O Ίνγκλις, ο Αγγελόπουλος και ο Ναβάρο!

O Ίνγκλις, ο Αγγελόπουλος και ο Ναβάρο!

O Ίνγκλις, ο Αγγελόπουλος και ο Ναβάρο!

bet365

Ο Καναδός δεινός σκόρερ Kαρλ Ινγκλις αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως ο ισχυρός άνδρας της “Ένωσης”, Μάκης Αγγελόπουλος, τον έπεισε να παραμείνει στην ομάδα, κατονομάζει τον κορυφαίο σουτέρ στον κόσμο και δηλώνει ότι θέλει να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο θάνατος των γονιών του

Η ιστορία της ζωής του αποδεικνύει γιατί ο 34χρονος διεθνής Καναδός σούτινγκ-γκαρντ (1,95), πέρα από εξαιρετικός σκόρερ, είναι κι ένας μεγάλος μαχητής. Γεννημένος στο νησί Νιουφάουντλαντ (το 4ο μεγαλύτερο της πατρίδας του), που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε ηλικία 4 ετών, αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους θείους του, σε ένα γειτονικό προάστιο, επειδή το σπίτι του στην πόλη Σεντ Τζονς, κάηκε! Το χειρότερο είναι ότι μαζί μ' αυτό, κάηκαν και οι γονείς του! Η έφεση του στο μπάσκετ, του πρόσφερε την ευκαιρία να πάρει μετεγγραφή από ένα τοπικό γυμνάσιο, στο Σεντ Τόμας Άκινας του Όουκβιλ, που απέχει μισή ώρα από το Τορόντο, μία μετακίνηση που του άνοιξε τους ορίζοντες για μία καριέρα στο κολεγιακό μπάσκετ.

Η αλλαγή σχολείου

Ο λόγος για τον Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος, παρά τα εξαιρετικά νούμερα (μ.ο. 19,6π., 5,3ρ. & 2,3ασ. Με 39,2% στα τριπ.) που είχε στην τελευταία χρονιά του με το πανεπιστήμιο της Χαβάης (1999-2003), δεν συγκίνησε καμία ομάδα του ΝΒΑ και μετά από δύο χρονιές στην θυγατρική λίγκα NBDL, μοιραία αναγκάστηκε να στραφεί στην Ευρώπη. H θητεία του στην “Γηραιά Ήπειρο” άρχισε το 2005 από την Ιταλία (Βίρτους Μπολόνια), συνεχίστηκε στην Ζαντάρ (μ.ο. 23,5π.) και πήρε την άνω βόλτα τα τελευταία 6 χρόνια στην Ισπανία, όπου φόρεσε την φανέλα της Γκραν Κανάρια, της Κάχα Λαμποράλ, της Γιουβεντούτ Μπανταλόνα, της Σεβίλλης, της Εστουντιάντες και της Τενερίφης και εξελίχθηκε σε δεινό σκόρερ.

Το ελληνικό κεφάλαιο της καριέρας του

Στην Ελλάδα, ήρθε στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου για λογαριασμό της ΑΕΚ και από το αεροδρόμιο, μετέβη απευθείας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει τον αγώνα του 1ου γύρου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την “Ένωση”. Η βαριά ήττα (92-58) που γνώρισε η μετέπειτα ομάδα του, σε συνδυασμό με την χαμηλή ποιότητα που είχε τότε το ρόστερ των “κιτρινόμαυρων”, τον έκανε να διστάσει να δεσμευτεί για όλη τη χρονιά, γι' αυτό και αρχικά, υπέγραψε για έναν μήνα, προσδοκώντας να βρει στη συνέχεια ένα καλύτερο συμβόλαιο με σύλλογο της Ευρωλίγκα. Η περίοδος που εξέπνεε το πρώτο του συμβόλαιο με την “βασίλισσα”, μάλιστα, συνέπεσε με τον τραυματισμό του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και το φιλολογικό ενδιαφέρον που έδειξε η Μπαρτσελόνα, τον έκανε να λοξοκοιτάζει προς την Βαρκελώνη, ωστόσο, καταλυτική αποδείχτηκε η παρέμβαση του νέου χρηματοδότη της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Καρλ Ίνγκλις μετά την επιβλητική εμφάνισή του (28π. με 8/9 τριπ.) στη νίκη επί του Πανελευσινιακού και σας παρουσιάζει πως ο ίδιος βιώνει την ελληνική του περιπέτεια...

«Δυνατή η Α1, αλλά δεν μπορώ με έναν αγώνα την εβδομάδα!»

«Μετά από 6 χρόνια στην Ισπανία, η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος περίμενα ότι θα ήταν αρκετά χαμηλότερο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που ανήκουν στην “ελίτ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, υπάρχουν 6-7 ομάδες που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, από πλευράς δυναμικότητας, ενώ, όλα ανεξαιρέτως τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, γιατί γίνονται σε πολύ μικρά γήπεδα με τους φιλάθλους να κρέμονται ουσιαστικά πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργούν τρομερή πίεση! Κατά τα άλλα, σε σχέση με την λίγκα ACB, το μπάσκετ είναι πολύ πιο physical και λιγότερο τεχνικό και γρήγορο. Μετά από 4 μήνες, μπορώ να πω ότι πλέον έχω προσαρμοστεί αρκετά, αν και επειδή δεν έχω συνηθίσει να παίζω μόλις έναν αγώνα την εβδομάδα, ανυπομονώ να κλείσουμε την σεζόν όσο πιο επιτυχημένα γίνεται, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup της νέας σεζόν... Γιατί όχι και στην Ευρωλίγκα!», σχολίασε ο “μπόμπερ” της Ένωσης, που μας αποκάλυψε ότι δεν ήξερε την ιστορία και τα κατορθώματα της “βασίλισσας” και μία συζήτηση με τον Μάκη Αγγελοπουλο, που του ανέλυσε το όραμά του, τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Μου έκανε εντύπωση το όραμα του κ. Αγγελόπουλου!»

«Ο κ. Μάκης (σ.σ.: Αγγελόπουλος) μου ανέλυσε το πλάνο που έχει για τον σύλλογο και την επιθυμία του να φτιάξει μία ομάδα, που τα επόμενα χρόνια, θα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να εισχωρήσει στις κορυφαίες της Ευρωλίγκα, όπου και ανήκε πριν από 15-17 χρόνια! Μου έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου, που αγαπάει πολύ το μπάσκετ και την ΑΕΚ και εκτός από όραμα, ξέρει τον τρόπο με τον οποίο θα την φτάσει στην κορυφή. Μακάρι λοιπόν, να τερματίσουμε από την 6η θέση και πάνω, στην κανονική περίοδο, γιατί στα πλέϊ-οφ, νομίζω ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.», υπερθεμάτισε ο Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος αστόχησε στα τρία πρώτα σουτ που επιχείρησε κόντρα στον Πανελευσινιακό (105-80), αλλά στη συνέχεια τα έβαλε όλα (10/10) για να τελειώσει το ματς με 2/4 δίποντα και 8/9 τρίποντα και συνολικά 28 πόντους σε 23 λεπτά.

«Το σουτ είναι το “ψωμί” μου!»

«Στο τελευταίο ματς, σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό που ήμουν ανεξήγητα άστοχος σε πολλά ελεύθερα σουτ, δεν άργησα να βρω ρυθμό γι' αυτό και τα έβαλα όλα. Πέρα από την ειδικότητά μου, το σουτ ισοδυναμεί ουσιαστικά με τον μισθό μου! Γι' αυτό και δουλεύω πολύ σκληρά και έχω μελετήσει πολύ την τεχνική με την οποία σουτάρει ο κορυφαίος σουτέρ στον κόσμο, ο Ρέϊ Άλεν! Ο μηχανισμός, το πάτημα και η ισορροπία του σώματος, πριν η μπάλα φύγει από τα δάχτυλα του χεριού μου, είναι σημαντικό να έχουν πάντα μία αρμονία, έτσι ώστε η συνολική κίνηση να είναι ίδια κι απαράλλαχτη, σαν να είσαι προγραμματισμένος! Αν ο σουτέρ βάλει τα δύο-τρία πρώτα σουτ, τότε είναι ικανός να σουτάρει όλο το βράδυ χωρίς να αστοχεί, όπως συνέβη με τον Πανελευσινιακό, που αν έμενα στο παρκέ, θα μπορούσα να πετύχω μέχρι και σε 20 τρίποντα... Στο 90% των σουτ που επιχειρώ, μπορώ να προβλέψω αν η μπάλα θα καταλήξει στο καλάθι ή θα χτυπήσει στο σίδερο!», επεσήμανε ο ξανθομάλλης της “Ένωσης”, πριν καταθέσει την βαθμολογία του για τους δύο “αιωνίους αντιπάλους”.

«Θέλω να γνωρίσω τον Αντετοκούνμπο!»

«Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ίσως η πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη. Έχει δύο εξαιρετικούς παίκτες τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, που μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν μέσα κι έξω από την ρακέτα και οι υπόλοιποι που τους πλαισιώνουν είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες και έχουν αποδεχθεί απόλυτα τους ρόλους τους! Θα μου προξενήσει εντύπωση αν δεν προκριθεί στο φάϊναλ-φορ! Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σκληρή και επικίνδυνη ομάδα, θα είναι σίγουρα στα πλέϊ-οφ και θα φτάσει όσο μακριά τους επιτρέψουν οι τραυματισμοί...», υποστήριξε ο Καρλ Ίνγκλις, πριν μας αποκαλύψει ποιος Έλληνας παίκτης τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο: «Γενικά, παρακολουθώ πολύ μπάσκετ και ξέρω όλους τους σημαντικούς μπασκετμπολίστες που παίζουν στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε, δεν έχω παίξει αντίπαλος με κάποιον αξιόλογο παίκτη, που δεν ήξερα! Αυτός που μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση, όμως, είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή αλλιώς “The Greek Freak” (σ.σ.: σε ελεύθερη μετάφραση “το ελληνικό τέρας”), όπως τον έχουν “βαφτίσει” στο ΝΒΑ! Πέρα από τα εκπληκτικά αγωνιστικά του κατορθώματα, τα οποία και παρακολουθώ, έχω ακούσει τόσες ιστορίες γι' αυτό το παιδί που πραγματικά ανυπομονώ να τον γνωρίσω από κοντά, ίσως σε κάποιον επίσημο ή φιλικό αγώνα Ελλάδας-Καναδά! Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι το ταλέντο του, έχει προκαλέσει τεράστιο θόρυβο στην Αμερική!», δήλωσε ο 4ος σκόρερ της Α1 Κατηγορίας, με τον 2ο καλύτερο μέσο όρων πόντων (17,8), όμως, πίσω μόνο από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (18,1π.).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα