Ο Παπαμακάριος είναι εδώ! (pics)

Ο Παπαμακάριος είναι εδώ! (pics)

bet365

Ο ΚΑΟΔ ανάσανε βαθμολογικά και το gazzetta.gr γράφει για τον Μανώλη Παπαμακάριο και την προσφορά του πολύπειρου γκαρντ στην ομάδα της Δράμας.

Είμαστε στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ο Μανώλης Παπαμακάριος έχει αποχωρήσει από τον Πανελευσινιακό και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Η προοπτική του εξωτερικού υπάρχει, αφού ο πολύπειρος γκαρντ έπαιξε στην Ισπανία από το 2011 έως το 2013 (Λαγκούν Άρο) και τελικά εκείνη που θα προχωρήσει στην απόκτηση του είναι η Φουενλαμπράδα.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ιδανικά για τον 35χρονο γκαρντ. Ο Μανώλης Παπαμακάριος δεν καταφέρνει ποτέ να βρει το ρόλο του στην ισπανική ομάδα και τελικά η συνεργασία των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί στις αρχές του Δεκέμβρη, με τον έμπειρο PG/SG να αποχωρεί έπειτα από μόλις 5 συμμετοχές…

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΚΑΟΔ
Έμοιαζε δεδομένο πως μετά την Φουνλαμπράδα, ο Παπαμακάριος θα μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Εξάλλου μόνο λίγες δεν ήταν οι ομάδες της Basket League που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, με τον ίδιο να θέλει να επιστρέψει στο προσκύνιο μετά το… ισπανικό φιάσκο. Και κάπου εκεί μπαίνει στην κουβέντα ο ΚΑΟΔ.

Στη Δράμα γνωρίζουν πολύ καλά πως τα πάντα κρίνονται στους τελευταίες μήνες της σεζόν, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια δεν ξοδεύουν από την αρχή το μπάτζετ τους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις κατάλληλες προσθήκες. Έτσι έγινε και φέτος, με τους Τσαλδάρη & Παπαμακάριος να μετακομίζουν στη Δράμα μερικούς μήνες μετά το πρώτο τζάμπολ της σεζόν.

Αυτό που ήθελε ο ΚΑΟΔ μετά τα πρώτα ματς της σεζόν ήταν ένας παίκτης με εμπειρία για την περιφέρεια. Υπήρχε η ποιότητα με τους Άτκινς και Τρότερ, ωστόσο έλειπε ο παίκτης που θα πάρει τη μπάλα στα τελευταία λεπτά, με την ομάδα της Δράμας να χάνει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες. Όταν μπήκε στη λίστα με τους free agents o Παπαμακάριος ο Κώστας Μέξας και οι συνεργάτες του δεν έχασαν χρόνο. Ήρθαν σε επαφή με τον πολύπειρο γκαρντ, του κατέθεσαν την πρόταση τους και το deal ολοκληρώθηκε.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ
Ο Μανώλης Παπαμακάριος αποκτήθηκε για συγκεκριμένους λόγους και σίγουρα ένας από αυτούς ΔΕΝ ήταν να ηγηθεί στο σκοράρισμα. Κανείς στη Δράμα δεν περίμενε από τον πολύπειρο γκαρντ να βάζει… 20άρες, είχαν όμως ανάγκη από έναν έμπειρο γκαρντ δίπλα στους Αμερικανούς, που ναι μεν έχουν ταλέντο, αλλά είναι νεαρής ηλικίας και σίγουρα όχι γνώστες της... ελληνικής πραγματικότητας. Ο Παπαμακάριος κάνει πολύ καλά τη δουλειά και τελικά βοηθάει και στο σκοράρισμα, εξέλιξη που φυσικά έχει λύσει τα χέρια του Κώστα Μέξα!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Παπαμακάριος μετράει 9.5 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 3.3 σε 10 συμμετοχές με τη φανέλα του ΚΑΟΔ, ενώ η συνεισφορά του είναι καθοριστική στα ματς που η ομάδα της Δράμας πήρε το ροζ φύλλο! Δείτε αναλυτικά:

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Για την ώρα ο Μανώλης Παπαμάκαριος έχει δώσει πολλές λύσεις στον ΚΑΟΔ, ωστόσο η προσφορά του είναι σημαντική και εκτός παρκέ. Ο Μέξας έψαχνε για έναν παίκτη να ηγηθεί στα αποδυτήρια και να καθοδηγήσει κατάλληλα τους Αμερικανούς, αλλά και τους νεαρούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Παπακάριου, με τη μεταγραφή του πολύπειρου γκαρντ να λειτουργεί ευεργετικά και στα αποδυτήρια του ΚΑΟΔ. Το κλίμα δεν ήταν άσχημο, απλά πλέον υπάρχει ο έμπειρος παίκτης που θα βγει μπροστά.

Ένας προπονητής στο παρκέ. Υπήρχε πιο κατάλληλος από τον Παπαμακάριο; Μάλλον αρνητική είναι η απάντηση, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ της Α1 (Περιστέρι, Μακεδονικός, Πανελλήνιος, Ελευσίνα) και -μεταξύ άλλων- ήταν αρχηγός του Ολυμπιακού!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα