Γουάσινγκτον Γουίζαρντς – Τορόντο Ράπτορς 125-94

Gazzetta team
Γουάσινγκτον Γουίζαρντς – Τορόντο Ράπτορς 125-94

bet365

Οι Ράπτορς έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των Γουίζαρντς, που τους «σκούπισαν» μετατρέποντας σε πάρτι το τελευταίο ματς στη Γουάσινγκτον και με το 125-94, έκλεισαν εισιτήριο για τα ημιτελικά της Ανατολής.

Ο Πολ Πιρς κατευθύνθηκε στον πάγκο στην τρίτη περίοδο, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό των Γουίζαρντς κι εκείνος ανταπέδωσε ζητώντας ακόμη περισσότερο θόρυβο. Ο βετεράνος φόργουορντ με την παρουσία του και μόνο, αποτελεί οδηγό για τη νεανική ομάδα της Γουάσινγκτον, η οποία σφράγισε την παρουσία της στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας, όπου περιμένει πλέον το νικητή του ζευγαριού των Χοκς με τους Νετς.

Τι κι αν μπήκαν στη σειρά με μειονέκτημα έδρας, οι πρωτευουσιάνοι χρειάστηκαν το μίνιμουμ των αγώνων για να πάρουν την πρόκριση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε στην ιστορία τους σε σειρά τεσσάρων νικών, δίνοντας μάλιστα στην τελευταία πανηγυρικό τόνο.

Με έξι παίκτες να φτάνουν διψήφιο αριθμό πόντων, τα τρίποντα να πέφτουν βροχή φτάνοντας αριθμό ρεκόρ (15) για την ομάδα στα playoffs και το Τορόντο να είναι παραδομένο στη μοίρα του, ο Πιρς έκανε την επιθυμία του να μην ταξιδέψει ξανά στην καναδική πόλη για φέτος, πραγματικότητα.

Η βραδιά είναι γεμάτη ρεκόρ για τους Γουίζαρντς, που για πρώτη φορά περνούν στο δεύτερο γύρο των playoffs δεύτερη σερί σεζόν, μετά το 1980, στη χρονιά μετά το πρωτάθλημα. Ένα γεμάτο από 20.356 θεατές Verizon Center, μετέτρεψε σε πάρτι κάθε τρίποντο των Μάγων, φώναζε περιπαικτικά «Sweep! Sweep!» σε κάθε παίκτη των Ράπτορς που έβγαινε αλλαγή, ενώ και η ιαχή «USA! USA» έκανε την εμφάνισή της κάθε τόσο με σκοπό το πικάρισμα των Καναδών.

Η σειρά: 0-4

Τα δωδεκάλεπτα: 36-22, 30-28, 36-20, 23-24

Γουίζαρντς: Πιρς 14, Νενέ 10, Γκορτάτ 21 (11ρ.), Μπιλ 23, Γουόλ 14 (10ασ.), Γκούντεν 13, Σέσιονς 15, Πόρτερ 7, Μπάτλερ, Σέραφεν 4, Χάμφρις 2, Γουέμπστερ 2, Μπάινουμ
Ράπτορς: Ρος 3, Αμίρ Τζόνσον 4, Βαλαντσιούνας 16 (9ρ.), ΝτεΡόζαν 14, Λόουρι 21 (8ρ.), Γουίλιαμς 14, Βάσκες 11, Χάσνμπροου, Τζέιμς Τζόνσον, Στιέμσμα 5

 

NBA Τελευταία Νέα