Ημιτελικός Κυπέλλου: ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Ημιτελικός Κυπέλλου: ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός (pics)

bet365

Επιτέλους… ημιτελικός! Μετά από… αρκετή ταλαιπωρία, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (17:00, Novasports 3).

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2014 ο Απόλλων Πάτρας έπαιρνε… ιστορική πρόκριση στην έδρα της ΑΕΝΚ! Για να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες!

Ο προημιτελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε στο κάρφωμα του Μπατίστα, αφού ακολούθησαν… αρκετά επεισόδια! Η τύχη του ματς κρίθηκε στα δικαστήρια και τελικά οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που πήραν την πρόκριση οριστικά και αμετάκλητα.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου. Στις 17:00 (Novasports 3) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και ο νικητής θα περάσει τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Οι γηπεδούχοι έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος από τραυματισμούς. Χαραλαμπίδης & Κακαρούδης είναι… off μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και παράλληλα ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν γνωρίζει ακόμα αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πολλά προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει και οι «πράσινοι» στη διάρκεια της χρονιάς. Πλέον, όμως, αυτά έχουν ελαχιστοποιηθεί, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μην έχει κάποια σημαντική απουσία, με εξαίρεση τον Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος είναι ακόμα ανέτοιμος και δεν θα αγωνιστεί.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΙΣ 04/01
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά μέσα στο 2015. Στις 04/01 ο «Δικέφαλος» υποδέχτηκε τον «Τριφύλλι» σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Basket League και έφτασε σε μία θριαμβευτική νίκη με 71-54! Ο Μαρκ Κάρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 18 πόντους, ενώ πολύ καλό ματς είχε κάνει και ο Μαργαρίτης με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την άλλη, η πλειοψηφία των παικτών του Παναθηναϊκού δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με εξαίρεση τον Τζέιμς Γκιστ, που έβαλε 18 πόντουςκαι κατέβασε 7 “σκουπίδια”.

Σε σχέση με εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τον JR Μπρέμερ, αλλά θα παίξουν οι Χαριτόπουλος και Σιναντίνοβιτς, που αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Δείτε τους αριθμούς των ομάδων στα infographics που ακολουθούν:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα