Κόντρα στην Άλμπα ο Παναθηναϊκός (poll)

Φάνης Παναγιώτου
Κόντρα στην Άλμπα ο Παναθηναϊκός (poll)
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Άλμπα (21:45/ΝΕΡΙΤ) και με νίκη κλείνει θέση για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Οι “πράσινοι” έχουν αρκετές πιθανότητες να τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου, το δεδομένο, όμως, είναι πως ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs, συνεπώς αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και η κατάσταση είναι αρκετά ευνοϊκή. Οι Γερμανοί ναι μεν δεν είναι αμελητέα ποσότητα (σ.σ. το έχουν αποδείξει με την πορεία τους στο TOP 16), ωστόσο το “Τριφύλλι” θα παίξει με τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ στα θετικά είναι και πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ TOP 16

«Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει την πρόκριση στα playoffs. Παίζουμε στην έδρα μας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Η Άλμπα παίζει με ενέργεια, είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον και στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ παίζουν καλά κοντά στο καλάθι και μακριά από αυτό», δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

«Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι κανένας δεν περίμενε να φτάσουμε τόσο μακριά. Για τους περισσότερους από μας είναι η πρώτη μας παρουσία στο TOP 16. Το ότι διεκδικούμε πλέον μια θέση στα playoffs είναι από μόνο του μεγάλο κατόρθωμα για μας. Είναι ευχάριστο να βρίσκεται στη θέση να παίξεις ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά. Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πολλή περισσότερη εμπειρία στην αντιμετώπιση της πίεσης σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, αλλά θα δούμε. Παρά την έλλειψη εμπειρίας στα περισσότερα παιχνίδια του TOP 16 καταφέραμε χάρη στην άμυνά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος», τόνισε ο Σάσα Ομπράντοβιτς.