Δημήτρη, ρώτα και τον Καρμέλο... (vids+pics)

Άρης Λαούδης
Δημήτρη, ρώτα και τον Καρμέλο... (vids+pics)
Το gazzetta.gr έψαξε το παρελθόν του Καμπάτσο και πέραν του επεισοδίου με τον Νίκο Ζήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμήθηκε και γιατί οι Αμερικανοί ακούν το όνομά του και θυμούνται τον Καρμέλο Αντονι.

Το μπάσκετ είναι μια μικρή κοινωνία που όλα τα μαθαίνεις κι όλα μαθαίνονται, πόσω μάλλον αν είσαι μπασκετμπολίστας υψηλού επιπέδου, έχεις δώσει εκατοντάδες αγώνες σε top επίπεδο και ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά το προφίλ των αντιπάλων σου. Υπάρχει πιστεύετε κανείς στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή τις υπόλοιπες ομάδες στην Ευρωλίγκα που να μη γνωρίζει τι ρόλο βαράει ο αντίπαλός του κι αν στο παρελθόν έχει μπλέξει σε καυγάδες;

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ας πούμε πως στα αποδυτήρια των «πράσινων» (κι όχι μόνο) δεν ξέρουν με το «νι και με το σίγμα» ποιοι αντίπαλοι είναι «καθαροί», ποιοι «βρώμικοι» και ποιοι παίζουν στα όρια του φάουλ σε μια προσπάθεια να τους εκνευρίσουν; Πολλά είναι τα παραδείγματα που το παρελθόν του αντιπάλου... μέτρησε στον καυγά και δεν είναι λίγοι οι αθλητές που μπαίνουν στο παρκέ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως ο συγκεκριμένος αντίπαλος μπορεί να τους «την κάνει», γιατί απλούστατα το 'χει ξανακάνει.

Στην κατηγορία λοιπόν των «επικίνδυνων» μπήκε, αν δεν είχε μπει πριν από τον αγώνα, ο Φακούντο Καμπάτσο που με την λαβή ελληνορωμαϊκής πάλης ξάπλωσε τον Διαμαντίδη στο παρκέ και λίγο έλειψε να τιναξει το ματς στον αέρα. Και σ' αυτή τη λίστα βεβαίως δεν μπαίνεις μ' ένα περιστατικό, χρειάζονται τρία - τέσσερα ώστε να... φτιάξεις το όνομά σου και να δώσεις «τροφή» για τους επόμενους.

Ο Καμπάτσο λοιπόν στα 24του έχει δώσει αφορμές και προτού προλάβουμε να τον βάλουμε εμείς στη λίστα των «επικίνδυνων», πρόλαβαν να το κάνουν οι Αμερικανοί με αφορμή δύο γεγονότα. Αρχικά σε φιλικό αγώνα ΗΠΑ - Αργεντινή τον Ιούλιο του 2012, ο Κρις Πολ του έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ, τον ξάπλωσε στο παρκέ και ήρθαν τα «βαριά πυροβολικά» (Σκόλα, Νοτσιόνι) για να «καθαρίσουν». Ο Καμπάτσο κατηγορήθηκε πως έπαιζε υπερβολικά σκληρά και πως η ενέργεια αυτή του Πολ ήταν αποτέλεσμα αντίδρασης.

Αργότερα, ο Καμπάτσο σε παιχνίδι για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είπε να πάρει την εκδίκησή του, χτυπώντας ύπουλα τον Καρμέλο Αντονι, την ώρα που αυτός επιχειρούσε τρίποντο με το σκορ στο +30 για τους Αμερικάνους. Ο Αντονι σούταρε ανενόχλητος, ο Καμπάτσο τον χτύπησε στη βουβωνική χώρα και ο Καρμέλο δίπλωσε από τον πόνο, ξαπλώνοντας στο παρκέ. Ο Κόμπι έμεινε άναυδος να δηλώνει «δεν μπορεί να κάνεις τέτοιο χτύπημα», ο πάγκος των Αμερικάνων εξαγριώθηκε γιατί η ενέργεια έγινε μπροστά του και ο Καμπάτσο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως είχε προηγηθεί ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Πολ και πως ο Αμερικανός δεν είχε ζητήσει συγγνώμη.

Καλοκαίρι του 2014 στην Ισπανία, η Εθνική αντιμετωπίζει την Αργεντινή, στη λήξη του χρόνου επίθεσης του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζήσης ευστοχεί σε τρίποντο μπροστά στον Καμπάτσο και πανηγυρίζει άκομψα μπροστά του, λέγοντας κάτι μέσα στα μούτρα του, προφανώς εκνευρισμένος από τον σκληρό έως αντιαθλητικό τρόπο που έπαιζε άμυνα μέχρι εκείνο το σημείο. Απειλήθηκε επεισόδιο, καθώς ο Καμπάτσο δεν δέχτηκε την άμεση συγγνώμη του Ζήση και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να λυθεί το θέμα.

Το σκληρό φάουλ του Πολ στον Καμπάτσο

Η απάντηση του Καμπάτσο με το χτύπημα στον Καρμέλο

Το επεισόδιο με τον Ζήση

​Η λαβή στον Διαμαντίδη