Κατσικάρης: «Μας έχει λείψει κάτι καλό για την Εθνική!» (gTV)

Κατσικάρης: «Μας έχει λείψει κάτι καλό για την Εθνική!» (gTV)
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, μιλάει στην κάμερα του gTV για τη “διπλή” πρόκληση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ, τις πιθανές επιστροφές διεθνών και τους Έλληνες του ΝΒΑ, ενώ σχολιάζει τις μάχες των “αιωνίων” στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες - όπου θα συναντήσει και τους τέσσερις Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στα πλέϊ-οφ του ΝΒΑ - και λίγες μέρες μετά τους δύο πρώτους αγώνες των ελληνικών ομάδων στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, μια μπασκετική κουβέντα με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, είναι κάτι περισσότερο από... must! Η συνάντηση με τον Φώτη Κατσικάρη έγινε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (ευχαριστούμε θερμά το cafe “Flisvos Park” για την ευγενική φιλοξενία) και στην διάρκεια της συζήτησής μας, η νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ ου ερχόμενου Σεπτεμβρίου (5-20/09), η επιθυμία για μία διάκριση με... ”ολυμπιακή” προοπτική και η πρόοδος των μελών που την απαρτίζουν, μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνέντευξης!

Τα μαθήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ο μίνιμουμ στόχος της 6άδας και το όνειρο του μεταλλίου στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν η ελληνική ομάδα παραταχθεί πλήρης και η “ουσία” στην επικοινωνία με τους διεθνείς. Πως έχουν τα πράγματα με Σπανούλη, Περπέρογλου και Κουφό, που βρίσκονται στον “δρόμο” της επιστροφής, πως μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πόσο υπολογίζονται παίκτες της νέας γενιάς (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Αγραβάνης, Παπαπέτρου), που έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, αλλά δεν έχουν ακόμη “γράψει χιλιόμετρα” με την Εθνική ανδρών... Πόσες πιθανότητες έχουν, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, να φτάσουν στο φάϊναλ-φορ και ποιο κομμάτι της δουλειάς του Δημήτρη Ιτούδη στη Μόσχα, έχει καταστήσει την ΤΣΣΚΑ,“ομάδα του προπονητή της” και την φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην κορυφή της Ευρώπης. Όλα αυτά, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, στο gazzetta.gr και τον Αντώνη Καλκαβούρα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα