Ομπράντοβιτς: «Δεν τα 'χω κερδίσει μόνος μου»

Ομπράντοβιτς: «Δεν τα 'χω κερδίσει μόνος μου»

Ομπράντοβιτς: «Δεν τα 'χω κερδίσει μόνος μου»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε γιατί επέλεξε τη Φενέρ για την επιστροφή του στους πάγκους και πώς είναι να προετοιμάζεται μαζί της γι' ακόμη ένα Final Four, όπου ποτέ δεν έχει πανηγυρίσει μόνος του.

Ο 55χρονος Σέρβος προπονητής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μεταξύ άλλων για...

...τη θητεία του στην τουρκική ομάδα: «Αποφάσισα να 'ρθω στη Φενέρμπαχτσε, επειδή καταλαβαίνω πως είναι ένας σύλλογος με φιλοδοξίες, τις ίδιες που έχω σε όλη μου τη ζωή. Πάντα είναι ενδιαφέρον ν' αρχίζεις μία νέα δουλειά με νέους ανθρώπους και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος κάθε ημέρα».

...τον παράγοντα «έδρα» σε Final Four, όντας με τον Παναθηναϊκό το 2007 ο τελευταίος που τον αξιοποίησε: «Θυμάμαι εκείνη τη χρονιά με τον Παναθηναϊκό πως ο κόσμος έλεγε απ' την αρχή πως πρέπει να πάμε στο Final Four. Και μετά πως πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο λόγω του κόσμου, λόγω της έδρας μπλα μπλα μπλα. Στον καθένα μας αρέσει ν' αγωνίζεται στην έδρα του, όπου ξέρεις κάθε γωνιά, όπου ξέρεις κάθε τι σημαντικό. Ξέρεις, η απάντηση σ' αυτή την ερώτηση πάντα θα εξαρτάται απ' το τελικό αποτέλεσμα. Αν κερδίσεις, όλοι θα λένε πως ήταν ένα προφανές πλεονέκτημα. Αν χάσεις, θα λένε πως υπήρχε πίεση. Αλλά, ξέρεις, πιστεύω πως οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο όλος ο κόσμος εκεί έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και στο κάτω-κάτω πιστεύω πως είναι πολύ χαρούμενοι που θ' αγωνιστούν στη Μαδρίτη μπροστά στο κοινό τους, επειδή σίγουρα θα 'χουν αρκετό κόσμο να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει. Έχω διατελέσει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω πόσο τους αρέσει το μπάσκετ εκεί και πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν στεφθεί Πρωταθλητές. Επομένως σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα γι' αυτό, όχι μόνο απέναντί μας, αλλά μέχρι τέλους. Η απάντηση θα 'ρθει το βράδυ της 17ης Μαΐου».

...το αν δυσκολότερο να κατακτήσει τώρα τη διοργάνωση: «Έχω κερδίσει μαζί με τις ομάδες μου, με τις ομάδες μου και τους συνεργάτες μου. Όχι μόνος μου. Αυτό είναι πάνω απ' όλα. Κατά δεύτερον, όπως ήταν παλιά, είναι και τώρα. Ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρεις, το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια, αλλά πάντα ήταν δύσκολο. Το να στεφθείς Πρωταθλητής σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι πολύ δύσκολο κι απαιτούνται πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, ώστε να 'σαι σε θέση να παλέψεις για τον τίτλο. Επομένως, αυτό δεν αλλάζει ποτέ».

...πώς αισθάνεται που επιστρέφει σε Final Four μετά από τόσες επιτυχίες: «Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της σ' ένα Final Four. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Αισθάνομαι πώς το ζει ο κόσμος εδώ, πώς ήταν μετά την τελευταία αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι. Πρόκειται για κάτι μεγάλο, ξέρεις. Το να 'σαι μία φορά σε Final Four είναι καλό, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις συνέχεια και να παλεύεις κάθε χρόνο γι' αυτό είναι κάτι που μπορεί κάνει όλους χαρούμενος».