«Παρών» κι ο Μπατούμ

Γιάννης Ράμμας
«Παρών» κι ο Μπατούμ

bet365

Όπως ο Τόνι Πάρκερ των Σπερς, ο Νικολά Μπατούμ των Τρέιλ Μπλέιζερς εξήγησε πως δε γίνεται ν' απουσιάσει απ' το Eurobasket 2015 (5-20/9), το οποίο θα συνδιοργανώσει η Γαλλία.

«Πρέπει να παλέψω για τη χώρα μου» είπε στην The Oregonian του Πόρτλαντ ο 26χρονος φόργουορντ και συνέχισε: «Ανέκαθεν ονειρευόμουν να συμμετάσχω σε μία μεγάλη διοργάνωση στη Γαλλία. Εντός έδρας και με την εθνική ομάδα θα 'ναι το κάτι άλλο. Δεν είμαστε μεγάλη χώρα όπως οι ΗΠΑ κι όπως η εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Αλλά όταν αγωνιζόμαστε μπροστά στο κοινό μας πρόκειται για ένα διαφορετικό και πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Είναι κάπως σαν τα ΝΒΑ playoffs. Είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι σαν να πηγαίνεις να πολεμήσεις για τη χώρα σου. Σκέφτεσαι εσένα, την οικογένειά σου, τη δουλειά. Μερικές φορές πρέπει να το κάνεις για τη χώρα σου».

H Γαλλία είναι εκ των βασικών συνδιοργανωτών της τελικής φάσης (επίσης σε Κροατία, Γερμανία & Λετονία) κι έχει κληρωθεί στον α' όμιλο μαζί με τη Ρωσία, τη Βοσνία κι Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ, τη Φινλανδία και την Πολωνία.

 

Τελευταία Νέα