίντεο από το Καβάλα- Πανσερραικός. Τεράστια απώλεια για αυτό το ματς ο Γεωργιάδης, αλλά πρέπει το ματς να τελειώσει... νωρίς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!