Λαρεντζάκης: «Είμαστε ομάδα»

Λαρεντζάκης: «Είμαστε ομάδα»

Λαρεντζάκης: «Είμαστε ομάδα»

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη του Κολοσσού επί του Απόλλωνα και σχολίασε την προσωπική του απόδοση, αλλά και την επιλογή του να μετακομίσει στη Ρόδο.

Ο Κολοσσός Ρόδου είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη υποδέχτηκε τον Απόλλωνα και το ματς κρίθηκε με τις 3 εύστοχες βολές του Ντομινίκ Γουότερς (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Ο Αμερικανός ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά, ωστόσο κορυφαίος για την ομάδα της Ρόδου ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές γκαρντ (γενν. το 1993, ύψος 1.96μ./5.5π., 2.6ρ. φέτος) του Κολοσσού Ρόδου μέτρησε 23 πόντους (2/3 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ σε 24:47 συμμετοχής!

Ο πρώην του Ικάρου και του Άρη μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη… θρίλερ της ομάδας του, αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν, στον κόσμο κι όχι μόνο.

Τι λέει για το ματς με την ΑΕΝΚ, αλλά και το μεγάλο “όπλο” του Κολοσσού.

Γιαννούλη, αρχικά πες μας τι σκεφτόσουν στις τρεις βολές του Γουότερς…
Εκείνη τη στιγμή είχα πολύ άγχος. Περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή του αγώνα. Είχα ανατριχιάσει από το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή ήταν που θα έκρινε τα πάντα, αλλά πίστευα στον Ντομ και τελικά εκείνος με δικαίωσε!

Φτάσατε πλέον τις 8 νίκες… Πού στοχεύει ο Κολοσσός στη φετινή Basket League;
Οι 8 νίκες είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός αριθμός. Δεν μπορούμε όμως να κοιτάμε πιο ψηλά. Βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Για την ομάδα θα ήταν πολύ καλό να βρεθεί στα playoffs, αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε συγκεκριμένο στόχο, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί η παραμονή μας, που ήταν και το πρώτο μας μέλημα από την αρχή της σεζόν.

Ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου στον ματς με τον Απόλλωνα… Τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου και οι προπονητές στη διάρκεια του ματς;
Οι συμπαίκτες μου με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μου έλεγαν συνεχώς μπράβο και να συνεχίσω την προσπάθεια και αυτό είναι πολύ ευχάριστο… Να βλέπεις δηλαδή πως όλοι είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν. Οι προπονητές μου εκείνη τη στιγμή μου έλεγαν να μην ενθουσιάζομαι, να παραμείνω συγκεντρωμένος και να συνεχίσω την καλή δουλειά.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την επιλογή σου να μετακομίσεις στη Ρόδο για τον Κολοσσό;
Ήρθα στη Ρόδο με σκοπό να πάρω παιχνίδια και να έχω ρόλο μέσα στην ομάδα. Αυτό γίνεται, συνεπώς εγώ από τη μεριά μου πρέπει να συνεχίζω να δουλεύω, προκειμένου να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος.

Μέσα στη χρονιά έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, αλλά η πορεία της ομάδας είναι άκρως ικανοποιητική… Ποιο είναι το αγωνιστικό “όπλο” του Κολοσσού;
Το “όπλο” μας είναι πως… είμαστε ομάδα! Παίζουμε όλοι μαζί, κανένας δεν παίζει για τους αριθμούς του και τα στατιστικά του. Προσπαθούμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και μπαίνουμε στο παρκέ δυνατά, με πάθος και ενέργεια. Σ’ αυτό βοηθάει και ο coach, που έχει πάθος και μας το μεταφέρει!

Για τoν κόσμο της ομάδας τι έχεις να πεις; Είναι ο 6ος παίκτης του Κολοσσού;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η βοήθεια του κόσμου είναι καθοριστική. Βέβαια, θα ήταν καλύτερα το γήπεδο να γεμίζει συνεχώς και όχι μόνο στα ματς με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος βρίσκεται δίπλα μας και εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να τον δικαιώσουμε.

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς στην έδρα της ΑΕΝΚ. Τι να περιμένουμε από τον Κολοσσό;
Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Νέα Κηφισιά έχει μείνει πίσω, αλλά είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, με μεγάλο ρόστερ και καλό προπονητή. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να δουλέψουμε και να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας ώστε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα