Οι γηραιότεροι rookies στο ΝΒΑ (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Οι γηραιότεροι rookies στο ΝΒΑ (pics)

bet365

Πριτζιόνι και Άντιτς έπαιξε σε μεγάλη ηλικία στο ΝΒΑ. Αλήθεια, ποιοι είναι οι γηραιότεροι rookies στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η… φυσιολογική εξέλιξη είναι να πας σε High School, εν συνεχεία σε κάποιο κολέγιο κι έπειτα στο ΝΒΑ. Εκτός αν είσαι ο Κόμπι Μπράιαντ και δεν παίξεις ποτέ στο NCAA.

Ωστόσο για πολλούς παίκτες η… πόρτα του ΝΒΑ δεν ανοίγει αμέσως. Για κάποιους η ευκαιρία αργεί πολλά χρόνια. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Πάμπλο Πριτζιόνι, που έδειξε την αξία του στην Ευρώπη και σε ηλικία 35 ετών έκανε το άλμα για τον “μαγικό κόσμο”.

Αλήθεια, ποιοι είναι οι γηραιότεροι rookies στην ιστορία του ΝΒΑ;

Δείτε τη λίστα (πηγή: Hoopshype.com) με το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο!

Ιμπραϊμ Κουτλουάι

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έκανε το άλμα για το ΝΒΑ σε ηλικία 30 ετών, τη σεζόν 2004-2005. Έπαιξε σε 5 ματς με τους Σιάτλ Σούπερσονικς, χωρίς να πετύχει πόντο...

Μπάρι Στίβενς

Σε ηλικία 30 ετών έκανε ντεμπούτο στον “μαγικό κόσμο” ο Μπάρι Στίβενς. Έπαιξε στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τη σεζόν 1992-1993, με… αδιάφορους αριθμούς.

Ντάριλ Τζόνσον

Ακόμα ένας… 30άρης στη λίστα. Τη σεζόν 1995-1996 ο Ντάριλ Τζόνσον έπαιξε για λογαριασμό των Κλίβελαντ Καβαλίερς και έγινε ρούκι σε ηλικία 30 ετών.

Χόρας Τζένκινς

Τη σεζόν 2004-2005 μέτρησε 15 συμμετοχές με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο λόγος για τον Χόρας Τζένκινς, για τον οποίο έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παίξει στο ΝΒΑ σε ηλικία 30 ετών… Ένα χρόνο πριν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τομ Σέφλερ

Σε ηλικία 30 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και ο Τόμας Σέφλερ. Ήταν η σεζόν 1984-1985 όταν φόρεσε τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς σε 39 αναμετρήσεις. Στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε -μεταξύ άλλων- και στον Άρη.

Τζιμ Γκράντχολμ

Μετά τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία, ήταν η σειρά για το ΝΒΑ. Ο Τζιμ Γκραντχολμ είχε φτάσει τα 30 όταν τη σεζόν 1990-1991 έπαιξε στους Ντάλας Μάβερικς. Αυτή ήταν η πρώτη του εμπειρία στον “μαγικό κόσμο”.

Μπεν Χάντλογκτεν

Θυμάστε τον Μπεν Χάντλογκτεν που τη σεζόν 2002-2003 έπαιξε στον Μακεδονικό; Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό των Γιούτα Τζαζ και σε ηλικία 30 ετών έκανε το άλμα για το ΝΒΑ!

Φαμπρίτσιο Ομπέρτο

Τη σεζόν 1998-1999 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ακολούθησε μία σπουδαία καριέρα στα ισπανικά παρκέ, πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ήταν 30 ετών, ήταν rookie, αλλά έγινε βασικό γρανάζι της μηχανής των Σπερς και στο 2007 ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου!

Ντιν Γκάρετ

Ακόμα ένας παίκτης με ελληνικό παρελθόν. Την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 ο σέντερ από το Λος Άντζελες αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έπαιξε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ. Τη σεζόν 1996-1997 ήταν ρούκι με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αλλά είχε αρκετή καλή παρουσία, αφού μέτρησε 8 πόντους & 7.3 ριμπάουντ σε 68 συμμετοχές.

Αντουάν Ριγκοντό

Διεθνής, με καριέρα στην Ευρώπη, αλλά το άλμα για το ΝΒΑ άργησε αρκετά. Ο Αντουάν Ριγκοντό έπρεπε να φτάσει στα 31 για να μετακομίσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τη σεζόν 2002-2003 μέτρησε 11 συμμετοχές με τους Ντάλας Μάβερικς.

Πέρο Άντιτς

Τον Πέρο τον ξέρετε όλοι. Αν δεν τον θυμάστε από τη θητεία του στην ΑΕΚ, θα τον θυμάστε σίγουρα από τον Ολυμπιακό. Ο πολύπειρος φόργουορντ κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα με τους “ερυθρόλευκους” και εν συνεχεία έκανε το άλμα για το ΝΒΑ. Ήταν 31 ετών αλλά τα κατάφερε μια χαρά και συνεχίζει να αγωνίζεται για λογαριασμό των Χοκς.

Άρβιντας Σαμπόνις

Ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Σαμπόνις έγραψε ιστορία, ωστόσο άργησε να βρεθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Λιθουανός μετακόμισε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού σε ηλικία 31 ετών την αγωνιστική περίοδο 1995-1996.

Πάμπλο Πριτζιόνι

Τελευταίος και γηραιότερος. Σε ηλικία 35 ετών έπαιξε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ ο Πάμπλο Πριτζιόνι. Εκείνοι που εμπιστεύτηκαν τον Αργεντινό ήταν οι Νιου Γιορκ Νικς τη σεζόν 2012-2013, με τον Πριτζιόνι να κάνει τη διαφορά πολλές φορές λόγω… μυαλού. Δεν είχε τα νιάτα, αλλά το μπασκετικό του IQ δεν υπάρχει σε πολλούς παίκτες στο ΝΒΑ!

 

NBA Τελευταία Νέα