Βεζένκοφ: «Νιώθω Έλληνας»

Βεζένκοφ: «Νιώθω Έλληνας»

Gazzetta team
Βεζένκοφ: «Νιώθω Έλληνας»

bet365

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Βουλγαρίας το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δηλώνει πως νιώθει Έλληνας και σε λίγο καιρό θα έχει ελληνικό διαβατήριο.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία, ωστόσο γεννήθηκε στην Κύπρο κι από νεαρή ηλικία ζει στην Ελλάδα. Ο νεαρός άσος του Άρη έχει αγωνιστεί με την εθνική Βουλγαρίας, ωστόσο όπως τόνισε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» σε λίγο καιρό θα έχει ελληνικό διαβατήριο: «Σε ένα με δύο μήνες θα έχω το ελληνικό διαβατήριο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω μεγαλώσει με τα ελληνικά ήθη και νιώθω Έλληνας. Επέλεξα να αγωνιστώ στην Εθνική Βουλγαρίας, διότι αυτή είναι η πατρίδα των γονιών μου, κι ας μην έχω ζήσει ποτέ εκεί».

Όσο για την πρόταση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι η μοναδική πρόταση που είχα, ήταν από τον Παναθηναϊκό. Μου έστειλε συμβόλαιο, αλλά αποφάσισα να μην το υπογράψω. Ήταν τιμητικό, αλλά ένιωθα ότι δεν είμαι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή στην καριέρα μου κι επέλεξα να μείνω στον Άρη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, έχουμε καλή ομάδα, ο Άρης βελτιώνεται συνεχώς και τώρα με το άρθρο 99, η ομάδα είναι σε καλό δρόμο οικονομικά. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε όλοι ενωμένοι και να ζήσουμε επιτυχίες φέτος».

Για το όνειρο του ΝΒΑ: «Φυσικά κι έχω κι εγώ όνειρο να παίξω κάποτε στο ΝΒΑ. Φυσικά και θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω σε πιο υψηλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στον Άρη, ξέρω ότι έρχονται σκάουτερ στο Αλεξάνδρειο, αλλά εγώ προσπαθώ να μην έχω το μυαλό μου σ΄αυτά».

Τέλος, για τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Είχαμε ένα μεγάλο βάρος στην πλάτη μας. Ήμασταν υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Η διοίκηση έκανε τόσο αγώνα για να ξαναγίνει το παιχνίδι και ξέραμε ότι είχαμε χρέος να κερδίσουμε, να μην πάει άδικα ο αγώνας που έκανε. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, κυριάρχησαν οι άμυνες, η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και η νίκη μας μεγάλη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα