Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Η δράση στα παρκέ της Basket League συνεχίζεται με την 25η αγωνιστική, η οποία είναι η πρότελευταια. Σημαντικά παιχνίδι για την τελική κατάταξη ενόψει playoffs!

Το Σάββατο (2/5) στο ΟΑΚΑ μάθαμε την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι δύο επόμενες αναμετρήσεις για τους “αιώνιους” δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και θα… χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά γι’ αγωνιστικά συμπεράσματα.

Για την 25η αγωνιστική οι “ερυθρόλευκοι” θα δοκιμαστούν στην έδρα του Άρη, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην έχει στη διάθεση του τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Τρεμέλ Ντάρντεν. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός (σ.σ. με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στη θέση του head coach) θα παίξει στην Ελευσίνα χωρίς τους Γιάνκοβιτς, Μπατίστα, Διαμαντάκο, Κόνιαρη, ενώ δεν εμφανιστεί ούτε ο προσωρινά τιμωρημένος, Τζέιμς Γκιστ.

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον κλέβει η… μάχη της 4ης θέσης, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και να θέλει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου αφενός να επιστρέψει στις επιτυχίες -μετά την ήττα από το Ρέθυμνο- κι αφετέρου να εκμεταλλευτεί την πιθανή ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός θα φιλοξενήσει τον ΚΑΟΔ. Οι γηπεδούχοι (σ.σ. πήραν εν τέλει το ματς με τον Απόλλωνα) ψάχνουν το καλύτερο δυνατό πλασάριμα ενόψει των playoffs, ενώ οι φιλοξενούμενου θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτά.

Στα Τρίκαλα, η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο, με το βαθμολογικό κίνητρο να βρίσκεται αποκλειστικά τη μεριά των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στη Basket League, πλέον δεν… κυνηγάνε κάτι κι ήδη ορισμένοι ξένοι (βλ. Χολ & Κουάμε) έχουν αποχωρήσει.

Τέλος, η ΑΕΝΚ υποδέχεται τον Κόροιβο, ο οποίος έχει ορισμένες πιθανότητες να βρεθεί στα playoffs, οι γηπεδούχοι, όμως, θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη στο “σπίτι” τους.

BASKET LEAGUE - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 6 Μαΐου
ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Μαγκλογιάννης (Μαύρος).
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Ολυμπιακός: Χριστοδούλου-Παπαπέτρου-Δεσλής (Σιμητόπουλος).
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ: Κορομηλάς-Σταματόπουλος-Τσούνας (Κουνελες).
ΔΚ Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Ρέθυμνο: Φούφης-Σώμος-Ταρενίδης Στ (Τσιργουλας).
Κλειστό Απόλλωνα Π. 17:00 Απόλλων Πατρών-Πανιώνιος: Πουρσανίδης Κ.-Παφίλης-Αναστόπουλος Αντ (Πίγκας).
Ζηρίνειο 17:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κόροιβος Αμαλιάδας: Καρακατσούνης-Μπήτης-Τσώνος Β. (Ακελ)
2ο ΚΓ Ελευσίνας 19:00 Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός: Ξενικάκης-Βαρδάλος-Μαλαμάς (Καρούσης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα