Αρκαδικός, Εθνικός και… Πλιούκας! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Αρκαδικός, Εθνικός και… Πλιούκας! (pics)

bet365

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική στην Α2 Ανδρών και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα γεγονότα που ξεχώρισαν, αλλά και τους πρωταγωνιστές.

Τζάμπολ στο δεύτερο γύρο της Α2, με τη… μάχη της ανόδου στη Basket League να έχει πάρει «φωτιά»! Η Καβάλα συνεχίζει μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν Αρκαδικός & Ψυχικό, με το Λαύριο να ακολουθεί, αλλά να έχει χάσει έδαφος τις τελευταίες αγωνιστικές…

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της 14ης αγωνιστικής, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν:

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αρκαδικός και Δόξα Λευκάδας αναμετρήθηκαν σε ένας ματς με φόντο τη Basket League. Τελικά, η έδρα «μίλησε» και οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Το ματς ήταν συγκλονιστικό και ο Αρκαδικός κατάφερε να βάλει μία νίκη από κάτω τη Δόξα Λευκάδας, με τη «μάχη» Α2 να έχει, βέβαια, αρκετό… ψωμί ακόμα μέχρι το φινάλε της σεζόν!

Μεγάλη νίκη πήρε και Εθνικός, που έδειξε σημάδια ανάκαμψης μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λαυρίου, συνδυάζοντας μάλιστα τη ουσία με πολύ καλό μπάσκετ.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ο Ηρακλής είχε μόλις για δεύτερη φορά φέτος τη συμπαράσταση του κόσμου του, ωστόσο δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λιβαδειά και μπαίνει πλέον για τα καλά σε περιπέτειες! Το ματς ήταν… επεισοδιακό, υπήρξε εκκένωση του γηπέδου και είναι αρκετά πιθανό ο Ηρακλής εκτός από την απώλεια βαθμών που είχε στο «σπίτι» του, να τιμωρηθεί εκ νέου και να χάσει ξανά τον κόσμο του!

Ο MVP ΤΗΣ 14ης… ΣΤΡΟΦΗΣ

Το ματς του Φίλιππου Βέροιας με τον ΟΦΗ δεν είχε την… λάμψη που συγκεντρώνουν οι μάχες της ανόδου (βλ. Αρκαδικός vs. Δόξα Λευκάδας & Εθνικός vs. Λαύριο), ωστόσο ήταν εξαιρετικά κρίσιμο ματς. Οι γηπεδούχοι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να έχουν εντός έδρας απώλειες και ο Χάρης Πλιούκας ήταν εκεί για να οδηγήσει την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα. Ο 25χρονος SG έπαιξε και στα 40:00 λεπτά και ήταν… on fire, καθώς μέτρησε 26 πόντους με 6/9 τρίποντα και βοήθησε σε αρκετούς ακόμα του παιχνιδιού, με τον Φίλιππο να επικρατεί τελικά του ΟΦΗ.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ «ΚΛΕΙΔΙΑ»

Αρκετά ματς στην 14η αγωνιστική κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στη Βέροια ο Σωτήρης Γκιολέκας έκανε το 65-63 με -7’’ να απομένουν, ενώ στο ματς ανάμεσα στον Ηλυσιακό και τον Ερμή παίκτης… κλειδί ήταν ο Γιάννης Καϊκλής που με τρίποντο έκανε το 64-67 για τους φιλοξενούμενους στα -13’’ για το φινάλε του αγώνα!

COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Το βραβείο του προπονητή της αγωνιστικής πηγαίνει στον Βαγγέλη Βλάχο. Ο πολύπειρος coach ανέλαβε πρόσφατα τον Εθνικό και όχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Λαυριού, αλλά το έκανε και με διαφορά 23 πόντων! Όλα αυτά με τον Εθνικό να έρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και να αγωνίζεται χωρίς τους Νίκο Ψυλέα και Φώτη Ζούμπο.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ:

Γκαρντ: Γιάννης Γκαγκαλούδης (21π., 4/4β., 4/9δίπ., 3/10τρ., 5ρ., 10λ., 10ασ., 1κλ., 1κοψ. σε 39:54) Ηρακλής - Λιβαδειά 81-83

Γκαρντ: Χάρης Πλιούκας (26π., 2/2β., 3/4δίπ., 6/9τρ., 3ρ., 2λ., 2ασ., 2κλ. σε 40:00) Φίλιππος - ΟΦΗ 65-63

Γκαρντ/φόργουορντ: Νίκος Χατζής (14π., 3/4β., 4/9δίπ., 1/3τρ., 6ρ., 4ασ., 1κλ., 1κοψ. σε 30:36) Αρκαδικός - Δόξα Λευκάδας 76-70

Φόργουορντ: Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (12π., 4/6β., 4/6δίπ., 5ρ., 3λ., 1ασ., 1κλ. σε 23:52) Εθνικός - Λαύριο 76-53

Φόργουορντ/σέντερ: Νίκος Παπανικολάου (17π., 0/1β., 7/10δίπ., 1/6τρ., 7ρ., 2λ., 1ασ. σε 29:47) Παγκράτι - Ψυχικό 71-84

*Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής και η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα