Μπλουμς: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

Μπλουμς: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

Gazzetta team
Μπλουμς: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»
Ο Γιάνις Μπλουμς τόνισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίζονται και για τις απουσίες της ομάδας χωρίς να ψάχνουν δικαιολογίες, ενώ μίλησε και για τον ερχομό του Λαουάλ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Λετονός στη «Sportday»:

Για την εμφάνισή του κόντρα στη Γαλατά: «Αγωνίζομαι όπως πάντα και δουλεύω καθημερινά. Τα σουτ είναι και θέμα μέρας και τύχης. Θα μπουν ή δεν θα μπουν. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεν ήμουν αρκετά εύστοχος όπως πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Είμαι 32 ετών και δεν είχα το άγχος για κάτι. Ένιωσα πολύ χαρούμενος που βοήθησα να νικήσουμε και αυτό είναι το νόημα της ιστορίας».

Για το τρίποντο που έβαλε στο φινάλε: «Είναι πάντα ωραίο να παίρνεις το τελευταίο σουτ και να είναι εύστοχο. Που ξέρεις; Μπορεί αυτοί οι 3 πόντοι να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτόν το μαραθώνιο του Top 16, καθώς παίζουν ρόλο και οι διαφορές».

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Πάντα στο ΟΑΚΑ παίζουμε αρκετά καλά. Δυνατά και αποφασισμένοι από το ξεκίνημα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και με όπλο την άμυνά μας, βγάλαμε την ενέργεια που χρειαζόταν. Βέβαια η Γαλατά μείωσε και χάσαμε την συγκέντρωσή μας, αλλά πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Θεωρώ ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και αυτή η νίκη θα μας σπρώξει, θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για τις απουσίες: «Παίξαμε καλά και για τους Παππά, Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη. Διότι είμαστε μια ομάδα που δεν ψάχνει ποτέ δικαιολογίες όταν έχει απουσίες και είναι κάτι που μας έχει τονίσει ο κόουτς Ιβάνοβιτς. Όσοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι κάθε φορά, θα δίνουμε το κάτι παραπάνω για τους συμπαίκτες μας που λείπουν».

Για τα ματς εκτός έδρας: «Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, θα πρέπει να νικήσουμε και εκτός έδρας και αυτό είναι που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Κόντρα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Μπροστά μας έχουμε το σημαντικό ματς με την Άλμπα στο Βερολίνο. Θα καθαρίσει το μυαλό μας, θα βάλουμε τα σώματά μας σε θέση μάχης στις προπονήσεις και αν παίξουμε όπως και στα πρώτα τρία δεκάλεπτα με τη Γαλατά, θα νικήσουμε. Κάθε ματς σε αυτήν τη φάση είναι τελικός και έχει τη δική του σημασία».

Για τον Νέλσον: «Είναι εξαιρετικός παίκτης. Έχει φοβερή ποιότητα στη θέση του άσου. Βοήθησε πολύ στην άμυνα και έβγαλε ενέργεια, ενώ έβαλε αρκετά το χέρι του στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Ήμασταν άτυχοι που ήταν τραυματίας, αλλά πλέον είναι μαζί μας και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

Για τον Λαουάλ: «Τον παρακολούθησα σε μερικά παιχνίδια. Είναι πολύ δυνατός παίκτης, αθλητικός και από ό,τι έχω διαπιστώσει πηδάει ψηλά και καρφώνει. Θα μας βοηθήσει πολύ και στη φορντ λάιν και στον τρόπο παιχνιδιού του συνόλου».