Σφαιρόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα»
Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι έδειξαν χαρακτήρα και ότι ο Ολυμπιακός νίκησε ως ομάδα.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς καθώς δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας στον πρώτο αγώνα. Αυτή η ήττα μας πλήγωσε τον αθλητικό εγωισμό. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι αριθμοί, νικήσαμε όλα τα δεκάλεπτα, είχαμε 20 ασίστ και κάναμε μόνο οκτώ λάθη. Αυτό είναι αποτέλεσμα του τι μπορούν να πετύχουν οι παίκτες μας που είναι οι καλύτεροι και τους συγχαίρω» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη της σειράς, αλλά και στον Γιώργο Πρίντεζη: «Περιμένουμε την αντίδραση της Μπαρτσελόνα, είναι λογικό να αντιδράσουν και αυτοί. Η σειρά είναι μεγάλη. Σίγουρα ο Πρίντεζης ήταν καθοριστικός για το παιχνίδι. Είναι έμπειρος και ένας παίκτης "κλειδί" για εμάς. Βοήθησε και επιθετικά και αμυντικά και πήρε ριμπάουντ.

Δεν θέλω να μιλήσω για έναν από τους παίκτες μας, αλλά για όλους όσους αγωνίστηκαν και τα έδωσαν όλα. Είμαστε ομάδα, πιστεύουμε στην ομάδα, σε όλους τους παίκτες, στο σύνολο και ξέρουμε πως όλοι μπορούν να μας σπρώξουν στη νίκη. Σήμερα ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης έκαναν σπουδαία εμφάνιση, αλλά επιτρέψτε μου να μην ξεχωρίσω κανέναν, ήταν όλοι εξαιρετικοί και νικήσαμε ως ομάδα».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Κρατήσαμε τη Μπαρτσελόνα πολύ χαμηλά στο σκορ και αυτό ήταν νίκη όλης της ομάδας. Όταν είπαμε ότι εμείς χάσαμε και δεν νίκησε η Μπαρτσελόνα, δεν εννοούσα ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι καλή ομάδα, το αντίθετο. Είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά και εμείς δεν δείξαμε τίποτα στο πρώτο ματς.

Είναι δύσκολο για τους παίκτες να αλλάζουν τη σκέψη τους μέσα σε δύο ημέρες, αλλά έχουμε παίκτες με εμπειρία και θέληση. Το ότι ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας εδώ στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα είναι καλό, αλλά ως εκεί. Τώρα δεν πρέπει να το σκεφτούμε ξανά αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη προπόνηση και τίποτα άλλο. Αυτή είναι η φύση της μεγάλης ομάδας».